Connect with us

ACTUALITATE

Oamenii de afaceri sar în sprijinul comunității, la solicitarea primarului Morega

Postat acum

on

Primarul de Motru a făcut, în urmă cu câteva luni, un apel, o dată cu declanșarea pandemiei Covid, pentru achiziționarea de aparate de oxigen dar și a altor obiecte necesare desfășurării activității grădiniței cu program prelungit. Primul care a achesat la solicitarea edilului, a fost un om de afaceri din Turceni, care, în urmă cu câteva luni de zile, a donat două concentratoare de oxigen Spitalului Motru.

Luna trecută, Asociația Oamenilor de Afaceri din Târgu Jiu, după discuția purtată cu primarul Morega, a donat alte două aparate de oxigen Spitalului Municipal Motru.

Săptămâna trecută, la inițiativa edilului în colaborare cu Parohia Motru II, cu sprijinul enoriașilor, a cetățenilor, dar și a 11 consilieri locali și primarului, s-a achiziționat încă un concentrator de oxigen de 10 LPM, care a fost donat Spitalului. Prin parteneriatul Parohiei II cu primăria s-a platit și suma de 4500 de lei pentru achiziționarea a 20 de pătuțuri, plus saltelele și lenjeria aferentă, dar și o mochetă de aproximativ 50 de mp, care vor fi donate în următoarea perioadă acestei unități de învățământ.

Aici va funcționa încă o grupă de 20 de copii, o data cu dotarea spațiului cu aceste echipamente.

O persoană juridică din comună Broșteni a sărit în sprijinul primarului Cosmin Morega contribuind, de asemenea, cu o sumă importantă pentru realizarea unui mobilier nou care are rolul de protecție pentru țevile de agent termic, tot pentru grădiniță cu program prelungit nr.1 din Motru.

De altfel, și o persoană juridică din Motru a donat la finalul săptămânii trecute alte 5 concentratoare spitalului.

Acum, Spitalul Motru are 16 astfel de concentratoare, mai mult decât suficiente, ținând cont că acum indicele de infectare in localitate a scăzut ajung aproape la 2.

„Mă bucur că , într-o perioadă scurtă, am reușit împreună cu persoane fizice și juridice din Gorj și Mehedinți dar și cu sprijinul parohiilor din Motru sa ajutăm și să contribuim la nevoile și necesitățile comunității. Aceasta primă acțiune arată clar că înainte de orgolii, supărați și frustrări primează sănătatea dar și necesitățile semenilor dar și cele ale comunității. Le mulțumesc tuturor pe aceasta cale pentru implicare și contribuție și îi asigur de tot respectul meu”, a declarat edilul de Motru, Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Utilaj care transportă victimele în munte

Postat acum

on

De către

Salvamontiștii gorjeni au intrat în posesia unui utilaj de intervenție în munte, care poate transporta victimele pe teren accidentat. Noul echipament va fi folosit atât la căratul echipamentelor, cât și al persoanelor rănite, cu tot cu targă. În ultima perioadă, salvamontiștii au fost dotați cu echipamente și tehnici moderne, care ajută la căutarea victimelor sau a persoanelor dispărute. Serviciul de la Târgu Jiu dispune de o dronă subacvatică, pentru căutarea victimelor înecate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A exercitat acte de violență asupra unui membru al familiei! A fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Radulescu Dumitru, deținut al Penitenciarului Târgu Jiu, condamnat în 2021 de o instanță a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru violență în familie, la 1 an și patru luni de închisoare cu executare și încă șase luni pentru distrugere, a fost eliberat condiționat de o instanță a Judecătoriei din municipiu. Acesta a ajuns după gratii pentru că era recidivist. A executat însă doar o parte din pedeapsa pusă în aplicare în acest an prin ordinul Nr.530/2022 asta deoarece comisia pentru liberare condiționată din Penitenciarul Târgu Jiu a decis că acesta poate fi pus în libertate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O absolventă de Drept din Gorj, care și-a finalizat studiile cu media 9.70, caută de șase luni un loc de muncă

Postat acum

on

De către

Adela Maria Drăghescu, o tânără absolventă a Facultății de Drept, a postat pe rețelele de socializare în urmă cu șase luni că își caută de muncă, în Târgu Jiu. Tânăra explica atunci că are studii, nu și experiență dar nu se teme de muncă. Mai multe persoane i-au indicat un serviciu plătit cu aproape 3000 de lei lunar la o casă de pariuri, un job de broker de asigurări ori de casieră la o casa de schimb valutar. Tabăra a ales până a cules, cert este că recent a revenit cu anunțul de angajare astfel:

Absolventă a facultății de Drept (medie generală 9,86; medie absolvire 9,70) și masterat în Drept (media 10); modul 1 si modul 2, cu examen de titularizare în învățământ absolvit, caut loc de muncă, preferabil începând după data de 25 august. Sunt conștientă că nu voi găsi un loc de muncă pe măsura studiilor terminate dar conform principiului nici o muncă nu este rușinoasă atâta timp cât obții un ban cinstit, consider că totul are un început și nimeni nu s-a născut direct în fruntea piramidei ( excepție cei cu bani și relații ). Menționez faptul că nu am experiență dar am dorință și voință de a învăța indiferent care ar fi domeniul, singura pretenție ar fi respectul reciproc dintre angajat și angajator și înțelegere reciprocă. Precizez, faptul că momentan sunt în șomaj în urma finalizării studiilor masterale”.

Cei care i-au văzut noul anunț au fost mai mult decât binevoitori și i-au indicat tinerei locuri de muncă în mai multe domenii. Unii i-au transmis chiar că are prea multă pregătire și că nu îi pot oferi decât ceva pe studii medii.

În situația Adelei sunt însă numeroși absolvenți ai facultăților din Gorj și numai. În lipsa oportunităților, tinerii absolvenți aleg însă să plece din județ pentru orașe mari în care oferta de locuri de muncă este mult mai generoasă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR