Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

O funcționară a Primăriei Bâlteni, în concediu medical de 300 de zile!

Postat acum

on

Aproape zi de zi, cetățenii comunei Bâlteni, trec pragul primăriei, în speranța că vor reuși să-și  rezolve problemele care, la unii dintre ei, durează de câțiva ani, dar fără nici un succes. Necazurile care îi pun pe drumuri  țin, în special, de biroul urbanism unde, potrivit primarului Vasile Vlăduleanu, deși lucrează un funcționar tânăr, amabil și foarte cooperant, acesta nu poate face mare lucru pentru ei. Rezolvarea spun ei, ține de o altă angajată din cadrul aceluiași birou, care se află în concediu medical, de 300 de zile. 

Acest  funcționar public absent, din cadrul biroului urbanism, în ultimii 20 de ani, a avut ca sarcini  de serviciu eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construcție. Cei care acum o caută disperați pe salariata ce e în medical, povestesc că la momentul la care au  mers la primărie și au solicitat autorizație, salariata le-ar fi spus „lăsați-mi actele și banii, că ma ocup eu de tot. Dumneavoastră puteti să vă apucați de construcție”. Primarul Vlăduleanu susține că oamenii ar fi plecat bucuroși și și-au văzut de treabă liniștiți. ,, Și-au construit casele, le-au finalizat și când au trebuit să intre în legalitate și-au amintit de autorizația de construcție. Au căutat-o pe respectiva doamna, pentru a-și ridica documentele. Și ce să vezi !!! Ba că unora le-au expirat actele, ba că altora li s-au rătăcit, ba că mergeti acasă că vi le aduc eu… și tot felul de astfel de scuze. În această situație, se găsesc zeci de cetățeni, care în momentul acesta dețin niște construcții ilegale cu care nici nu pot intra în legalitate, pentru că doamna le-a „rătăcit” toate actele depuse ( proiect tehnic/avize etc)pentru care ei nu au nici o dovadă că i le-au încredințat(nici documente și nici banii plătiți)”, spune Vlăduleanu.

Fără atribuții

Pentru că localnicii s-au adresat primarului, acesta în urma ,,nenumăratelor plângeri verbale  și scrise în anul 2017″, povestește că a solicitat un control instituțiilor statului abilitate  să analizeze activitatea  respectivei funcționare. ,,În urma acesteia analize și a refuzului repetat al salariatei de a se achita de sarcinile  de serviciu, funcționara  a fost sancționată disciplinar  de mai multe ori, iar respectivele atribuțiuni vizând eliberarea autorizațiilor de construire și certificate de urbanism i-au fost repartizate unui alt funcționar din cadrul aceluiași compartiment. Moment în care doamna a intrat în concediu medical. „Bolnavă” fiind a bombardat toate instituțiile statului cu plângeri și reclamații( chiar si la Consiliul Național al Discriminării pretinzând că a fost discriminată  pe motiv ca este femeie), a deschis nenumărate acțiuni judecătorești împotriva instituției și a mea, a contestat toate dispozițiile și sancțiunile primite. De atunci au trecut 300 de zile. În fiecare lună aduce cerificat medical cu un alt cod de diagnostic, care de care mai grav. Oamenii sunt revoltați că în timp ce pe ei, îi evită, nu le răspunde la telefon, sau refuză să le dea explicații, este văzută zilnic, la cafea în barurile din comună sau la grătarele cu mici din târgul săptămânal, în timp ce Statul Român îi plătește concediul medical tot din banii lor, ai contribuabililor”, a mai declarat primarul de Bâlteni.

Pentru că se cunoaște conflictul în cauză, acesta apărând în presă, sunt localnici care îi cer conducătorului instituției să sesizeze  comisiile de expertiză medicală superioare celor din Gorj, să o cheme și pe aceasta la o verificare, așa cum s-a întâmplat cu pensionarii cu gradul II și III de handicap, cărora li s-au tăiat pensiile amărâte de către Comisia de Evaluare Medicală de la București.  Nemulțumiții se întreabă, potrivit edilului local, de ce nu se aplică aceiași regulă și pentru această angajată  a Primăriei Bâlteni, care primește lunar cateva mii de lei salariu.

Primarul Vlăduleanu a menționat că lucrurile nu se opresc aici, pentru că soțul angajatei în cauză, administrator al unei societăți comerciale, a avut contracte cu primăria în valoare de 5, 6 miliarde lei, în mandatul fostului primar de Bâlteni. Firma acestuia are însă datorii către primărie, reprezentând taxe și impozite neplătite de aproximativ 50 milioane lei, prin titlu executoriu din data de 24.07.2018. ,,Singura modalitate prin care soțul angajatei a fost determinat să achite o parte din aceste datorii a fost poprirea pe salariu”și toate acestea, în ciuda unei expresii care a facut-o celebră pe respectiva doamnă: „vă îmbrac pe toți în banii”. Față de cele menționate mai sus, respectiva doamnă, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, stă în mașina personală cu orele, în timpul programului de serviciu, vorbind la telefon și urmărind stânga-dreapta, orice mișcare atât a conducătorului unității, cât și a tuturor angajaților din instituție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit angajatul CEO care a fost găsit inconștient pe utilajul pe care muncea!

