Connect with us

EVENIMENTE

NESIMȚIRE. Familie izolată, lăsată fără hrană. Șeful DSP le spune să stea calmi

Postat acum

on

Directorul DSP minte cu nesimțire și servește cu apeluri la calm, în loc de hrană, o familie obligată să stea izolată la domiciliu, după ce unul dintre membri a călătorit în același avion cu italianul diagnosticat cu Coronavirus. Oamenii au fost lăsați fără mâncare, deși autoritățile aveau obligația de a asigura alimentele necesare, în fiecare zi.
Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) minte public, după ce membrii unei familii aflate în izolare la domiciliu, din cauza Coronavirusului, au fost lăsați fără hrană. Oamenii, care nu puteau ieși din casă, au sunat să anunțe că nu au mai primit alimentele, pe care primăria le oferă celor băgați în carantină sau izolare, însă, de la celălalt capăt, o angajată a DSP le-a răspuns ironic, să cheme niște cunoștințe, să le aducă de mâncare. Reprezentanții primăriei au acuzat că au primit liste contradictorii, cu persoanele blocate în case, care trebuie să primească hrană, zilnic. Șeful Direcției de Sănătate Publică a prins curaj, dar nu suficient, pentru a ieși public, să explice situația, ci a trimis un punct de vedere scris, prin care îi îndeamnă pe oameni să fie calmi. “Am analizat discuția colegei de la DSP cu domniile lor. Cred că s-a scos o parte din context. In continuare, fac apel la calm și la rațiune! Toată lumea trebuie să fie constructivă în astfel de situații, și de o parte parte, și de cealaltă, spre binele tuturor. Suntem în contact permanent cu autoritățile locale pentru a gestiona cât mai eficient această situație, care trebuie depășita cu responsabilitate. Toată lumea trebuie să conlucreze în același sens și sunt convins că așa se va întâmpla”, scrie în punctul de vedere, semnat de Narcis Vasile Stoian, directorul executiv al DSP.
Șeful instituției, care s-a demonstrat a fi depășit de situație, minte că familia a ieșit din izolare și de aceea a fost scoasă de pe lista beneficiarilor de alimente. În realitate, oamenii erau blocați în casă și obligați să nu părăsească perimetrul locuinței. Stoian a preluat atribuțiile de șef, după ce fosta directoare, Carmen Ivanov, a fost demisă de ministrul Sănătății, în urma unui control, care a scos la iveală că DSP Gorj a emis date false, legat de Coronavirus.

Ioana Cojocaru

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

FOTO. Tânăr polițist gorjean, MORT în accident!

Postat acum

on

De către

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Albeni, județul Gorj, a decedat, sâmbătă dimineața, după ce a intrat cu autoturismul într-un cap de pod pe Dealul Negru, în Vîlcea.

Cătălin Marius Fierăscu era polițist în București, iar în această dimineață autoturismul pe care-l conducea a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod, în localitatea Milcoiu. La fața locului au intervenit echipaje SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea.

Tânărul a fost descarcerat și preluat de o ambulanță, în stare de inconștiență, și a fost transportat la spital, însă echipajele medicale nu i-au mai putut salva viața.

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în centrul Târgu Jiului. A rupt indicatorul

Postat acum

on

De către

Un șofer grăbit a produs un accident de circulație în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. La virajul la dreapta, pe stradă Popa Șapcă, din Calea București, conducătorul auto a izbit un indicator rutier, pe care l-a doborât și s-a oprit la 20 de metri. Un echipaj al poliției a ajuns la fața locului, urmând ca șoferul să fie testat la consumul de alcool și să se stabilească modul în care s-a produs incidentul. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Unde a găsit-o poliția pe femeia care și-a lăsat copilul la vecini și a plecat de acasă

Postat acum

on

De către

Polițiștii au găsit-o pe femeia de 32 de ani, din Borăscu, dată dispărută de soț, după ce și-a lăsat copilul la o vecină și a plecat de acasă. Bărbatul a anunțat poliția, după o săptămână, când a văzut că femeia nu revine la domiciliu. Oamenii legii au găsit-o la Turceni, la domiciliul unui alt bărbat. Ea plecase de acasă la data de 15 iulie și până la data de 21 iulie, când soțul a sesizat poliția, nu a revenit. Polițiștii au stabilit că femeia obișnuia să părăsească domiciliul, fără a-l anunța pe concubinul său sau pe alte persoane, pentru perioade cuprinse între câteva zile și 2-3 săptămâni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR