Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor analizează eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor în domeniile IT, construcţii şi cercetare

Postat acum

on

Ministrul de Finanţe, Dan Vîlceanu, a anunţat într-un interviu pentru Antena 3, că sunt discuţii privind eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor din anumite domenii precum IT, construcţii şi cercetare, scrie ziarulfinanciar.ro.

El susţine că această măsură este o chestiune de echitate, corectitudine faţă de restul categoriilor care fac aceste plăţi.

„Este exclus să creştem TVA. Aşa cum spunea şi premierul nu ne dorim creşterea de taxe sau introducerea de noi taxe, dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe salarii sau pe venit şi excepţii la plata contribuţiilor”, a spus Dan Vîlceanu.

El a adăugat că toate excepţiile la momentul de faţă de la plata impozitului pe salariu, pe venit şi excepţiile legate de contribuţii, plus excepţii legate de impozite şi taxe Locale sunt undeva la 3% din PIB.

Subiectul eliminării scutirii de la plata impozitului de către companiile din IT a fost în dezbatere şi în primăvara anului trecut, măsura fiind susţinută de premierul de atunci, Ludovic Orban. Potrivit acestuia, dacă ar renunţa la scutirea de impozit pe venit în cazul angajaţilor din IT&C, guvernul ar câştiga 196 de milioane de euro pe an.

În noiembrie 2020 erau 100.000 de angajaţi din IT scutiţi de impozitul pe venit, conform bilanţului fostului ministru al comunicaţiilor Alexandru Petrescu.

Câştigul salarial mediu net al an­ga­jaţilor din IT este cel mai mare din econo­mie, de mai mult de 8700 de lei în iulie 2021, conform datelor INS.

Scutirea de la plata impozitului pe venit a angajaţilor din IT a fost introdusă în 2001, pe vremea guvernului Adrian Năstase

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Și-a distrus singur mașina, la Țicleni

Postat acum

on

De către

Un incident rutier în care a fost implicat un singur autoturism a avut loc, astăzi, pe raza localității Țicleni. Accidentul a fost fără victime, anunță IPJ Gorj, și doar cu pagube materiale pentru șoferul care se face vinovat de producerea acestuia. Evenimentul este considerat tamponare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A furat de la biserică

Postat acum

on

De către

Un craiovean a fost reținut, fiind acuzat că a furat dintr-o biserică. Tânărul a ajuns în arestul poliției, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au fost sesizați că, în noaptea de 16/17 mai, persoane necunoscute au sustras componente ale sistemului de supraveghere video din incinta unui lăcaș de cult din cartierul Romanești, din municipiul Craiova, fiind creat un prejudiciu de 1.500 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanei vătămate, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis, la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Două nume mari ale dramaturgiei și muzicii sunt, azi, la Târgu Jiu. Horațiu Mălăele va urca pe scena Teatrului, în spectacolul „Tache, Ianche și Cadar”, al Teatrului Bulandra.

După piesa de teatru, urmează un concert Nicu Alifantis. Ambii au participat, azi la prânz, la o lansare de carte a lui Mălăele, actorul originar din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR