Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

O funcționară a Primăriei Bâlteni, în concediu medical de 300 de zile!

Postat acum

on

Aproape zi de zi, cetățenii comunei Bâlteni, trec pragul primăriei, în speranța că vor reuși să-și  rezolve problemele care, la unii dintre ei, durează de câțiva ani, dar fără nici un succes. Necazurile care îi pun pe drumuri  țin, în special, de biroul urbanism unde, potrivit primarului Vasile Vlăduleanu, deși lucrează un funcționar tânăr, amabil și foarte cooperant, acesta nu poate face mare lucru pentru ei. Rezolvarea spun ei, ține de o altă angajată din cadrul aceluiași birou, care se află în concediu medical, de 300 de zile. 

Acest  funcționar public absent, din cadrul biroului urbanism, în ultimii 20 de ani, a avut ca sarcini  de serviciu eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construcție. Cei care acum o caută disperați pe salariata ce e în medical, povestesc că la momentul la care au  mers la primărie și au solicitat autorizație, salariata le-ar fi spus „lăsați-mi actele și banii, că ma ocup eu de tot. Dumneavoastră puteti să vă apucați de construcție”. Primarul Vlăduleanu susține că oamenii ar fi plecat bucuroși și și-au văzut de treabă liniștiți. ,, Și-au construit casele, le-au finalizat și când au trebuit să intre în legalitate și-au amintit de autorizația de construcție. Au căutat-o pe respectiva doamna, pentru a-și ridica documentele. Și ce să vezi !!! Ba că unora le-au expirat actele, ba că altora li s-au rătăcit, ba că mergeti acasă că vi le aduc eu… și tot felul de astfel de scuze. În această situație, se găsesc zeci de cetățeni, care în momentul acesta dețin niște construcții ilegale cu care nici nu pot intra în legalitate, pentru că doamna le-a „rătăcit” toate actele depuse ( proiect tehnic/avize etc)pentru care ei nu au nici o dovadă că i le-au încredințat(nici documente și nici banii plătiți)”, spune Vlăduleanu.

Fără atribuții

Pentru că localnicii s-au adresat primarului, acesta în urma ,,nenumăratelor plângeri verbale  și scrise în anul 2017″, povestește că a solicitat un control instituțiilor statului abilitate  să analizeze activitatea  respectivei funcționare. ,,În urma acesteia analize și a refuzului repetat al salariatei de a se achita de sarcinile  de serviciu, funcționara  a fost sancționată disciplinar  de mai multe ori, iar respectivele atribuțiuni vizând eliberarea autorizațiilor de construire și certificate de urbanism i-au fost repartizate unui alt funcționar din cadrul aceluiași compartiment. Moment în care doamna a intrat în concediu medical. „Bolnavă” fiind a bombardat toate instituțiile statului cu plângeri și reclamații( chiar si la Consiliul Național al Discriminării pretinzând că a fost discriminată  pe motiv ca este femeie), a deschis nenumărate acțiuni judecătorești împotriva instituției și a mea, a contestat toate dispozițiile și sancțiunile primite. De atunci au trecut 300 de zile. În fiecare lună aduce cerificat medical cu un alt cod de diagnostic, care de care mai grav. Oamenii sunt revoltați că în timp ce pe ei, îi evită, nu le răspunde la telefon, sau refuză să le dea explicații, este văzută zilnic, la cafea în barurile din comună sau la grătarele cu mici din târgul săptămânal, în timp ce Statul Român îi plătește concediul medical tot din banii lor, ai contribuabililor”, a mai declarat primarul de Bâlteni.

Pentru că se cunoaște conflictul în cauză, acesta apărând în presă, sunt localnici care îi cer conducătorului instituției să sesizeze  comisiile de expertiză medicală superioare celor din Gorj, să o cheme și pe aceasta la o verificare, așa cum s-a întâmplat cu pensionarii cu gradul II și III de handicap, cărora li s-au tăiat pensiile amărâte de către Comisia de Evaluare Medicală de la București.  Nemulțumiții se întreabă, potrivit edilului local, de ce nu se aplică aceiași regulă și pentru această angajată  a Primăriei Bâlteni, care primește lunar cateva mii de lei salariu.

Primarul Vlăduleanu a menționat că lucrurile nu se opresc aici, pentru că soțul angajatei în cauză, administrator al unei societăți comerciale, a avut contracte cu primăria în valoare de 5, 6 miliarde lei, în mandatul fostului primar de Bâlteni. Firma acestuia are însă datorii către primărie, reprezentând taxe și impozite neplătite de aproximativ 50 milioane lei, prin titlu executoriu din data de 24.07.2018. ,,Singura modalitate prin care soțul angajatei a fost determinat să achite o parte din aceste datorii a fost poprirea pe salariu”și toate acestea, în ciuda unei expresii care a facut-o celebră pe respectiva doamnă: „vă îmbrac pe toți în banii”. Față de cele menționate mai sus, respectiva doamnă, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, stă în mașina personală cu orele, în timpul programului de serviciu, vorbind la telefon și urmărind stânga-dreapta, orice mișcare atât a conducătorului unității, cât și a tuturor angajaților din instituție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Absurd! Golea le cere foștilor salariați ai CS Pandurii Lignitul să strângă cureaua

Postat acum

on

De către

Marin Golea, fostul administrator special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, destituit din funcție de membrii asociați, în prezent secretar general, remunerat, al clubului, vine, la început de an 2022, cu o propunere absolut absurdă către salariații creditori.

Mai exact, Golea, care și-a încasat printre primii banii de la club, le cere foștilor salariați, care nu au primit sumele consistente( mai exact nu au luat încă niciun leu de la club), să facă concesii în ce privește finanțele pe care urmează să le ia. Golea propune astfel că acești creditori să renunțe de bună voie la 25% din valoarea creanțelor salariale, iar restul de 65% din bani să-i primească abia la ieșirea clubului din insolvență( adică niciodată). Spunem asta pentru că insolvența este imposibilă deoarece clubul niciodată nu și-a respectat planul de reorganizare și chiar a acumulat noi datorii după insolvență.

Propunerea lui Golea s-a făcut în scris, în calitate de secretar general al clubului, fața de creditorii salariații. Cei în cauză sunt revoltați și vor cere falimentul clubului.

Marin Condescu a încasat, recent, de la club 711.005 lei și mai are de recuperat 160.000 de lei, suma în cauză fiind fără cei 858.000 de euro încă neîncasati de la masa credală.

Golea, în schimb, a încasat 30.000 de lei, Cojocaru- fost antrenor 25.000 de lei iar Floroiu, 5000 de lei.

Asta, în condițiile în care SC CRASDOM SRL care a asigurat masa pentru jucători, când nimeni nu mai dorea să le de-a mâncare la sportivi(știind că clubul e rău de plată), nu a recuperat nici în prezent debitele pentru masa servită. Totul, deoarece facturile firmei nu au fost înregistrate în contabilitate, lucru identificat de ANAF.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A pierdut procesul! Asistentă șefă din Spitalul Tg-Jiu, destituită dar… în funcție!

Postat acum

on

De către

E de noaptea minții ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu! Asistenta șefă de la Secția Psihiatrie, Simena Cucu, destituită de managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, în luna aprilie a anului trecut, după ce presa a dezvăluit că ținea dezinfectanții sub cheie, în timp ce 20 de pacienți și personal medical s-au infectat cu COVID-19, a contestat decizia conducerii și a revenit în funcție, după ce a câștigat concursul la care a participat singură, pentru că așa i-au aliniat astrele șefa de secție, medicul Ana Maria Câmpeanu și directorul medical  Mădălin Constantin Dinu. Tribunalul Gorj, însă, i-a respins contestația împotriva deciziei de destituire așa că, Simena Cucu e destituită, dar în funcție, până la o decizie definitive a instanței.

La finele anului trecut, la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical șef al Secției Psihiatrie din cadrul SJU s-a înscris fosta deținătoare a funcției, Simena Cucu, și cea care i-a luat locul, Alina Ninu.

Cum în tot spitalul se știa cine va ocupa posturile scoase la concurs, Alina Ninu nu s-a mai prezentat la niciuna din probe, în contextul în care tandemul Cîmpeanu – Dinu îi dăduseră asigurări fostei asistente șefe, destituită de Vienescu, că va reveni în funcție, lucru care s-a și întâmplat, în condițiile în care a rămas singură în cursă.

Simena Cucu fusese destituită după ce, în luna martie a anului trecut, 15 pacienți  din Secția Psihiatrie au fost transferați la alte spitale din țară, o asistentă medicală a ajuns în spital, iar un medic și alți doi salariați, în izolare la domiciliu, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV2, iar una din cauzele care au generat focarul de Covid-19, după cum a stabilit comisia de cercetare, a reprezentat-o lipsa dezinfectanților care erau ținuți sub cheie de asistenta șefă.

Simena Cucu a putut să se înscrie la concurs, după ce pe 26 octombrie, a contestat decizia de sancționare, numai că, săptămâna trecută, Tribunalul Gorj i-a respins acțiunea. Decizia poate fi atacată cu apel, însă până la pronunțarea unei decizii definitive, asistenta șefă e tot destituită și, totuși în funcție.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Bătrân semiconștient, căzut în stradă! Stupizii de la 112 voiau sa știe dacă vrea să meargă la spital, înainte de a trimite salvarea!

Postat acum

on

De către

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, iar caracterul ”imediat” este diluat de întrebări stupide ale celor care răspund la telefon în dispeceratele acestor instituții și nu conștientizează că viața unui om poate depinde de acele minute.   Marți seara, orele 19,00, strada 14 Octombrie, Tg-Jiu. Bătrân căzut în stradă, aproape inconștient. Mai mulți conducători auto au oprit să vadă ce s-a întâmplat, care-i starea bărbatului, iar unul dintre aceștia a sunat la serviciul de urgență pentru a solicita un echipaj medical care să-i acorde îngrijiri de specialitate bătrânului. După transferul apelului de la operatorul STS către SMURD, Ambulanță și Poliție, încep întrebările absurde. Din dispeceratul SMURD, cel care a sunat a fost pus să-l întrebe pe bătrânul semiconștient cum îl cheamă, în condițiile în care acesta era cu ochii închiși și scotea doar niște gemete. O altă întrebare lipsită de sens, venită din dispeceratul instituției care trebuia să trimită rapid un echipaj medical, a fost dacă bătrânul vrea să meargă la spital (?!). Mirarea se citea pe fața tuturor celor aflați în preajma bătrânului: așa și dacă acesta ar fi putut zice că nu vrea la spital, era lăsat să agonizeze în stradă? Apelul a fost transferat, apoi, la poliție, iar întrebările lipsite de rațiune au continuat: ”Întrebați-l dacă a fost lovit de mașină. E băut?”. Omul care vorbea cu polițistul l-a întrebat pe bătrân, iar acesta nu-și amintea nimic, însă nu polițiștii ar fi trebuit să cerceteze dacă a fost sau lovit de mașină, pe baza diagnosticelor medicale și a altor indicii și probe? S-au pierdut aproximativ 3-4 minute cu aceste întrebări stupide, timp în care bătrânul a stat întins pe asphalt, semiconștient, minute extrem de importante, vitale, în unele cazuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR