Connect with us

ACTUALITATE

Medicii care au fugit de gărzi voiau contracte nesimțite

Postat acum

on

Cardiologii din Spitalul Județean Târgu Jiu, care au demisionat din linia de gardă, au încercat să obțină contracte de prestări servicii, la sume nesimțite. Prin renunțarea la gărzi în masă, au crezut că forțează mâna conducerii, să accepte condițiile impuse de doctorii care au lăsat Secția Cardiologie fără linie de gardă.

Medicii demisionari din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au dat bir cu fugiții pentru bani.
Cinci din cei șapte doctori ai Secției Cardiologie au renunțat la gărzi, fiind nemulțumiți de sumele primite. Presa locală a aflat că medicii voiau contracte de prestări servicii cu timp limitat, pe sume imense.
De la începutul anului, doi medici s-au pensionat, alți doi și-au dat demisia, iar cinci au renunțat la gărzi, începând cu data de 19 mai. Cardiologii s-au plâns că ar avea prea mulți pacienți, iar la spitalul din Târgu Jiu a venit o echipă a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. Reprezentanții veniți de la București s-au crucit de plângerile medicilor de la Târgu Jiu.
Medicii care au renunțat la gărzi, pentru că spitalul nu le-a dat cât au vrut sunt Alin Feraru, Anca Degeratu, Anamaria Pavel, Gabriel Pavel, iar Roxana Popescu a intrat în concediu de maternitate.
După o săptămână de încercări, de a-i face să se răzgândească, șefii spitalului județean au anunțat, azi, că au reușit să asigure linia de gardă, cu medici rezidenți de la Timișoara.
Medicii din spitalul județean au încercat mereu să obțină un regim preferențial, mulți având și cabinete private, la care mergeau chiar și în timpul programului din spital.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK