Connect with us

ACTUALITATE

Obște din Gorj, în atenția organelor de cercetare penală

Postat acum

on

O obște din Gorj a ajuns în atenția organelor de cercetară penală. Este vorba despre continuarea cercetărilor in cazul „tăierii la ras” dintr-o pădure din Bumbești Jiu, acolo unde sub pretextul unei tăieri de crâng de salcâm, respectiv un procedeu de amenajament silvic, așa cum susținea șeful Ocolului Silvic Parângul Mic, Marcel Dumitrescu, la vremea respectivă, au fost puși la pământ cireși, mesteceni, plopi, stejari și salcâmi, copaci tineri și bătrâni. Inclusiv președintele obștii din Bumbești Jiu, Firizoiu Ion, susținea la acel moment că așa prevede aranjamentul și că nu se face abatere de la lege. În prezent, raportul privind neregulile constatate a fost înaintat de către Garda Forestieră Vâlcea organelor de cercetare penală. 

Totul se întâmpla in luna martie a acestui an. În urma sesizărilor primite în legătură cu tăierile de pădure de la Bumbești Jiu, Garda Forestieră a făcut cercetări, prima de la birou, a doua de pe teren, neconstatând, inițial, nereguli. Raportul de control pentru verificare a fost depus la șeful de serviciu Nicolae Dinucă, iar acesta a dispus refacerea acestuia, ținându-se cont de ordinul de ministru prin care nu pot fi extrase exemplarele de cireș al căror diametru mediu nu depășește 17 cm. Mai mult decât atât, Dinucă a cerut sesizarea procurorilor.

„Întrucât legislația silvică nu prevede aplicarea unor măsuri contravenționale, consider că modul de soluționare și aplicarea unor sancțiuni este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, deoarece au fost încălcate niște prevederi ale unor ordine de ministru”, se arată în raportul trimis către Garda Forestieră Vîlcea.

Garda Forestieră a stabilit și un prejudiciu după defrișările care au avut loc în martie 2021 la Bumbești Jiu, în județul Gorj.

“Vă transmitem alăturat calculul prejudiciului produs de Ocolul Silvic Parângul Mic prin autorizarea la exploatare (…) a unui volum de 99,5 mc diverse specii tari și moi, fără a fi prevăzute în planul decenal de recoltare”, se arată într-un document semnat de Nicolae Dinucă, șef serviciu Garda Forestieră Gorj – Mehedinți. Prejudiciul a fost calculat la 16.318 lei.

Raportul trimis către Garda Forestieră Vâlcea, în continuare, după patru luni de la cercetări și aproximativ două luni de când a fost primit de angajații instituției respective, a fost inaintat organelor de cercetare penală. Urmează ca justiția să stabilească de partea cui este adevărul. Între timp, zona defrișată pare complet abandonată, iar puietul tânăr încearcă să răzbată printre mormanele de lemne și crengi, abandonate în zona respectivă.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR