Connect with us

ACTUALITATE

Oamenii de afaceri sar în sprijinul comunității, la solicitarea primarului Morega

Postat acum

on

Primarul de Motru a făcut, în urmă cu câteva luni, un apel, o dată cu declanșarea pandemiei Covid, pentru achiziționarea de aparate de oxigen dar și a altor obiecte necesare desfășurării activității grădiniței cu program prelungit. Primul care a achesat la solicitarea edilului, a fost un om de afaceri din Turceni, care, în urmă cu câteva luni de zile, a donat două concentratoare de oxigen Spitalului Motru.

Luna trecută, Asociația Oamenilor de Afaceri din Târgu Jiu, după discuția purtată cu primarul Morega, a donat alte două aparate de oxigen Spitalului Municipal Motru.

Săptămâna trecută, la inițiativa edilului în colaborare cu Parohia Motru II, cu sprijinul enoriașilor, a cetățenilor, dar și a 11 consilieri locali și primarului, s-a achiziționat încă un concentrator de oxigen de 10 LPM, care a fost donat Spitalului. Prin parteneriatul Parohiei II cu primăria s-a platit și suma de 4500 de lei pentru achiziționarea a 20 de pătuțuri, plus saltelele și lenjeria aferentă, dar și o mochetă de aproximativ 50 de mp, care vor fi donate în următoarea perioadă acestei unități de învățământ.

Aici va funcționa încă o grupă de 20 de copii, o data cu dotarea spațiului cu aceste echipamente.

O persoană juridică din comună Broșteni a sărit în sprijinul primarului Cosmin Morega contribuind, de asemenea, cu o sumă importantă pentru realizarea unui mobilier nou care are rolul de protecție pentru țevile de agent termic, tot pentru grădiniță cu program prelungit nr.1 din Motru.

De altfel, și o persoană juridică din Motru a donat la finalul săptămânii trecute alte 5 concentratoare spitalului.

Acum, Spitalul Motru are 16 astfel de concentratoare, mai mult decât suficiente, ținând cont că acum indicele de infectare in localitate a scăzut ajung aproape la 2.

„Mă bucur că , într-o perioadă scurtă, am reușit împreună cu persoane fizice și juridice din Gorj și Mehedinți dar și cu sprijinul parohiilor din Motru sa ajutăm și să contribuim la nevoile și necesitățile comunității. Aceasta primă acțiune arată clar că înainte de orgolii, supărați și frustrări primează sănătatea dar și necesitățile semenilor dar și cele ale comunității. Le mulțumesc tuturor pe aceasta cale pentru implicare și contribuție și îi asigur de tot respectul meu”, a declarat edilul de Motru, Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR