Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Medic veterinar condamnat pentru că a emis documente false, reangajat la DSVSA Gorj

Postat acum

on

Medicul veterinar Dumitru Firiza a fost reangajat, la începutul acestei luni, la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, în condițiile în care, în urmă cu câțiva ani, acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și complicitate la evaziune fiscală, după ce a eliberat acte sanitar-veterinare false cu ajutorul cărora o femeie de afaceri din Tg-Jiu a justificat în contabilitate alterarea a zeci de tone de carne, care, de fapt, erau comercializate în magazinele proprii fără să fie impozitate. Potrivit unor surse, Nicolae Călescu, directorul executiv adjunct al DSVSA Gorj este cel care se află în spatele reîncadrării medicului Firiza în instituție. Acesta a fost angajat, în ultimii ani, la firma unui alt om de afaceri din Tg-Jiu care deține o carmangerie și un lanț cunoscut de magazine alimentare.

 

Medicul veterinar Dumitru Firiza, funcționar în cadrul DSVSA Gorj, a fost reţinut, pentru 24 de ore, în noiembrie 2012, în dosarul ”Lexi Star” și era acuzat de fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Dumitru Firiza, în calitate de medic veterinar în cadrul DSVSA Gorj, a întocmit în numele unei colege două certificate sanitar-veterinare, în care se menţiona fictiv „carne şi produse din carne ce nu sunt destinate consumului uman“. Cantităţile de carne înscrise în documentele respective erau de 44, respectiv 41 de tone, iar actele întocmite în fals au fost folosite de patronii Lexis Star pentru a diminua până la valoarea zero stocul scriptic al societății comerciale.

Mai clar, tonele de carne figurau, scriptic, că s-au alterat și au fost retrase de la comercializare, în schimb întreaga cantitate era vândută în magazinele firmei, iar banii nefiscalizați intrau în buzunarul patronilor, prejudiciul fiind calculat, la acea dată, la 1,3 milioane de lei, după cum preciza într-un comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În final, Dumitru Firiza a fost trimis în judecată și condamnat, definitiv, la 1 an şi 3 luni, de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani.

Recent, acesta a fost reîncadrat la DSVSA Gorj, la Siguranța Alimentelor, cu sprijinul directorului adjunct susținut de PSD, Nicolae Călescu, după cum susțin sursele citate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera Jilț Sud, dovadă de neprofesionalism: Mal de pământ, prăbușit peste excavatorul 12

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, atrage atenția, public, în legătură cu un incident petrecut recent la una dintre carierele miniere ale CE Oltenia astfel:

„Excavatorul 12 din cariera Jilț Sud a ajuns aseară un morman de fiare fiindcă nerespectandu-se normele de exploatare, un mal imens s-a prabusit peste el. Alte excavatoare sunt de asemenea în pericol, din aceleași cauze. Toate astea în timp ce grupurile energetice de la CE Oltenia merg la jumatate din capacitate într-o perioadă în care toate țările caută soluții să producă mai multă energie”.

Astfel de accidente, mai spune parlamentarul, sunt constante la CEO, dar „după niciunul nu se ia nicio măsură, nu se cauta niciun vinovat, fiindca s-ar găsi fix în curtea numiților politici”.

„Cei de la PNL-PSD stau bine-merci cu capul în nisip unde scormonesc doar să își mai rezolve prin CEO câte un cunoscut, câte un contract, câte o promovare, câte o numire politică. Pe buna dreptate, de la ministru până la lideri ai PNL Gorj, directorat CEO, toti se prefac astazi pe Facebook ca îi multumesc Sfintei Varvara pentru protecția minerilor…de acolo vine singura așteptare, ca de la ei…doar lipsă de responsabilitate”, a completat deputatul Miruță.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Șoferul de pe ambulanță, transportat și el la Craiova, pacientul din salvare a decedat!

Postat acum

on

De către

Ambulanțierul SJA Gorj, de 54 de ani, implicat în evenimentul rutier de astăzi, a fost transport și el la unitatea medicală din Craiova. Șoferul are traumatisme, urmare a evenimentului rutier, iar asistenta de 42 de ani, are traumatism cranian, fiind internată în Secția de Neurologie. Pacientul de 61 de ani cu hemoragie stomacală superioară, ce trebuia transportat în momentul accidentului la spitalul din Craiova, a decedat.

Vinovat pentru producerea accidentului este șoferul de pe cisternă cu cereale, un bărbat de 35 de ani din Peștișani.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR