Connect with us

COMUNITATE

Octombrie ar putea fi cea mai secetoasă lună a anului în Gorj

Postat acum

on

Potrivit unui site de specialitate, octombrie ar putea fi cea mai secetoasă lună a anului în Gorj. Nivelul precipitațiilor este foarte scăzut și acest lucru se poate observa pe cursul unor râuri. Stația meteorologică privată Severe Weather Alert- Gorj, din Scoarța, a realizat o statistică în acest sens.

„Diferențele evidente de Nivel și de Debit ale râului Amaradia, la câțiva „pași” de Municipiul Târgu Jiu! O comparație între luna Iunie 2023, posibil cea mai ploioasă a anului curent și Octombrie 2023, posibil cea mai secetoasă lună, din datele furnizate de stația meteorologică privată Severe Weather Alert- Gorj  – Scoarța! Se observă depunerile importante de roci sedimentare, transportate și depuse de debitul ridicat al râului din perioada respectivă, printre ele găsindu-se și alte resturi naturale transportare de aluviuni!”, conform unei postări.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Masă tradițională de 1 Decembrie, la Țicleni

Postat acum

on

O masă tradițională va fi oferită de Ziua Națională a României la Țicleni. Locuitorii orașului sunt invitați la evenimentele care vor fi organizate la Centrul de festivități al Primăriei din Țicleni(cantina), de la ora 11,00.

Înainte de masa tradițională va fi oficiată o slujbă religioasă și va avea loc un program evocator. Organizatori sunt Primăria și Consiliul Local Țicleni și Casa de Cultură din localitate.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Continuă greva generală la AJOFM Gorj

Postat acum

on

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj continuă și miercuri protestele. Este a patra zi de grevă generală a funcționarilor AJOFM Gorj. Greviștii cer majorări salariale și condiții mai bune de muncă, precum și angajări de personal. Activitatea cu publicul este suspendată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

FOTO: Bancă montată în memoria tânărul care a murit în râul Jiu

Postat acum

on

O bancă smart a fost montată pe faleza râului Jiu, în memoria tânărului de 16 ani, din Târgu Jiu, care a murit înecat în râu, în zona Parcului Central. Banca a fost instalată la solicitarea colegilor și a prietenilor adolescentului, lângă Podul Ferdinand.

„La cererea tinerilor am montat o bancă smart în Parcul Central, chiar lângă Podul Ferdinand. Banca este dotată cu panou fotovoltaic și porturi de tip USB.

Solicitarea a fost făcută pentru cei care se simt apropiați de tânărul care și-a pierdut viata în apele Jiului și doresc să rămână câteva momente în zonă.”, a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!