Postat acum

on

De către

 

Mașinistul, în vârstă de 50 de ani, care a fost găsit inconștient, în urmă cu zece zile, în cabina de supraveghere a transportorului pe care lucra, la sectorul Tismana din cadrul UMC Rovinari, a murit, sâmbătă, într-un spital din București.

Pe 16 septembrie a.c., familia bărbatului i-a alertat pe colegii săi și conducerea carierei, pentru că acesta nu ajunsese acasă după orele de program. În  jurul orelor 17,00, mașinistul a fost găsit în stare de inconștiență, în cabina utilajului pe care lucra. După ce a fost plimbat pe la spitalele din Rovinari și Tg-Jiu mai multe ore, acesta a fost transportat, în cursul nopții, la Craiova, de unde a fost preluat și transferat la București.

Bărbatul suferise un atac cerebral și, a doua zi, a fost operat, însă medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Vestea cumplită a morții bărbatului a fost dată de fiica acestuia, iar sute de mesaje au curs pe rețelele de socializare. ”Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost un super om bun și respectos cu toată lumea!”, a scris un coleg al bărbatului.

Este cel de-al 33 deces în rândul angajaților CEO, în acest an.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

ABUZ. Inspectoratul Școlar Gorj a creat post de director adjunct pentru cumnatul primarului PSD de la Padeș! Pora a picat, de două ori, concursul pentru funcția de director!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a decis, la finele lunii august, numirea în funcția de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș a lui Constantin Pora, cumnatul primarului PSD al comunei, Mihăiță Troacă.

Paradoxul este că postul de adjunct nu a fost în lista posturilor libere, pentru ocuparea căruia ar fi trebuit organizat concurs, însă când e vorba de cumnatul unui primar PSD, pentru cei care conduc, în prezent, destinele învățământului în Gorj nu a contat că Pora a picat de două ori la concursul pentru funcția de director, așa că ISJ a inventat o ”trambulină”.

Conducerea pesedistă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj continuă bătaia de joc la adresa învățământului din județ, în același mod în care a procedat și echipa liberală.

Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru, în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, a avizat, pe 23 august a.c., lista cadrelor didactice propuse pentru detașarea în interesul învățământului în funcțiile de director sau director adjunct.

Practic, conducerea ISJ a pregătit terenul pentru numirea clientelei de partid în aceste funcții. Așa se face că, peste numai două zile, pe 25 august, Consiliul de Administrație al ISJ l-a numit în postul de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș pe Constantin Pora, consilier local PSD în comună, cumnat al primarului social-democrat Mihăiță Troacă.

 

Președinta Organizației de Femei a PSD Tg-Jiu, Marcela Mrejeru, a invocat ”interesul învățământului” și l-a numit pe colegul său de partid, Costel Pora, ”manager la director”, după cum se prezintă acesta pe Facebook, în contextul în care Pora a picat de două ori concursul pentru postul de director al instituției de învățământ.

Numirea e una abuzivă, având în vedere că unitatea școlară nu a solicitat acest post, de aceea nici nu a fost scos la nicio etapă de concurs din acest an și nu se afla în lista posturilor libere.

Pora nu e singuru pesedist căruia i s-a oferit cadou o funcție de conducere la unitățile de învățământ. Consilierul local PSD Gabriel Matei a fost și el numit în conducerea Școlii Nr.2 Motru. La Școala Gimnazială Mușetești, în postul de director, a fost numită președinta Organizației comunale de Femei a PSD, Elena Ghițan, consilier local.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Reacțiile lui Marcel Romanescu, înainte de investirea prefectului Cilibiu

Postat acum

on

De către

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, ca alți numeroși primari ai PNL Gorj, au participat astăzi la investirea noului prefect, Cristina Cilibiu. Deși primarul, lider al PNL Târgu Jiu, părea că a acceptat numirea și chiar a susținut că a felicitat-o telefonic pe Cilibiu încă de ieri, subliniind că, în sfârșit, un primar ajunge pe o astfel de funcție, gesturile sale la investire au trădat nervozitate și chiar o stare clară de neliniște.

Cert este că numirea Cristinei Cilibiu nu este doar cireașa de pe tort, liberalii prezenți la investire, cel de la Novaci, Cîlnic, Roșia de Amaradia, realizând că noul prefect revine în PNL la pachet cu senatorul Ion Iordache, care are toate șansele să preia președinția PNL Gorj.

Astfel, dacă după intervenția centrului și îndepărtarea lui Dan Vîlceanu de la cârma PNL Gorj, cel creditat cu cele mai mari șanse pentru funcția de lider al PNL Gorj a fost Marcel Romanescu, mutarea făcută de Iordache în privința noului prefect a schimbat total datele problemei.

Cu siguranță, prezența numeroasă din Sala Maură de astăzi a liberalilor de forță din PNL, a președintelui interimar Gigel Știrbu, a senatorului Ion Iordache și absența deputatul Vîlceanu a demonstrat schimbarea care se conturează în organizația județeană dar și acceptarea noilor veniți pe o poziție de forță la cârma PNL Gorj. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR