Connect with us

EVENIMENTE

NESIMȚIRE. Familie izolată, lăsată fără hrană. Șeful DSP le spune să stea calmi

Postat acum

on

Directorul DSP minte cu nesimțire și servește cu apeluri la calm, în loc de hrană, o familie obligată să stea izolată la domiciliu, după ce unul dintre membri a călătorit în același avion cu italianul diagnosticat cu Coronavirus. Oamenii au fost lăsați fără mâncare, deși autoritățile aveau obligația de a asigura alimentele necesare, în fiecare zi.
Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) minte public, după ce membrii unei familii aflate în izolare la domiciliu, din cauza Coronavirusului, au fost lăsați fără hrană. Oamenii, care nu puteau ieși din casă, au sunat să anunțe că nu au mai primit alimentele, pe care primăria le oferă celor băgați în carantină sau izolare, însă, de la celălalt capăt, o angajată a DSP le-a răspuns ironic, să cheme niște cunoștințe, să le aducă de mâncare. Reprezentanții primăriei au acuzat că au primit liste contradictorii, cu persoanele blocate în case, care trebuie să primească hrană, zilnic. Șeful Direcției de Sănătate Publică a prins curaj, dar nu suficient, pentru a ieși public, să explice situația, ci a trimis un punct de vedere scris, prin care îi îndeamnă pe oameni să fie calmi. “Am analizat discuția colegei de la DSP cu domniile lor. Cred că s-a scos o parte din context. In continuare, fac apel la calm și la rațiune! Toată lumea trebuie să fie constructivă în astfel de situații, și de o parte parte, și de cealaltă, spre binele tuturor. Suntem în contact permanent cu autoritățile locale pentru a gestiona cât mai eficient această situație, care trebuie depășita cu responsabilitate. Toată lumea trebuie să conlucreze în același sens și sunt convins că așa se va întâmpla”, scrie în punctul de vedere, semnat de Narcis Vasile Stoian, directorul executiv al DSP.
Șeful instituției, care s-a demonstrat a fi depășit de situație, minte că familia a ieșit din izolare și de aceea a fost scoasă de pe lista beneficiarilor de alimente. În realitate, oamenii erau blocați în casă și obligați să nu părăsească perimetrul locuinței. Stoian a preluat atribuțiile de șef, după ce fosta directoare, Carmen Ivanov, a fost demisă de ministrul Sănătății, în urma unui control, care a scos la iveală că DSP Gorj a emis date false, legat de Coronavirus.

Ioana Cojocaru

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A intrat cu mașina în gard, lângă barajul de pe Jiu

Postat acum

on

De către

Un accident rutier s-a petrecut în această după-amiază, la barajul de pe Jiu, de pe centura municipiului Târgu Jiu. Un autoturism scăpat de sub control a intrat în gardul de protecție. Revenim cu detalii

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!