Connect with us

SĂNĂTATE

Medici celebrii, invitați să le vorbească elevilor din Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”

Postat acum

on

Câțiva medici cunoscuți din România le vor vorbi astăzi elevilor Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu. Evenimentul are loc în cadrul programului „Școala Altfel”, respectiv în cadrul campaniei naționale „Avem același sânge”, derulat sub coordonarea jurnalistei Carla Tănasie.

„M-am bucurat foarte mult când m-a sunat prof. Dana Constantinescu să mă întrebe dacă vreau să le vorbesc elevilor de la Colegiul National Ecaterina din Târgu Jiu despre importanta donării de sânge, in cadrul programului Scoala Altfel.

Elevii vor mai afla de la rectorul UMFCD Viorel Jinga care sunt provocările profesiei de medic, de la dr. Beatrice Mahler- cum afectează fumatul sanatatea, de la dr. Radu Țincu- despre cum poate afecta viata consumul de droguri, iar psihologul Mugur Frățilă le va spune elevilor cum sa își stăpânească emoțiile și temerile având in vedere ca in Gorj sunt cutremure zilnic, urmează și examene…

Din punctul meu de vedere asta înseamnă ca profesorilor sa le pese de elevi. Să-i pună în fața in față cu probleme reale, să-i facă să vorbească despre ele, să le aducă specialiști care să le dea cele mai bune sfaturi.”, conform jurnalistei Carla Tănasie, care activează în presa centrală, după o perioadă în care a lucrat în presa locală din Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Mulțumiri de la un pacient pentru un cunoscut medic din Târgu Jiu

Postat acum

on

Costel Mitruț, operat de hernie inghinală, de către doctorul Adrian Coculescu, i-a transmis mulțumiri pe o rețea de socializare medicului său. Pacientul spune că a decis să se opereze la Târgu Jiu și este mulțumit de modul în care a fost tratat de către medicul chirurg Coculescu. Acesta a fost încadrat în anul 2016, la Secția Chirurgie I, de la Spitalul Județean Târgu Jiu, unde a venit de la Spitalul din Cărbunești.
„MULȚUMESC, Adrian Coculescu!
Postez destul de rar pe FB deoarece consider că vorbele spuse transmit mai adevărat ceea ce simți .Dar acum, cred că merită ca mesajul meu să ajungă la cât mai mulți dintre prietenii și cunoscuții mei.
În urmă cu câteva zile am suferit o operație chirurgicală. Prima din viață, ceea ce i-a mărit impactul psihologic. De peste un an duceam după mine o hernie inghinală care devenise incomodă și riscantă. Am avut cu această ocazie, una dintre confirmările despre care speri să ți se întâmple deși mai ai îndoieli.
În Târgu-Jiu, orășelul nostru cu bune și rele, avem multe prejudecăți legate de sistemul medical. Unele reale, legate de ceea ce conducătorii orașului, județului, țării au dorit și făcut pentru spitalele din județ. Altele, false legate de calitatea serviciilor medicale. E întrebarea aceea pe care ți-o pun prietenii când aud că te operezi de ceva și își răspund singuri :”unde te operezi? la București?”.
Eu am decis să mă operez la Tg-Jiu, nu contează motivația deciziei. Și am avut șansa să cunosc niște oameni minunați, conduși de domnul doctor Adrian COCULESCU (am scris intenționat cu majuscule), o echipă de profesioniști desăvârșiți la toate nivelurile: infirmiere, asistente, medici. Nu am reușit să memorez decât încă un nume, ce al d-lui Horațiu Schiau, medicul anestezist dar, absolut toți ceilalți s-au comportat admirabil.
MULȚUMESC tuturor pentru respectul față de actul medical, pentru grija pe care o manifestă față de pacienți și calitatea muncii dumnealor. Și vă asigur că și la Tg Jiu sunt OAMENI deosebiți, trebuie doar să avem încredere în profesionalismul lor. Îl au cu adevărat.”, conform unei postări.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medicul care face Gorjul mândru: Dragoș Davițoiu, un doctor de excepție!

Postat acum

on

De către

Gorjul a trimis în țară specialiști de excepție. Este și cazul conferenţiar Dr. Dragoş Davițoiu, medic primar chirurgie generală, doctor în Ştiinte Medicale, cu competenţă în endoscopie digestivă, cu master în managementul serviciilor de sănătate. Acesta a salvat mii de vieți și s-a mândrit tot timpul că este originar din Târgu Jiu.

De altfel, Dragos Davițoiu a fost directorul spitalului Sf.Pantelimon din anul 2017 până în anul 2020, în anul 2015 până în anul 2017 acesta a fost manager general la cel mai mare spital din țară, Spitalul de Urgență Universitar. Unul din copii îi calcă pe urme, acesta fiind student la medicină în anul trei. Chirurgul Davițoiu, originar din Târgu Jiu, este unul din cei mai experimentați chirurgi din țară acesta fiind apreciat și peste hotare. Apreciat de colegii și iubit de pacienții pe care i-a salvat de a lungul vieții, chirurgul a dovedit mai presus de toate că este un om dedicat și implicat în meseria care l-a consacrat.

Medicul care lucrează și în prezent la Spitalul Universitar din București are 31 de premii internaționale pentru brevetele de invenție: „Anuscop cu câmp operator reglabil”, „Dispozitiv de frezare acetabular”, „Endoproteză craniană cu sistem de culisare”. Acesta are un CV greu de egalat, cu o vechime de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei. Medicul din Gorj ocupă în prezent și funcția de manager la clinica privată Medlife din București.

Gorjul este mândru că doctorul Davițoiu este un profesionist care aduce o nota de zece cu plus la acest capitol județului.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Tatăl unui tânăr ospătar din Turcinești are nevoie urgentă de ajutor

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 55 de ani din Turcinești a fost depistat recent cu o tumoră pe colon. Fiul său, ospătar in Târgu Jiu, solicită ajutor comunității din județ pentru tatăl său care încă nu știe de ce boală gravă suferă.

„Tatăl meu are o tumoară pe colon și mai multe complicații, vreau din tot sufletul meu sa îmi fac tatăl bine, nu vreau sa cred ca nu mai există nicio speranță pentru el, va rog din toată inima mea să ma ajutați, pentru că doar voi puteți sa îi mai dați o șansă la viață. Am fost azi la medic și veștile nu sunt tocmai bune pentru noi. Am mare nevoie de ajutorul vostru nu știu ce sa mă mai fac deoarece nu mai am puteri, ajutați-mă va rog din suflet mai dați o șansă tatălui meu de a trai fără voi nu mai este nicio speranță”, a transmis Claudiu Ionuț Bălășoiu.

Tatăl tânărului este internat, în prezent, la Dobrița, el suferind și de alte boli. Colegii de pe pagina Ospătari Evenimente Gorj îl susțin în demersul său pe Claudiu Ionuț Bălășoiu. 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR