Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Municipalitatea a băgat adânc mâna în pușculiță pentru Zilele Orașului! Cheltuieli exorbitante

Postat acum

on

Zilele Municipiului Târgu Jiu, recent încheiate, au reprezentat cheltuieli nenumărate pentru municipalitate. Banii în cauză puteau fi mult mai puțini, dacă se dorea să se facă măcar un pic de economie, în aceste vremuri tulburi, nu așa risipă. Sumele par enorme atâta timp cât pentru doar trei artiști s-au achitat 250.000 de lei.

Primăria Târgu Jiu nu s-a uitat la bani și a achitat la greu astfel: 12.000 de lei și pe servicii foto-video,

60.000 de lei pentru artificii, 92.000 de lei pentru Smiley,

50.000 de lei pe spectacolul folcloric din deschidere plus alți 72.000 de lei pentru popularii ajunși pe scenă( Zorilă și Valahia),

45.000 pentru efectele speciale de la deschiderea festivității, 120.000 de lei pentru tot ce a însemnat servicii tehnice pentru manifestările de săptămâna trecută,

34.000 de lei pentru închirierea unui cort, alți 34.000 de lei pentru materialele tipărite de promovare, 25.000 de lei pentru trofee,

165.000 de lei pentru spectacolul de pop,jazz, blues, cross-over, 6600 de lei pentru caravana mascotelor, 4500 pentru închirierea toaletelor ecologice, aproape 9000 de lei pe serviciile de curățenie, 15.000 de lei pe spectacolul Balul Bobocilor, 50.000 de lei pentru  cortul închiriat pe insuliță, 92.000 de lei pentru Andra, 74.000 de lei pentru Nicole Cherry,

28.500 de lei masa oficială de la restaurant și alti 6000 de lei hotelul pentru 15 participanți.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ergo

    24 mai 2022 at 07:49

    Credeți că acești bani ia dat cineva din propriul lui buzunar? Nu oameni buni sunt banii noștri ai proștilor care-i votăm odată la patru ani.Și la noi la Sadu primarul Bobaru rudar el de fel și navetist pe banii noștri organizează chermeze pentru a-și face campanie.Pînă acum ba cu zilele orașului,ba cu mese pentru pensionari ba cu un porc sacrificat pentru țigani! Asta e,băieți deștepți iar noi niște proști!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR