Connect with us

ACTUALITATE

Minprest Serv SA, despre dosarul de corupție: Sunt respinse categoric și nu sunt tolerate astfel de practici!

Postat acum

on

0 Shares

„În legătură cu informațiile care au apărut în spațiul public privind acte de corupție ale unui fost director general, dar și ale unui angajat al societății, conducerea SC MINPREST SERV SA face următoarele precizări: sunt respinse categoric și nu sunt tolerate, în niciun caz, astfel de practici care afectează negativ activitatea, dar și renumele în piața muncii a societății prestatoare de servicii. De asemenea, aducem la cunoștința partenerilor și opiniei publice, foarte clar, că nu au existat informații sau suspiciuni în acest sens, astfel că ne declarăm, încă o dată, dezamăgiți de astfel de practici și că se întâmplă fără voia noastră acte de corupție. Îi asigurăm pe colegii și colaboratorii de la ISU Gorj de considerația și aprecierea noastră și de tot sprijinul și deschiderea totală pentru atingerea obiectivelor comune pe care le avem. Suntem și vom rămâne aceeași parteneri de încredere”, a transmis conducerea Minprest Serv, prin intermediul unui comunicat de presă.

„În acest sens, conducerea SC MINPREST SERV SA se declară în favoarea pedepsirii conform prevederilor legale a celor care vor fi găsiți vinovați”, se completează comunicatului.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, vineri, pentru trafic de influenţă după ce ar fi solicitat suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj la un concurs pentru un post de șofer, informează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu ora 14:30, cu privire la două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Unul este fostul director al Minprest, Cristinel Aurelian Vișan iar celălalt este Alin Bîrcă, de la Pro România. 

Prin denunţul adresat organelor judiciare la data de 21 februarie, martorul denunţător a sesizat că, în luna iunie 2022, perioadă în care lucra la SC Minprest SA Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecți, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de ISU Gorj pentru funcţia de conducător auto, întrucât cunoaşte bine o persoană din conducerea instituţieipe lângă care va interveni.

„Martorul denunţător s-a întâlnit cu suspectul B.A. şi cu celălalt suspect, care a deţinut anterior o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceștia, iar cu ocazia întâlnirii suspectul V.A.C., în prezenţa suspectului B.A., i-a confirmat martorului denunţător că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din cadrul ISU Gorj. A doua zi, martorul denunţător a fost contactat de către suspectul B.A. care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu suspectul V.AC., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea ISU Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2.000 euro, bani care au fost remişi de către martorul denunţător suspectului B.A”, arată procurorii. Conform anchetatorilor, în data de 10 august 2022, cu o zi înainte de proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 euro pentru a-i da suspectului V.A.C., care, la rândul său, să-i împartă cu restul comisiei de examinare. A doua zi, a mai plătit celor doi suma de 3.000 de euro.

Tot în data de 11 august, după susţinerea examenului, denunţătorul a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a mai solicitat 2.000 de euro; ulterior, seara, acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din municipiul Târgu Jiu, unde martorul a înmânat suspectului V.A.C. alți 2.000 euro.

„Cei doi suspecţi, care au pretins suma de 10.000 de euro, din care au primit suma de 7.000 de euro de la martorul denunţător, asigurându-l pe acesta că vor interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul ISU Gorj, pentru a-l ajuta să promoveze concursul pentru ocuparea unui post de şofer în cadrul instituţiei respective, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.Vineri au fost ridicate documente legate de concursul organizat de ISU Gorj în anul 2022, la care s-a făcut referire”, transmite comunicatul Parchetului Gorj.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Incendiu de vegetație la Dobrița

Postat acum

on

De către

Jandarmii montani din Runcu au intervenit, astăzi, pentru a stinge un incendiu de vegetație la Dobrița. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona localității Dobrița, un echipaj de jandarmi a observat un incendiu de vegetație care se extindea pe o pajiște, existând riscul de extindere în zona locuințelor cetățenilor. Aceștia au intervenit pentru stingerea focului iar în sprijinul lor a venit și un pompier militar din cadrul ISUJ Vâlcea care se afla în timpul liber la activități agricole cu familia.
,,Vă recomandăm să respectați sfaturile autorităților care au competențe în prevenirea și gestionarea incendiilor, să evitați aprinderea focului în zone cu vegetație iar dacă observați situații de urgențe, anunțați SNUAU 112.
Rămânem vigilenți pe timpul executării misiunilor, fiind pregătiți să intervenim și să acordăm sprijin, unde situația impune”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Clubul Rotary Târgu-Jiu a decernat premiul special

Postat acum

on

De către

Clubul Rotary Tg Jiu a acordat zilele acestea premiul special în cadrul concursului ”Structuri Ludice în opera lui Constantin Brâncuși”. Diploma a fost înmânată de președintele Rotary Tg Jiu, dna. Raluca Davițoiu elevei Gunici Frăguța Elena de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor coordonator Cioplea Cristina.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Primăria Tg Jiu și Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și s-a bucurat de participare națională și internațională.

Lucrarea realizată de Frăguța Gunici va fi licitată la Balul Rotary ce va fi organizat în luna mai, o parte din suma astfel obținută urmând a-i reveni autoarei și restul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu.

”Ne bucurăm că anul acesta premiul a revenit unei tinere din Tg Jiu. Clubul Rotary se implică în susținerea valorilor și îmi doresc ca lucrarea premiată azi să fie o adevărată provocare la licitația din cadrul balului caritabil pe care îl vom organiza pe 10 mai”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tg Jiu.

Tot cu această ocazie a fost finalizată și acțiunea anuală ”O cană de fericire”, acțiune prin care pe data de 1 decembrie, la standul din Piața Prefecturii, au fost strânse donații în schimbul unor cănuțe de lut pictate de elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Suma astfel obținută a fost dublată de Clubul Rotary Tg Jiu și astfel au putut fi achiziționate 3 tablete grafice și mese pentru secția de arhitectură a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Prefectul Virgil Drăgușin, la jurământ!

Postat acum

on

De către

Noul prefect de Gorj, Virgil Drăgușin, a fost investit, astăzi, în funcție. La evenimentul de la Prefectura Gorj a participat și senatorul Ion Iordache, fosta echipă de conducere a instituției și șefi din deconcentrate.

Drăgușin a fost subprefect de două ori, în ultimii ani.

„În primul rând mi-am propus ca în perioada următoare să gestionăm foarte bine organizarea alegerilor locale şi europarlamentare, cu siguranţă nu vor lipsi nici provocările din cadrul Instituţiei Prefectului, dar şi problemele legate de judeţ cu tot ceea ce înseamnă controlul de legalitate al autorităţilor publice locale. Îmi doresc ca, împreună cu colegii din Instituţia Prefectului, să ducem cu succes la îndeplinire toate aceste provocări”, a declarat Virgil Drăguşin, la învestire.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!