Connect with us

ACTUALITATE

Obște din Gorj, în atenția organelor de cercetare penală

Postat acum

on

O obște din Gorj a ajuns în atenția organelor de cercetară penală. Este vorba despre continuarea cercetărilor in cazul „tăierii la ras” dintr-o pădure din Bumbești Jiu, acolo unde sub pretextul unei tăieri de crâng de salcâm, respectiv un procedeu de amenajament silvic, așa cum susținea șeful Ocolului Silvic Parângul Mic, Marcel Dumitrescu, la vremea respectivă, au fost puși la pământ cireși, mesteceni, plopi, stejari și salcâmi, copaci tineri și bătrâni. Inclusiv președintele obștii din Bumbești Jiu, Firizoiu Ion, susținea la acel moment că așa prevede aranjamentul și că nu se face abatere de la lege. În prezent, raportul privind neregulile constatate a fost înaintat de către Garda Forestieră Vâlcea organelor de cercetare penală. 

Totul se întâmpla in luna martie a acestui an. În urma sesizărilor primite în legătură cu tăierile de pădure de la Bumbești Jiu, Garda Forestieră a făcut cercetări, prima de la birou, a doua de pe teren, neconstatând, inițial, nereguli. Raportul de control pentru verificare a fost depus la șeful de serviciu Nicolae Dinucă, iar acesta a dispus refacerea acestuia, ținându-se cont de ordinul de ministru prin care nu pot fi extrase exemplarele de cireș al căror diametru mediu nu depășește 17 cm. Mai mult decât atât, Dinucă a cerut sesizarea procurorilor.

„Întrucât legislația silvică nu prevede aplicarea unor măsuri contravenționale, consider că modul de soluționare și aplicarea unor sancțiuni este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, deoarece au fost încălcate niște prevederi ale unor ordine de ministru”, se arată în raportul trimis către Garda Forestieră Vîlcea.

Garda Forestieră a stabilit și un prejudiciu după defrișările care au avut loc în martie 2021 la Bumbești Jiu, în județul Gorj.

“Vă transmitem alăturat calculul prejudiciului produs de Ocolul Silvic Parângul Mic prin autorizarea la exploatare (…) a unui volum de 99,5 mc diverse specii tari și moi, fără a fi prevăzute în planul decenal de recoltare”, se arată într-un document semnat de Nicolae Dinucă, șef serviciu Garda Forestieră Gorj – Mehedinți. Prejudiciul a fost calculat la 16.318 lei.

Raportul trimis către Garda Forestieră Vâlcea, în continuare, după patru luni de la cercetări și aproximativ două luni de când a fost primit de angajații instituției respective, a fost inaintat organelor de cercetare penală. Urmează ca justiția să stabilească de partea cui este adevărul. Între timp, zona defrișată pare complet abandonată, iar puietul tânăr încearcă să răzbată printre mormanele de lemne și crengi, abandonate în zona respectivă.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Video: Salariat al Primăriei Târgu Jiu, fără mască în autobuz!

Postat acum

on

De către

Un angajat al Primăriei Târgu Jiu a fost surprins de un călător într-un mijloc de transport al Transloc, cu masca sub barbă. Călătorul susține că, tot timpul, respectivul angajat călătorește în mijloacele de transport în comun în aceiași manieră, dar nimeni nu îl sancționează.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Salarii mai mari în pandemie

Postat acum

on

De către

Românii au avut salarii mai mari în pandemie, conform datelor unei platforme de recrutare online. Anul trecut, lefurile au înregistrat creșteri, în aproape toate domeniile, iar numărul locurilor de muncă a crescut și el cu 25%, față de 2020. Jumătatea dintre joburi s-au adresat specialiștilor care fac muncă de birou. Datele au fost publicate de platforma online de joburi, BestJobs. Salariile au înregistrat creșteri de 16% în IT și 31% în vânzări și marketing. Prin intermediul platformi de recrutare au fost înregistrate 1,8 milioane de aplicări pentru diferitele joburi postate de angajatori.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Peste 160.000 teste Covid au ajuns, azi, în școlile din Gorj

Postat acum

on

De către

O nouă tranșă de teste de salivă a fost distribuita școlilor din județul Gorj. 163.800 de teste au ajuns la unități, care le vor da părinților, urmând că testarea sa fie efectuata miercuri. „În această dimineață au fost distribuite la sediul ISJ Gorj teste pentru toate scolile. Acestea vor intra în posesia elevilor marți, iar testarea se va face miercuri dimineata”, a transmis șefa Inspectoratului Școlar Gorj, Dana Constantinescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR