Connect with us

COMUNITATE

Noi investiții în infrastructura rutieră a județului Gorj

Postat acum

on

Consiliul Județean Gorj demarează noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Consiliul Județean Gorj a semnat în data de 29.08.2023 ordinul de începere nr. 15009 pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiție „Reabilitare drum județean 607, km 25+352 – km 27+359, comuna Ionești, județul Gorj”. Drumul județean 607, cu o lungime de 2,007 km și poziția kilometrică 25+352 situată la limita cu județul Mehedinți, are originea în DN67A și traversează teritoriul administrativ al localității Gura Șușiței din comuna Ionești.

Principalele categorii de lucrări ce vor fi efectuate includ: casete de lărgire a drumului, reparații la sistemul rutier existent, așternere de straturi de mixtură asfaltică (binder și uzură), lucrări de consolidare, protecție și apărare a terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor pluviale, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea acceselor la proprietăți, semnalizare verticală și orizontală, precum și montarea de borne kilometrice și hectometrice și parapete de protecție.

Valoarea totală a lucrărilor este de 8.168.174,63 lei, T.V.A. inclusă. Durata de execuție a acestui proiect este estimată la 10 luni de la data comunicată prin ordinul de începere, conform contractului nr.14622/22.08.2023. Fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv de investiție au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Județean Gorj.

De asemenea, s-au finalizat lucrările de întreținere, reparare și așternere a covorului asfaltic pe drumul județean DJ 671C, tronsonul km 0+000 – km 2+000, comuna Bolboși. Proiectul a inclus așternerea de mixtură asfaltică în două straturi, iar în etapa următoare se vor executa: amenajarea acostamentelor din piatră spartă, a șanțurilor din pământ și semnalizărilor rutiere. Valoarea totală a lucrărilor realizate este de 1.795.000 lei, T.V.A. inclusă, cu sursa de finanțare provenind din bugetul propriu al județului Gorj.

„Aceste investiții în infrastructura rutieră reprezintă un angajament ferm al echipei Consiliului Județean Gorj de a îmbunătăți accesibilitatea și siguranța rețelei de drumuri județene, contribuind astfel la dezvoltarea și modernizarea județului și la creșterea calității vieții locuitorilor. Consiliul Județean Gorj rămâne dedicat continuării acestor eforturi de îmbunătățire a infrastructurii pentru beneficiul comunității”, a declarat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Cum arată orașul Novaci împodobit de voluntari

Postat acum

on

Zeci de voluntari au participat în ultimele zile la activitățile de împodobire a orașului Novaci. Acțiunea face parte din proiectul „Novaci – orașul Magic”. Zeci de cetățeni, inclusiv copii, s-au împlicat în acțiunile coordonate de primărie și Casa de Cultură. Intenția voluntarilor novăceni este aceea de a termina marți lucrările pe care și le-au propus, astfel încât în seara zilei de Sfântul Nicolae să se aprindă luminițele în oraș.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Zeci de mesaje pline de regrete pentru tânărul din Bumbești-Jiu, mort într-un accident rutier

Postat acum

on

Zeci de mesaje pline de regrete au fost transmise pe pagina de socializare a tânărului de 29 de ani din Bumbești Jiu, care a decedat, recent, într-un accident rutier, în localitatea mehedințeană Ilovăț. Rudele și prietenii lui Adi, un tânăr aflat în floarea vârstei, sunt înmărmuriți de moartea bărbatului, care până zilele trecute era în plină putere și plin de veselie.

„La data de 04 decembrie a.c., ora 00.20, polițiștii din Secției Poliție Rurală Izvoru-Bîrzii au fost sesizați de un bărbat de 62 de ani, din comuna Ilovăț, cu privire la faptul că pe DJ 671 E, localitatea Ilovăț s-a produs un accident rutier soldat cu victime. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 29 de ani, din orașul Bumbești-Jiu, județul Gorj în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 E, în localitatea Ilovăț, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto și vătămarea corporală a unui tânăr de 20 de ani, din Drobeta-Turnu Severin care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată, în urma controlului efectuat de polițiști asupra autoturismului, în acesta a fost identificată o dovadă fără drept de circulație emisă pe numele conducătorului auto de 29 de ani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”, potrivit polițiștilor.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Bonus primit marți de mii de mineri și energeticieni

Postat acum

on

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia încasează astăzi prima de Moș Nicolae. Este vorba de 200 de lei pentru fiecare copil minor. Suma va fi primită de mii de angajați din cadrul CEO. Bonusul este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!