Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Justiţiei a inaugurat, la Târgu Jiu, noul sediu al Tribunalului Gorj

Postat acum

on

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a inaugurat, astăzi, la Târgu Jiu, noul sediu al Tribunalului Gorj, o investiţie de aproximativ 12 milioane de lei derulată prin Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CNI, Manuela Pătrăşcoiu. Potrivit Alinei Gorghiu, noul sediul al Tribunalului Gorj va îmbunătăţi condiţiile celor care vor lucra aici – judecători, procurori, avocaţi, grefieri -, justiţiabilul urmând să simtă altfel interacţiunea cu cei care înfăptuiesc actul de justiţie.

Ea a punctat că, la nivelul instituţiei, există un deficit de personal, schema cuprinzând 93 de posturi de magistraţi – 70 de judecători şi 23 de procurori, dintre acestea însă doar o treime sunt ocupate.

„Realizarea acestui sediu modern, în care au fost investite circa 12 milioane lei, reprezintă o formă de respect faţă de activitatea magistraţilor, dar şi a cetăţenilor. Acest sediu nou va îmbunătăţi condiţiile celor care vor lucra aici – judecători, procurori, avocaţi, grefieri -, şi, am convingerea, că şi justiţiabilul va simţi altfel interacţiunea cu cei care înfăptuiesc actul de justiţie. O justiţie de calitate, în care oamenii să aibă încredere, are nevoie de resursă umană adecvată calitativ şi numeric; un ansamblu normativ clar, coerent şi predictibil care să răspundă nevoilor sociale şi o infrastructură fizică şi informatică modernă pentru desfăşurarea eficientă a tuturor activităţilor. Cu cât ne vom mobiliza mai bine pe toate cele trei condiţii, cu atât sistemul de justiţie din România va fi mai eficient. (…) Sunt paşi înainte, necesari pentru a optimiza accesul la Justiţie şi calitatea serviciilor, în beneficiul atât a celor cu profesii juridice (93 de magistraţi -70 de judecători şi 23 de procurori din Gorj), cât şi a justiţiabililor (314.684 persoane rezidente la 1 decembrie 2021 cf recensământ INS)”, a spus Alina Gorghiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Postat acum

on

De către

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Câți gorjeni sunt șomeri

Postat acum

on

De către

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Postat acum

on

De către

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.

SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!