Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

O funcționară a Primăriei Bâlteni, în concediu medical de 300 de zile!

Postat acum

pe

Aproape zi de zi, cetățenii comunei Bâlteni, trec pragul primăriei, în speranța că vor reuși să-și  rezolve problemele care, la unii dintre ei, durează de câțiva ani, dar fără nici un succes. Necazurile care îi pun pe drumuri  țin, în special, de biroul urbanism unde, potrivit primarului Vasile Vlăduleanu, deși lucrează un funcționar tânăr, amabil și foarte cooperant, acesta nu poate face mare lucru pentru ei. Rezolvarea spun ei, ține de o altă angajată din cadrul aceluiași birou, care se află în concediu medical, de 300 de zile. 

Acest  funcționar public absent, din cadrul biroului urbanism, în ultimii 20 de ani, a avut ca sarcini  de serviciu eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construcție. Cei care acum o caută disperați pe salariata ce e în medical, povestesc că la momentul la care au  mers la primărie și au solicitat autorizație, salariata le-ar fi spus „lăsați-mi actele și banii, că ma ocup eu de tot. Dumneavoastră puteti să vă apucați de construcție”. Primarul Vlăduleanu susține că oamenii ar fi plecat bucuroși și și-au văzut de treabă liniștiți. ,, Și-au construit casele, le-au finalizat și când au trebuit să intre în legalitate și-au amintit de autorizația de construcție. Au căutat-o pe respectiva doamna, pentru a-și ridica documentele. Și ce să vezi !!! Ba că unora le-au expirat actele, ba că altora li s-au rătăcit, ba că mergeti acasă că vi le aduc eu… și tot felul de astfel de scuze. În această situație, se găsesc zeci de cetățeni, care în momentul acesta dețin niște construcții ilegale cu care nici nu pot intra în legalitate, pentru că doamna le-a „rătăcit” toate actele depuse ( proiect tehnic/avize etc)pentru care ei nu au nici o dovadă că i le-au încredințat(nici documente și nici banii plătiți)”, spune Vlăduleanu.

Fără atribuții

Pentru că localnicii s-au adresat primarului, acesta în urma ,,nenumăratelor plângeri verbale  și scrise în anul 2017″, povestește că a solicitat un control instituțiilor statului abilitate  să analizeze activitatea  respectivei funcționare. ,,În urma acesteia analize și a refuzului repetat al salariatei de a se achita de sarcinile  de serviciu, funcționara  a fost sancționată disciplinar  de mai multe ori, iar respectivele atribuțiuni vizând eliberarea autorizațiilor de construire și certificate de urbanism i-au fost repartizate unui alt funcționar din cadrul aceluiași compartiment. Moment în care doamna a intrat în concediu medical. „Bolnavă” fiind a bombardat toate instituțiile statului cu plângeri și reclamații( chiar si la Consiliul Național al Discriminării pretinzând că a fost discriminată  pe motiv ca este femeie), a deschis nenumărate acțiuni judecătorești împotriva instituției și a mea, a contestat toate dispozițiile și sancțiunile primite. De atunci au trecut 300 de zile. În fiecare lună aduce cerificat medical cu un alt cod de diagnostic, care de care mai grav. Oamenii sunt revoltați că în timp ce pe ei, îi evită, nu le răspunde la telefon, sau refuză să le dea explicații, este văzută zilnic, la cafea în barurile din comună sau la grătarele cu mici din târgul săptămânal, în timp ce Statul Român îi plătește concediul medical tot din banii lor, ai contribuabililor”, a mai declarat primarul de Bâlteni.

Pentru că se cunoaște conflictul în cauză, acesta apărând în presă, sunt localnici care îi cer conducătorului instituției să sesizeze  comisiile de expertiză medicală superioare celor din Gorj, să o cheme și pe aceasta la o verificare, așa cum s-a întâmplat cu pensionarii cu gradul II și III de handicap, cărora li s-au tăiat pensiile amărâte de către Comisia de Evaluare Medicală de la București.  Nemulțumiții se întreabă, potrivit edilului local, de ce nu se aplică aceiași regulă și pentru această angajată  a Primăriei Bâlteni, care primește lunar cateva mii de lei salariu.

Primarul Vlăduleanu a menționat că lucrurile nu se opresc aici, pentru că soțul angajatei în cauză, administrator al unei societăți comerciale, a avut contracte cu primăria în valoare de 5, 6 miliarde lei, în mandatul fostului primar de Bâlteni. Firma acestuia are însă datorii către primărie, reprezentând taxe și impozite neplătite de aproximativ 50 milioane lei, prin titlu executoriu din data de 24.07.2018. ,,Singura modalitate prin care soțul angajatei a fost determinat să achite o parte din aceste datorii a fost poprirea pe salariu”și toate acestea, în ciuda unei expresii care a facut-o celebră pe respectiva doamnă: „vă îmbrac pe toți în banii”. Față de cele menționate mai sus, respectiva doamnă, în loc să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, stă în mașina personală cu orele, în timpul programului de serviciu, vorbind la telefon și urmărind stânga-dreapta, orice mișcare atât a conducătorului unității, cât și a tuturor angajaților din instituție.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Înorat
07:0418:14 EET
Se simt: 6°C
Vânt : 10km/h N
Umiditate : 49%
Presiunea aerului: 1027.77mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI