Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

O funcționară a Primăriei Bâlteni, în concediu medical de 300 de zile!

Postat acum

on

Aproape zi de zi, cetățenii comunei Bâlteni, trec pragul primăriei, în speranța că vor reuși să-și  rezolve problemele care, la unii dintre ei, durează de câțiva ani, dar fără nici un succes. Necazurile care îi pun pe drumuri  țin, în special, de biroul urbanism unde, potrivit primarului Vasile Vlăduleanu, deși lucrează un funcționar tânăr, amabil și foarte cooperant, acesta nu poate face mare lucru pentru ei. Rezolvarea spun ei, ține de o altă angajată din cadrul aceluiași birou, care se află în concediu medical, de 300 de zile. 

Acest  funcționar public absent, din cadrul biroului urbanism, în ultimii 20 de ani, a avut ca sarcini  de serviciu eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construcție. Cei care acum o caută disperați pe salariata ce e în medical, povestesc că la momentul la care au  mers la primărie și au solicitat autorizație, salariata le-ar fi spus „lăsați-mi actele și banii, că ma ocup eu de tot. Dumneavoastră puteti să vă apucați de construcție”. Primarul Vlăduleanu susține că oamenii ar fi plecat bucuroși și și-au văzut de treabă liniștiți. ,, Și-au construit casele, le-au finalizat și când au trebuit să intre în legalitate și-au amintit de autorizația de construcție. Au căutat-o pe respectiva doamna, pentru a-și ridica documentele. Și ce să vezi !!! Ba că unora le-au expirat actele, ba că altora li s-au rătăcit, ba că mergeti acasă că vi le aduc eu… și tot felul de astfel de scuze. În această situație, se găsesc zeci de cetățeni, care în momentul acesta dețin niște construcții ilegale cu care nici nu pot intra în legalitate, pentru că doamna le-a „rătăcit” toate actele depuse ( proiect tehnic/avize etc)pentru care ei nu au nici o dovadă că i le-au încredințat(nici documente și nici banii plătiți)”, spune Vlăduleanu.

Fără atribuții

Pentru că localnicii s-au adresat primarului, acesta în urma ,,nenumăratelor plângeri verbale  și scrise în anul 2017″, povestește că a solicitat un control instituțiilor statului abilitate  să analizeze activitatea  respectivei funcționare. ,,În urma acesteia analize și a refuzului repetat al salariatei de a se achita de sarcinile  de serviciu, funcționara  a fost sancționată disciplinar  de mai multe ori, iar respectivele atribuțiuni vizând eliberarea autorizațiilor de construire și certificate de urbanism i-au fost repartizate unui alt funcționar din cadrul aceluiași compartiment. Moment în care doamna a intrat în concediu medical. „Bolnavă” fiind a bombardat toate instituțiile statului cu plângeri și reclamații( chiar si la Consiliul Național al Discriminării pretinzând că a fost discriminată  pe motiv ca este femeie), a deschis nenumărate acțiuni judecătorești împotriva instituției și a mea, a contestat toate dispozițiile și sancțiunile primite. De atunci au trecut 300 de zile. În fiecare lună aduce cerificat medical cu un alt cod de diagnostic, care de care mai grav. Oamenii sunt revoltați că în timp ce pe ei, îi evită, nu le răspunde la telefon, sau refuză să le dea explicații, este văzută zilnic, la cafea în barurile din comună sau la grătarele cu mici din târgul săptămânal, în timp ce Statul Român îi plătește concediul medical tot din banii lor, ai contribuabililor”, a mai declarat primarul de Bâlteni.

Pentru că se cunoaște conflictul în cauză, acesta apărând în presă, sunt localnici care îi cer conducătorului instituției să sesizeze  comisiile de expertiză medicală superioare celor din Gorj, să o cheme și pe aceasta la o verificare, așa cum s-a întâmplat cu pensionarii cu gradul II și III de handicap, cărora li s-au tăiat pensiile amărâte de către Comisia de Evaluare Medicală de la București.  Nemulțumiții se întreabă, potrivit edilului local, de ce nu se aplică aceiași regulă și pentru această angajată  a Primăriei Bâlteni, care primește lunar cateva mii de lei salariu.

Primarul Vlăduleanu a menționat că lucrurile nu se opresc aici, pentru că soțul angajatei în cauză, administrator al unei societăți comerciale, a avut contracte cu primăria în valoare de 5, 6 miliarde lei, în mandatul fostului primar de Bâlteni. Firma acestuia are însă datorii către primărie, reprezentând taxe și impozite neplătite de aproximativ 50 milioane lei, prin titlu executoriu din data de 24.07.2018. ,,Singura modalitate prin care soțul angajatei a fost determinat să achite o parte din aceste datorii a fost poprirea pe salariu”și toate acestea, în ciuda unei expresii care a facut-o celebră pe respectiva doamnă: „vă îmbrac pe toți în banii”. Față de cele menționate mai sus, respectiva doamnă, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, stă în mașina personală cu orele, în timpul programului de serviciu, vorbind la telefon și urmărind stânga-dreapta, orice mișcare atât a conducătorului unității, cât și a tuturor angajaților din instituție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primăria Bumbești Jiu se folosește de Ordonanța Austerității să nu le ofere pachete cu dulciuri copiilor din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu se laudă, în fiecare an, cu excedent bugetar, dar, cu toate acestea, nu are bani să le ofere copiilor din oraș nici măcar o plăsuță cu dulciuri de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Bobaru este nepăsător la acest capitol și consideră că austeritatea trebuie înțeleasă și de copii.

Consilierii se folosesc, pentru a-i lăsa pe copii fără aceste mici bucurii, de noua ordonanță a austerității. Situația este jenantă pentru că aleșii locali puteau găsi alte soluții pentru această așa zisă problemă: donații, sponsorizări pentru micuții din localitate.

De altfel, părinții micuților sunt revoltați de această măsură aberantă iar pe grupurile de la școli și grădinițe mulți au fost foarte supărați și s-au manifestat ca atare. Situația de la Bumbești Jiu este, astfel, absolut jenantă.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Peste 51.000 de euro: Primarul Remetea de la Tismana a recuperat de la executor casa părintească scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Lichidatorul judiciar „Consultant Insolvență SPRL” a scos, recent, la licitație publică casa părintească a primarului de Tismana, Petre Remetea. Casa și terenul aferent se vindeau prin licitație cu strigare cu o sumă ce pornea de la 51.200 de euro.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în urma falimentului firmei primarului, SC ELIMASTRO SRL.

Ieri însă primarul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a recuperat casa părintească de la Costeni, care fusese scoasă la mezat.

Postarea publică a primarului a stârnit însă discuții în rândul membrilor comunității care se tem că Remetea, urmare a celor întâmplate, va duce și primăria spre faliment. „Oare ce se va intampla cu persoanele care au domiciliul acolo, inclusiv domnul Primar. Da, înțelegem faptul ca el nu stă acolo, ci că locuința lui nu se află pe raza Orașului Tismana, însă „Casa Părintească” se află acolo. Oare cum poate fi văzută chestia asta din toate punctele de vedere? Omul aflat în „Slujba Cetățeanului” să își piardă Casa Părintească în urma falimentului? Ce se va intampla cu toate persoanele care au domiciliul (in buletin) la acea adresă peste noapte? Ce încredere putem avea intr-o persoană care își declară falimentul personal”, sunt doar câteva întrebări venite de la cititorii gorjexpress.ro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!