Connect with us

ACTUALITATE

Medicul Neață s-a întors în spital, cu voia instanței

Postat acum

on

Medicul Gheorghe Neață, arestat pentru luare de mită, s-a întors în spitalul în care este acuzat că a comis infracțiunile. Instanța i-a admis acțiunea de a-și relua activitatea, ca medic chirurg, în secția Chirurgie a Spitalului Județean din Târgu Jiu. În 2021, doctorul Neaţă a fost reținut, apoi arestat preventiv, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au primit mai multe denunțuri împotriva medicului, anchetatorii probând că a primit şpăgi de la pacienţi și aparținători. Șpăgile constau în bani, dar și în diverse produse: cafea, băuturi alcoolice, țigări, parfumuri. Acesta este acuzat de comiterea a 22 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată.
Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au admis contestația lui Neață, care a cerut anularea interdicției de a-și exercita profesia. „Admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Neață Gheorghe împotriva încheierii penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţate de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5. Desfiinţează, în parte, încheierea penale nr. 24 din data de 13.03.2023, pronunţată de către Tribunalul Gorj în dosarul numărul 5225/95/2021/a5 şi pe fond rejudecând: Înlătura obligaţia prev. de art. 215 alin. 2 pct. 3 Cod procedură penală impusă contestatorului inculpat Neaţă Gheorghe prin încheierea nr.50 din data de 16.06.2022 pronunţată în dosarul nr. 5225/95/2021/a1.10 al Tribunalului Gorj, de a nu exercita profesia de medic”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuze electrice, la Rânca. Când intră în circuit

Postat acum

on

De către

Patru autobuze electrice urmează să ajungă la Novaci, pentru a fi introduse în circulație, pe traseul spre Rânca. Investiția în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, de modernizare a transportului public în comun în orașul Novaci, a ajuns la un procent de realizare de 30%. Proiectul prevede amenajarea a două autogări și o autobază. Primarul Dumitru Leuștean spune că autobuzele electrice trebuie să ajungă în Novaci, la finalul acestui an, iar cursele vor începe de anul viitor, atunci fiind și termenul de finalizare a proiectului de cinci milioane de euro.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Penitenciarul Târgu Jiu: 120 de angajați refuză munca suplimentară

Postat acum

on

De către

Se strâng semnături la Penitenciarul Târgu Jiu împotriva muncii suplimentare. Deja 120 de angajați au semnat pentru acțiunile de protest care vor urma, salariații fiind pregătiți pe 31 mai sa nu mai intre la muncă.

De altfel, prima acțiune a SNPP va fi pe 31 mai – încetarea activității (refuzul muncii suplimentare în toată Politia Penitenciară).

Acțiunea va fi declanșată de SNPP – organizația sindicală majoritară din Poliția Penitenciară (filiale în 45 de unități) și celelalte sindicate afiliate la Federația PUBLISIND (Penitenciarele Iași, Pelendava, Satu-Mare, Brăila, Mărgineni). Federațiile sindicale FSSP și FPP intră alături de SNPP în acțiune. Efectivele de membri de sindicat implicați: peste 8000 de polițiști de penitenciare dintr-un total de 12500. „Toate organizațiile sindicale precum și salariații nesindicalizați se pot asocia în scopul unei acțiuni comune – SNPP pune la dispoziție în mod transparent documentația necesară”, transmit sindicaliștii din Penitenciarul Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Foto: Canalizarea din fața Mall-ului nu a făcut față unui ropot de ploaie

Postat acum

on

De către

Trecerea de pietoni din zona mall-ului din Târgu Jiu dar și sensul giratoriu au fost inundate după un ropot de ploaie care s-a manifestat în zonă, în urmă cu scurt timp.

Cetățenii care au trecut prin zonă au remarcat că nu mai pot trece prin zonă dar și că s-a înfundat canalizarea.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR