Home / EVENIMENTE / Medici de la UPU și ATI, INFECTAȚI cu COVID-19! Deși avea simptome, a consultat pacienți până a venit rezultatul testului!

Medici de la UPU și ATI, INFECTAȚI cu COVID-19! Deși avea simptome, a consultat pacienți până a venit rezultatul testului!

Încă doi medici din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu au fost infectați, joi, cu virusul SARS-CoV-2, după ce, cu două zile în urmă, chirurgul Gheorghe Neață a fost confirmat pozitiv. Revoltător este că unul dintre cei doi medici, deși avea simptome specifice noului coronavirus, a mers la serviciu și a consultat pacienți până a primit rezultatul testului, expunându-i la un risc crescut de infectare cu SARS-CoV-2.

Horațiu Șcheau, medic la ATI II și Maria Lavinia Udriștoiu, medic în cadrul secției UPU-SMURD au fost confirmați, joi, ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Deși ar trebui să fie un exemplu de responsabilitate, medicul Lavinia Udriștoiu s-a prezentat la serviciu cu simptome specifice SARS-Cov-2 și, pe parcursul programului de lucru, timp de aproape zece ore, a acordat îngrijiri medicale pacienților.

După aflarea rezultatului, cei doi medici au fost plasați în carantină la domiciliu. Deocamdată, nu se cunoaște numărul pacienților care au intrat în contact cu aceștia. Direcția de Sănătate Publică Gorj desfășoară o anchetă epidemiologică în cele două secții ale SJU Tg-Jiu.

Constantin Iancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *