Connect with us

SĂNĂTATE

O mamă de numai 31 de ani, accident vascular grav!

Postat acum

on

O tânără de 31 de ani din județul Gorj, mamă a doi copii de 5 și 7 ani, a transmis, prin soțul său, mulțumiri personalului medical de la Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care i-a salvat viața.
La începutul lunii februarie, tânăra mamă a fost adusă de urgență la SJU după ce a suferit un accident vascular de amploare. Medicul neurolog de gardă, dr. Cristina Căliman, a intervenit prompt, pacienta fiind trombolizată. Ulterior a fost evaluată de dr. Ioan Dogariu, medic primar neurologie, pentru a se stabili cauzele accidentului vascular.
„A fost cea mai tânără pacientă pe care am trombolizat-o și mă bucur că acest caz a fost în final unul cu evoluție bună, deoarece la prezentare situația era una foarte gravă. O pacientă tânără, până atunci în plină stare de sănătate, aparent fără factori de risc, cu un mod de viață sănătos care instalează un astfel de accident vascular de amploare, ne arată, încă o dată, că această patologie poate lovi pe oricare dintre noi, iar în AVC, rapiditatea cu care instituim tratamentul, este esențială. Există un interval de doar 4 ore și jumătate de la debut când putem efectua procedura de tromboliză, timp în care suntem însă nevoiți să efectuăm examen neurologic, analize de sânge, CT cerebral. Asta face ca din momentul prezentării pacientului la spital să se declanșeze o cursă contra cronometru, metaforic vorbind, pentru a-l salva.
Deoarece în această cursă nu e implicat doar neurologul, ci și o mulțime de alți colegi (personal Ambulanță, radiologi, medici de laborator, asistenți medicali, brancardieri, infirmiere), meritul reușitelor este de fapt meritul unei întregi echipe care a lucrat organizat și eficient. Curând sper să putem inaugura compartimentul de UAVCA din cadrul spitalului nostru (momentan documentația este deja la Ministerul Sănătății), ceea ce ar reprezenta un pas înainte în tratarea pacienților ce reprezintă urgențe neurovasculare”, a spus dr Cristina Căliman, medic primar neurologie în cadrul Secției Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Tromboliza intravenoasă este eficientă pentru tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral ischemic acut în primele patru ore şi jumătate de la debutul simptomatologiei și în absenţa contraindicaţiilor. Tromboliza constă în administrarea unui bolus de Actilyse, urmat de injectarea continuă în perfuzie, timp de o oră, a acestei substanţe fibrinolitice (Actilyse), în doză calculată în funcţie de greutatea pacientului.
Substanţa administrată poate ajuta la dizolvarea cheagului de sânge format şi la restabilirea circulaţiei sangvine, iar în urma administrării acestui tratament cresc şansele pacientului de a evolua fără sechele. Datorită trombolizei se poate obţine o evoluţie mai rapidă spre ameliorare a paraliziei, a tulburărilor de vorbire sau a altor semne ale AVC-ului.
Iată mesajul soțului pacientei: „Am trecut printr-o mare încercare. Soția mea, care are doar 31 de ani, a suferit un AVC și a fost în mare pericol să își piardă viața. I s-a făcut rău în cursul nopții și am găsit-o căzută în casă. Am ajuns la spital cât s-a putut de repede, iar cei de la ambulanță au anunțat la Spitalul 700 că vor aduce o pacientă care are nevoie de tromboliză. Era de gardă doamna doctor Căliman. Doamna doctor a fost salvarea soției mele, care mi-a spus că a văzut-o ca pe un înger, blond și cu ochi mari, albaștri, care o priveau mereu și s-a simțit protejată. A ținut-o de mână, din ce mi-a povestit soția. Tromboliza a salvat-o, apoi a stat ceva vreme în spital, a fost foarte bine îngrijită și ajutată să treacă peste zilele grele, peste gândurile care o chinuiau, peste dorul de copii. Deoarece doamna doctor Căliman a intrat în concediu de odihnă pe care îl avea planificat, pe soția mea a preluat-o domnul Doctor Dogariu. Acesta i-a administrat un tratament care a fost eficient, a ajutat-o și la recuperarea neurologică. Avem doi copii, unul de 5 ani și altul de 7 ani. Am trecut prin in emoții mari, eu mă plimbam pe lângă spital noaptea, nu aveam stare. Soția a trecut cu bine și prin emoțiile date de cele două cutremure, era internată când au avut loc. Mulțumim lui Dumnezeu că au trecut cu bine toate! Mulțumim din suflet doamnei doctor Căliman și domnului doctor Dogariu de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Soția mea se recuperează acum. Vă suntem recunoscători, domnilor doctori! Mulțumim! Dumnezeu să vă dea sănătate!”, a transmis preotul Valentin Șerban.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Medic nou în echipa Medserv Min, serviciu nou

Postat acum

on

De către

Începând de astăzi, Medserv Min SA oferă un nou serviciu medical: recuperare medicală, kinetoterapiei fizioterapie, anunță directorul societății, Anca Bordușanu. De asemenea este anunțată și prezența în echipă a Dr.Bogdan Popescu, medic specialist in medicină fizică și reabilitare.

„Dispunem de aparatură medicală performantă și personal medical experimentat în recuperare medicală. Îi urez bun venit domnului doctor și îl asigur de toată deschiderea mea”, a menționat Anca Bordușanu.

Medserv Min oferă la cele mai mici preturi:

– 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚ț𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭

– 𝐊𝐢𝐧𝐞𝐭𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞

– 𝐅𝐢𝐳𝐢𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞

– 𝐌𝐚𝐬𝐚𝐣 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐢𝐜, 𝐝𝐞 î𝐧𝐭𝐫𝐞ț𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞, 𝐭𝐨𝐧𝐢𝐟𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐱𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜

– 𝐔𝐥𝐭𝐫𝐚𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐞

– 𝐃𝐫𝐞𝐧𝐚𝐣 𝐥𝐢𝐦𝐟𝐚𝐭𝐢𝐜

– 𝐋𝐮𝐦𝐢𝐧ă 𝐩𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢𝐳𝐚𝐧𝐭ă ( 𝐛𝐢𝐨𝐩𝐭𝐫𝐨𝐧).

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Un renumit medic gorjean, invitat de onoare al Ambasadei României la Londra

Postat acum

on

Un renumit medic din Gorj a fost invitat de onorare la un eveniment organizat de Ambasada României la Londra. Evenimentul, care a vizat situația comunității românești din Marea Britanie, a fost găzduit de Institutul Cultural Român. Între invitați s-a aflat medicul Roxana Hotoboc, din Gorj, care lucrează în prezent la unul din cele mai mari spitale din Anglia.

„Am fost aseara la sediul Institutului Cultural Roman din Londra, la invitatia Ambasadei Romaniei in UK, unde am participat la o intalnire cu grupul parlamentarilor romani care se ocupa de relatia Romania-UK, cu privire la diaspora.
O intalnire interesanta, de 2 ore, in care cei 7 parlamentari romani ne-au vorbit despre ce face Romania, in cadrul relatiilor diplomatice cu UK, pentru a imbunatati viata comunitatii romanesti in UK. Se pare ca suntem cea mai consistenta comunitate romaneasca din tarile lumii, noi fiind peste 1200000 imigranti in UK.
Unul dintre invitati m-a amuzant cand a spus ca suntem esentiali in UK, ca englezii nu s-ar descurca fara noi! Si vorbea serios!!
Ma rog, nu intru in amanunte despre ce se face sa traim mai bine in UK. Sunt intentii bune din partea politicienilor romani, dar cred ca mai bine ne bazam pe fortele proprii, asa cum am facut in cei 16 ani de cand sunt in Anglia!
Fara suparare!
Vreau sa va spun cateva lucruri despre persoana pe care nu pot sa o refuz cand sunt invitata de Ambasada: doamna Ambasador Laura Popescu.
De dragul dansei m-am si dus la aceasta intalnire, sincera sa fiu!
Plus ca m-am simtit onorata sa fiu invitata, caci s-a facut o selectie a romanilor invitati oficial sa participe la aceasta intalnire.
Doamna Laura Popescu este o persoana pe care o admir sincer. Abia astept sa isi incheie mandatul diplomatic, sa ii pot spune cat de mult o plac si cat de draga imi este!
E o doamna facuta pentru viata diplomatica: desteapta, cu prezenta, cu atitudine si foarte dedicata pozitiei sale de a promova interesele Romaniei in UK. Nu stiu in amanunt, dar stiu crampeie din programul dansei de activitati diplomatice, si, sincera sa fiu, nu stiu unde gaseste resurse sa le duca la bun sfarsit pe toate!
Nu am afinitati pentru politicieni, dar aceasta doamna este o persoana speciala, care merita toata admiratia, si sunt foarte mandra ca avem un asemenea om sa ne reprezinte tara in UK!
Stiti, ( cei care ma cunosc ), ca nu dau prea multi bani pe politicienii romani care au condus destinele Romaniei dupa Revolutie, si stiti ca am plecat din tara satula de coruptia si mizeria morala in care traiam!!
Si mai stiti ca nu m-am sfiit sa ii acuz pe politicienii romani de starea in care este Romania!!
Apoi, m-am descurcat in UK, si eu, si copiii mei, fara niciun sprijin din partea autoritatilor romane de orice nivel, pe fortele si munca noastra, iar acum e tarziu….suntem ok si suntem integrati in societatea engleza.
Dar, spun cu drag ca Ambasadorul Romaniei in UK, doamna Laura Popescu, pe care am avut sansa sa o cunosc, este asa cum mi-as fi dorit sa fie reprezentantul tarii mele in UK!
Ne face cinste, si asta ma face extrem de fericita!!
( Postez fotografia de la Receptia organizata de Ambasada Romaniei in Decembrie 2022, alaturi de doamna Ambasador )”, conform medicului Roxana Hotoboc, în trecut manager al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Mulțumiri de la un pacient pentru un cunoscut medic din Târgu Jiu

Postat acum

on

Costel Mitruț, operat de hernie inghinală, de către doctorul Adrian Coculescu, i-a transmis mulțumiri pe o rețea de socializare medicului său. Pacientul spune că a decis să se opereze la Târgu Jiu și este mulțumit de modul în care a fost tratat de către medicul chirurg Coculescu. Acesta a fost încadrat în anul 2016, la Secția Chirurgie I, de la Spitalul Județean Târgu Jiu, unde a venit de la Spitalul din Cărbunești.
„MULȚUMESC, Adrian Coculescu!
Postez destul de rar pe FB deoarece consider că vorbele spuse transmit mai adevărat ceea ce simți .Dar acum, cred că merită ca mesajul meu să ajungă la cât mai mulți dintre prietenii și cunoscuții mei.
În urmă cu câteva zile am suferit o operație chirurgicală. Prima din viață, ceea ce i-a mărit impactul psihologic. De peste un an duceam după mine o hernie inghinală care devenise incomodă și riscantă. Am avut cu această ocazie, una dintre confirmările despre care speri să ți se întâmple deși mai ai îndoieli.
În Târgu-Jiu, orășelul nostru cu bune și rele, avem multe prejudecăți legate de sistemul medical. Unele reale, legate de ceea ce conducătorii orașului, județului, țării au dorit și făcut pentru spitalele din județ. Altele, false legate de calitatea serviciilor medicale. E întrebarea aceea pe care ți-o pun prietenii când aud că te operezi de ceva și își răspund singuri :”unde te operezi? la București?”.
Eu am decis să mă operez la Tg-Jiu, nu contează motivația deciziei. Și am avut șansa să cunosc niște oameni minunați, conduși de domnul doctor Adrian COCULESCU (am scris intenționat cu majuscule), o echipă de profesioniști desăvârșiți la toate nivelurile: infirmiere, asistente, medici. Nu am reușit să memorez decât încă un nume, ce al d-lui Horațiu Schiau, medicul anestezist dar, absolut toți ceilalți s-au comportat admirabil.
MULȚUMESC tuturor pentru respectul față de actul medical, pentru grija pe care o manifestă față de pacienți și calitatea muncii dumnealor. Și vă asigur că și la Tg Jiu sunt OAMENI deosebiți, trebuie doar să avem încredere în profesionalismul lor. Îl au cu adevărat.”, conform unei postări.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR