Connect with us

ACTUALITATE

Oamenii de afaceri sar în sprijinul comunității, la solicitarea primarului Morega

Postat acum

on

Primarul de Motru a făcut, în urmă cu câteva luni, un apel, o dată cu declanșarea pandemiei Covid, pentru achiziționarea de aparate de oxigen dar și a altor obiecte necesare desfășurării activității grădiniței cu program prelungit. Primul care a achesat la solicitarea edilului, a fost un om de afaceri din Turceni, care, în urmă cu câteva luni de zile, a donat două concentratoare de oxigen Spitalului Motru.

Luna trecută, Asociația Oamenilor de Afaceri din Târgu Jiu, după discuția purtată cu primarul Morega, a donat alte două aparate de oxigen Spitalului Municipal Motru.

Săptămâna trecută, la inițiativa edilului în colaborare cu Parohia Motru II, cu sprijinul enoriașilor, a cetățenilor, dar și a 11 consilieri locali și primarului, s-a achiziționat încă un concentrator de oxigen de 10 LPM, care a fost donat Spitalului. Prin parteneriatul Parohiei II cu primăria s-a platit și suma de 4500 de lei pentru achiziționarea a 20 de pătuțuri, plus saltelele și lenjeria aferentă, dar și o mochetă de aproximativ 50 de mp, care vor fi donate în următoarea perioadă acestei unități de învățământ.

Aici va funcționa încă o grupă de 20 de copii, o data cu dotarea spațiului cu aceste echipamente.

O persoană juridică din comună Broșteni a sărit în sprijinul primarului Cosmin Morega contribuind, de asemenea, cu o sumă importantă pentru realizarea unui mobilier nou care are rolul de protecție pentru țevile de agent termic, tot pentru grădiniță cu program prelungit nr.1 din Motru.

De altfel, și o persoană juridică din Motru a donat la finalul săptămânii trecute alte 5 concentratoare spitalului.

Acum, Spitalul Motru are 16 astfel de concentratoare, mai mult decât suficiente, ținând cont că acum indicele de infectare in localitate a scăzut ajung aproape la 2.

„Mă bucur că , într-o perioadă scurtă, am reușit împreună cu persoane fizice și juridice din Gorj și Mehedinți dar și cu sprijinul parohiilor din Motru sa ajutăm și să contribuim la nevoile și necesitățile comunității. Aceasta primă acțiune arată clar că înainte de orgolii, supărați și frustrări primează sănătatea dar și necesitățile semenilor dar și cele ale comunității. Le mulțumesc tuturor pe aceasta cale pentru implicare și contribuție și îi asigur de tot respectul meu”, a declarat edilul de Motru, Cosmin Morega.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Motrean infectat cu coronavirus varianta Delta

Postat acum

on

De către

Un motrean de 71 de ani a fost depistat cu coronavirus, varianta Delta. Bărbatul se află internat într-un spital din capitală. Interesant este că gorjeanul nu a fost plecat în străinătate și a declarat că nu a intrat în contact cu persoane venite din Marea Britanie.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, prezent la o reuniune organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Postat acum

on

De către

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a participat, joi, 22 iulie, la o reuniune organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.  Tema a fost „Dialogul cu mediul de afaceri și autoritățile locale pe Programul Operațional Tranziție Justă”. Aici, președintele CJ Gorj a primit asigurări că banii vor fi direcționați echitabil către județele afectate de tranziția energetică.

”Cu toții suntem preocupați de modul în care vor fi alocate fondurile destinate Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027 (aproximativ 2,2 miliarde euro), tipurile de investiții ce vor primi finanțare, precum și detalii despre viitoarele apeluri de proiecte. Din acest motiv, joi, 22 iunie, am dat curs invitației la dialog adresată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul unei reuniuni cu tema „Dialogul cu mediul de afaceri și autoritățile locale pe Programul Operațional Tranziție Justă”. Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ne-au asigurat că fondurile disponibile vor fi direcționate echitabil către investiții care să conducă la reducerea emisiilor și diversificare economică, dar care să contribuie, totodată, și la asigurarea unei tranziții sociale juste și eficiente.

Mai mult, le-am solicitat reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să organizeze deplasări în teritoriu, să promoveze oportunitățile oferite în cadrul Programului Operațional Tranziție Justă 2021-2027, la aceste întâlniri urmând să participe inclusiv potențiali beneficiari (mediu de afaceri, autorități publice, societate civilă etc.). În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică. Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză” declară Cosmin Popescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Uite ce vedete vin la Târgu Jiu, în august!

Postat acum

on

De către

La începutul lunii august, vedete ale muzicii folk vor fi prezente, pentru câteva zile, în Târgu Jiu. În perioada 7-8 august, are loc Festivalul de Folk Poarta Sărutului, care se organizează de 19 ani. Printre cei care vor urca pe scena de la Teatrul de Vară din municipiu se numără Mircea Vintilă, Emerik Imre, Adrian Beznă, Sorin Minghiat, Maria Gheorghiu, Dan Vană, Mircea Rusu. Festivalul din acest an se desfășoară în două zile, iar prețul unui bilet este de 15 lei și al unui abonament, 25 de lei.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR