Connect with us

EDUCAȚIE

OBLIGATORIU pentru liceeni, ca să poată intra în Bac!

Postat acum

on

A fost afișat calendarul examenului de Bac, ce se va desfășura pe parcursul lunii iunie. Ca să poată susține prima sesiune din acest an, absolvenții de clasa a XII-a trebuie să se înscrie, în perioada 23-27 mai. Exemenele încep pe 6 iunie și se termină pe 23 iunie, iar rezultatele se afișează pe 27 iunie și pe 28 de pot depune contestații. Calendarul complet, aici:

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Elev din Târgu Jiu, medalie de aur la olimpiada de geografie

Postat acum

on

De către

Un elev din Târgu Jiu a obținut medalia de aur, la olimpiada națională de geografie. David Sbora este elev al Colegiului Tudor Vladimirescu din municipiu.

Adolescentul a participat la cinci olimpiade județene: fizică, informatică, matematică, lingvistică și geografie. David a mai obținut trei medalii, două de argint și una de bronz.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elevi din Târgu Jiu, calificați la un festival internațional de film

Postat acum

on

De către

Scurtmetrajul ,,Une vie d’ado en 2022”, realizat de Victor-Ioan Stoian, elev în clasa a X-a B, și de trupa de teatru francofon ,,Partage!” a Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a fost selectat pentru a participa la Festivalul Internațional al  Filmului de Prevenire, Cetățenie și Tineret FestiPREV din La Rochelle, din Franța. La preselecție au fost înscrise 156 de filmulețe din 9 țări. 36 de scurtmetraje vor fi difuzate în finală, 33 fiind producții franceze și 3 străine(Belgia, Benin și România). „Scurtmetrajul nostru vorbește despre modul în care Pandemia a bulversat viețile adolescenților, despre rutina obsedantă a ultimilor 2 ani, dar și despre modalitățile de a ieși din capcana izolării și a depresiei. Toate filmele selectate vor fi postate pe canalul de You Tube și pe pagina de Internet a Festivalului FestiPREV pe data de 12 mai și, timp de 3 zile, publicul își va putea vota cele 5 filme favorite accesând un cod QR”, au anun’at reprezentan’ii Colegiului Tudor Vladimirescu, din municipiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Profesori din Gorj, candidați pentru posturi de director în Dolj

Postat acum

on

De către

106 candidați s-au înscris la concursul pentru ocuparea celor 58 de posturi de director și director adjunct, din județul Dolj. Printre concurenți sunt și persoane din alte județe, chiar și din Gorj. Azi, s-a desfășurat prima probă a concursului, respectiv cea scrisă. „Proba scrisă s-a desfășurat în condiții normale. Nu avem candidați retrași. Sunt 10 absenți dintre care unul este cu COVID -19 și va susține proba scrisă într-o sesiune specială. Subiectele au fost după aceeași tipologie cu cele din prima sesiune. În centrul de concurs sunt prezenți și reprezentanții ambelor sindicate dar și reprezentantul Asociației Părinților”, a declarat adjunctul ISJ Dolj, Oana Zaharie, președintele comisiei județene de concurs.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR