Connect with us

ACTUALITATE

Minprest Serv SA, despre dosarul de corupție: Sunt respinse categoric și nu sunt tolerate astfel de practici!

Postat acum

on

„În legătură cu informațiile care au apărut în spațiul public privind acte de corupție ale unui fost director general, dar și ale unui angajat al societății, conducerea SC MINPREST SERV SA face următoarele precizări: sunt respinse categoric și nu sunt tolerate, în niciun caz, astfel de practici care afectează negativ activitatea, dar și renumele în piața muncii a societății prestatoare de servicii. De asemenea, aducem la cunoștința partenerilor și opiniei publice, foarte clar, că nu au existat informații sau suspiciuni în acest sens, astfel că ne declarăm, încă o dată, dezamăgiți de astfel de practici și că se întâmplă fără voia noastră acte de corupție. Îi asigurăm pe colegii și colaboratorii de la ISU Gorj de considerația și aprecierea noastră și de tot sprijinul și deschiderea totală pentru atingerea obiectivelor comune pe care le avem. Suntem și vom rămâne aceeași parteneri de încredere”, a transmis conducerea Minprest Serv, prin intermediul unui comunicat de presă.

„În acest sens, conducerea SC MINPREST SERV SA se declară în favoarea pedepsirii conform prevederilor legale a celor care vor fi găsiți vinovați”, se completează comunicatului.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, vineri, pentru trafic de influenţă după ce ar fi solicitat suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj la un concurs pentru un post de șofer, informează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu ora 14:30, cu privire la două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Unul este fostul director al Minprest, Cristinel Aurelian Vișan iar celălalt este Alin Bîrcă, de la Pro România. 

Prin denunţul adresat organelor judiciare la data de 21 februarie, martorul denunţător a sesizat că, în luna iunie 2022, perioadă în care lucra la SC Minprest SA Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecți, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de ISU Gorj pentru funcţia de conducător auto, întrucât cunoaşte bine o persoană din conducerea instituţieipe lângă care va interveni.

„Martorul denunţător s-a întâlnit cu suspectul B.A. şi cu celălalt suspect, care a deţinut anterior o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceștia, iar cu ocazia întâlnirii suspectul V.A.C., în prezenţa suspectului B.A., i-a confirmat martorului denunţător că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din cadrul ISU Gorj. A doua zi, martorul denunţător a fost contactat de către suspectul B.A. care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu suspectul V.AC., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea ISU Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2.000 euro, bani care au fost remişi de către martorul denunţător suspectului B.A”, arată procurorii. Conform anchetatorilor, în data de 10 august 2022, cu o zi înainte de proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3.000 euro pentru a-i da suspectului V.A.C., care, la rândul său, să-i împartă cu restul comisiei de examinare. A doua zi, a mai plătit celor doi suma de 3.000 de euro.

Tot în data de 11 august, după susţinerea examenului, denunţătorul a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a mai solicitat 2.000 de euro; ulterior, seara, acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din municipiul Târgu Jiu, unde martorul a înmânat suspectului V.A.C. alți 2.000 euro.

„Cei doi suspecţi, care au pretins suma de 10.000 de euro, din care au primit suma de 7.000 de euro de la martorul denunţător, asigurându-l pe acesta că vor interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul ISU Gorj, pentru a-l ajuta să promoveze concursul pentru ocuparea unui post de şofer în cadrul instituţiei respective, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.Vineri au fost ridicate documente legate de concursul organizat de ISU Gorj în anul 2022, la care s-a făcut referire”, transmite comunicatul Parchetului Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii au confiscat peste 7 tone de azotat

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au confiscat, la două societăți comerciale, cantitatea de 7,738 kilograme azotat de amoniu depozitat în spații deschise, expuse în mod direct intemperiilor, nerespectând obligația de a-l depozita într-un spațiu protejat. „În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice în locuri protejate.
La aceeași dată, în urma verificărilor efectuate, la două societăți comerciale de pe raza orașului Rovinari și comunei Bâlteni, polițiștii au identificat 55 de kilograme de produse fito-sanitare expuse la vânzare, ale căror termene de valabilitate erau expirate”, arată reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Rectorul UCB, alături de studenți, a donat sânge!

Postat acum

on

De către

Studenți și cadre didactice de la Universitatea Constantin Brancusi din Târgu Jiu s-au alăturat campaniei „Sângele înseamnă viață” și au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguina Gorj.

Inclusiv rectorul UCB, Luminița Popescu, a făcut acest gest care salvează vieți.

Campania a fost realizată împreună cu Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A decedat fostul director Petrom, Viorel Tîrziu

Postat acum

on

De către

Reprezentanții Hidroconstructia anunța, cu regret, trecerea în neființă a lui Viorel Tîrziu. „Vrem sa transmitem sincere condoleanțe și compasiune familiei, prietenilor si celor care l-au cunoscut si apreciat pe omul si profesionistul Viorel Tîrziu”, spun cei de la Hidroconstrucția.

Cine a fost Viorel Tîrziu:

Născut la 15 decembrie 1959 în comuna Dănciulești, absolvent din 1983 al ISE Craiova Fac. Finanțe Contabilitate a urmat și parcurs un drum al carierei prin inceperea activității ca economist în cadrul Trustului de Petrol Tg. Jiu în 1983, din 1990 a devenit Director în cadrul Petrom R.A. si S.N.P. Petrom (1999-2003, Director General). Incepand cu 2005 si pana in 2009 a condus din pozitia de Director General Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bucuresti iar din 2009 pana in 2015 a activat in pozitia de Director economic – Hidroconstructia S.A. si Administrator. A fost membru al Camerei Auditorilor din Romania; Camera Nationala a Practicienilor in Organizare si Lichidare. Doctor in Economie Internationala.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR