Connect with us

ACTUALITATE

Nelu Tătaru: Luni se stabilește noua conducere a SJU Târgu-Jiu, spitalul poate fi militarizat!

Postat acum

on

0 Shares

,, Vom stabili, în zilele următoare, un management. Deocamdată, avem suplinire locală dar luni vom stabili un management, așteptăm și propunerile comunității locale precum și a corpului medical din spitalul din Târgu Jiu. În urma analizei, dacă se va impune, vom avea o conducere militară”, a declarat, astăzi, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, referitor la situația unității din Gorj. La SJU sunt pozitivi managerul spitalului, un medic urolog, o asistență, o infirmieră, directorul de Îngrijiri, o angajată Tesa și alte două cadre medicale și auxiliare, anunțate azi de DSP.

Toți sunt internați la Infecțioase.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Oficialii delegației START, în vizită de lucru la Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a aplicat, în luna februarie a.c., la apelul pentru Programul de asistență tehnică START, lansat de Inițiativa Uniunii Europene pentru regiunile carbonifere în tranziție. Proiectul Județului Gorj este unul din cele 4 selectate pentru a beneficia de suport tehnic din partea Secretariatului Inițiativei în realizarea unei tranziții juste, alături de cele din regiunile Asturias (Spania), Silezia inferioară (Polonia) și Zasavje (Slovenia).

„În vederea stabilirii detaliilor implementării, o delegație a Secretariatului Inițiativei pentru regiunile carbonifere în tranziție a efectuat, în perioada 23-24 aprilie 2024, o vizită de lucru în județul Gorj. Delegația, formată din trei consultanți din cadrul Inițiativei START, respectiv Paul Baker, Robert Pollock și Veronika Muller, a purtat, pe parcursul vizitei, discuții cu membrii Grupului de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică la nivelul județului Gorj, cu reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, cu reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, precum și cu mediul de afaceri.

Oficialii inițiativei START au efectuat o deplasare în orașul Rovinari, o localitate direct afectată de procesul de tranziție, pentru a se informa cu privire la abordările pe care le are administrația publică, în raport cu schimbările socio-economice și provocările viitoare. De asemenea, reprezentanții primăriei au organizat și o deplasare la exploatarea minieră de suprafață de la Gârla, în prezent închisă. Procesul de asistență tehnică este dezvoltat pe baza nevoilor specifice ale fiecărei regiuni, iar în județul Gorj acesta se va desfășura în cea de-a doua parte a anului 2024.

Prin intermediul acestui program, Grupul de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică, și Consiliul Județean, în calitate de coordonator, vor beneficia de suport tehnic, adaptat pentru realizarea unui portofoliu de proiecte strategice și încurajarea dezvoltării economiei verzi în județ. Totodată, asistența tehnică va sprijini și întărirea capacității Grupului de lucru, pentru a asigura un proces transparent, participativ și colaborativ de implementare a Programului Tranziție Justă 2021-2027 și perspective pentru Fondul Social pentru Climă” a transmis echipa Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată în luna Mai

Postat acum

on

De către

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj va organiza în data de 17 MAI 2024, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii Constantin Brâncuşi, din str Tineretului nr 1, „BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ“.

Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate şi care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj desfăşoară acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

,,Reamintim că atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistraţi la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Angajatorii care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la această acţiune.  Informaţii suplimentare se obţin la sediul AJOFM Gorj din str Lt. Col. D. Petrescu nr 1, Târgu Jiu, nr telefon 0253/211568”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Primăria Fărcășești dotează școlile din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Fărcășești dotează cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT școlile din localitate. Pentru că acest lucru să fie posibil,  prioritatea primarului Drăgoescu Constantin a fost aceea de a obține proiecte europene pentru renovarea spațiilor școlare.

,,Cu mare bucurie vă aducem la cunoștință rezultatele pozitive ale eforturilor noastre comune pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din localitate. Sub conducerea domnului primar DRĂGOESCU Constantin, Primăria Fărcășești a reușit să obțină fonduri europene în valoare de aproximativ 700.000 lei, destinate modernizării Școlii Gimnaziale “Victor Popescu” și a Liceului Tehnologic din Roșia-Jiu. Această investiție considerabilă a permis nu doar renovarea spațiilor școlare, ci și achiziționarea de mobilier nou și modern, adecvat nevoilor și cerințelor educaționale actuale. Astfel, elevii vor beneficia de săli de clasă mai confortabile și funcționale, care să faciliteze procesul de învățare și să stimuleze creativitatea.

Dar investițiile și procesul de modernizare nu se opresc aici! Ne-am propus să mergem mai departe și să aducem în școlile noastre tehnologii de ultimă generație. Următoarea etapă a proiectului vizează dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT moderne, precum calculatoare, routere, display-uri interactive și sisteme audio performante. Aceste instrumente tehnologice vor sprijini procesul educațional, oferind elevilor acces la resurse digitale și facilitând procesul de predare.

Ne bucurăm că putem să fim martorii transformării școlilor noastre în spații moderne, care să încurajeze excelența și să pregătească viitorul generațiilor tinere. Continuăm să ne angajăm să oferim cele mai bune condiții educaționale pentru copiii noștri și să construim împreună un viitor mai prosper pentru comunitatea noastră.”, au comunicat reprezentanții primăriei Fărcășești.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!