Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Motru sparge gheața în privința variantei ocolitoare

Postat acum

on

0 Shares

Încă de la preluarea mandatului, primarul Morega a făcut demersuri pentru a putea realiza o variantă ocolitoare pentru municipiul Motru. După un an de zile a primit și un răspuns cu privire la faptul că Ministerul Transporturilor a făcut un studiu în acest sens, pe lângă Motru, luând în calcul și localitățile Bălești și Bumbești. Mai exact, la Motru, Calea Severinului va fi lărgită și vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la piața veche unde există deja un astfel de sens provizoriu, și al doilea în zona Tricotaje.

Primăria Motru a grăbit lucrurile iar ieri a emis deja certificat de urbanism pentru a obține autorizația de construire a variantei ocolitoare pentru localitate.

Pentru a se ușura treabă, Ministerul Transporturilor dorește carealizarea acestor variante ocolitoare pentru cele trei localități din Gorj să fie realizate prin Consiliul Județean, urmând că sursa de finanțare să fie realizată de către minister.

Astfel s-ar debloca căile de acces la intrările și ieșirile din cele trei localități care sunt traversate de drumul național.

 

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

A 5-a ediție a Festivalului Lavandinne. CÂND are loc și ce SURPRIZE pregătesc organizatorii

Postat acum

on

De către

Veste bună pentru toți iubitorii de lavandă. Ana Neagu, cunoscută la nivelul județului Gorj pentru impresionanta plantație pe care o deține, organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandinne. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-23 iunie și așteaptă, ca în fiecare an, un mare număr de participanți.

Cei ce vor lua parte la noua ediție a festivalului își vor putea realiza o minunată serie de fotografii în câmpul de lavandă și vor putea achiziționa produse artizanale. Mai mult decât atât, organizatorii pregătesc și o expoziție de fotografii ce surprind portul popular, obiceiurile și tradițiile gorjenești. Atmosfera va fi animată de un recital folcloric.

În cea de-a doua zi a festivalului, vor avea loc mai multe ateliere creative.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrări avansate la primăria și la dispensarul din Telești

Postat acum

on

De către

În centrul comunei Telești, sunt în lucru două obiective importante. Este vorba despre dispensarul și sediul primăriei din localitate. Lucrările sunt avansate, spune primarul comunei Romulus Bâldea, care susține că investițiile sunt în grafic.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru dispensar a fost dat în februarie, investiția fiind realizată cu fonduri pe PNRR.

Și primăria suferă reabilitări interioare dar și exterioare, ambele clădiri urmând să fie dotate cu mobilier dar și cu aparatura necesară.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Creșă nouă, în satul Ceauru, lângă actuala grădiniță

Postat acum

on

De către

Într-o săptămână, se intră în șantier la Ceauru, pentru noua creșă ce este finanțată pe CNI. Firma care a câștigat lucrarea este din Gorj. În câteva zile se va emite ordinul de începere a lucrării.

Investiția este de un milion și jumătate de euro, fiind realizată pe Programul National „Creșe pentru România”, anunță primarul Mădălin Ungureanu.

Cresa va avea o capacitate de 40 de locuri.

În comună mai sunt active două grădinițe cu program prelungit și una cu program normal la Cornești.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!