Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mărturie cutremurătoare despre contabila Primăriei Baia de Fier, ucisă cu 16 lovituri de cuțit

Postat acum

on

Mărturie cutremurătoare a unui fost magistrat gorjean despre contabila Primăriei Baia de Fier, ucisă cu 16 lovituri de cuțit. Fostul magistrat Ion Duguleanu a povestit despre drama care a marcat existența Marianei Guțu. Și-a pierdut soțul, dar și fiica de numai 20 de ani.

„Știrile de senzație fac parte din arsenalul presei și ea le folosește din plin în diverse modalități. Problema răspunderii penale pentru comiterea de astfel de fapte preocupă pe toată lumea, indiferent dacă este sau nu, avizată. Cred că decesul doamnei Mariana Guțu, contabil șef al Primăriei Baia de Fier, victimă inocentă a unei infracțiuni de omor merită și o altfel de prezentare decât doar ca știre de senzație. Doamna Maria Guțu era născută la 27 august 1965 în comuna Bengești Ciocadia în familia Avram. A urmat cursurile Liceului Economic din Târgu Jiu și apoi pe cele ale Facultății de Contabilitate și Economie Agrară din Craiova devenind economistă. A activat în funcții contabile în comuna natală până în anul 1991 , apoi în cadrul Finanțelor Publica Novaci iar din anul 1996 a fost până ieri Consilier Superior(Contabil Șef)în cadrul Primăriei Baia de Fier.. În această ultimă funcție s-a aflat în perioadele în care conducerea comunei a fost asigurată de către domnii Primari Nicolae Buzetoiu, Constantin Mihuțescu și Dumitru Turbăceanu fiind principală colaboratoare a acestora în materie financiar-contabilă. Atât domnii Primari cât și colegii din cadrul Primăriei Baia de Fier considera că realizările, din această perioadă,multe la număr și în diverse domenii se datorează și modului profesionist în care dânsa a gestionat domeniul său de activitate.Cu toții i-au recunoscut rigurozitatea, competența și devotamentul față de lege și față de comuna în care s-a stabilit prin căsătoria cu domnul inginer Nicolae Guțu. Decesul mult prea timpuriu al soțului și mai ale cel al fiicei dânșilor, Nicoleta Maria la doar 20 ani au marcat-o profund și pentru tot restul vieții. Am primit de la doamna Mariana Guțu un sprijin generos în documentarea făcută în urmă cu câțiva ani pentru redactarea unei istorii a administrației în comuna noastră și îi mulțumesc și acum pentru acest ajutor. Regret decesul dânsei mai ales că el a survenit în condiții tragice și transmit și pe această cale sincere condoleanțe familiei sale. Dumnezeu să o odihnească în liniște !”, conform fostului judecător gorjean Ion Duguleanu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Decizia magistraților în legătură cu bărbatul care se plimba prin centrul Târgu Jiului cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu

Postat acum

on

De către

Judecătorii au hotărât: Bărbatul care se plimba prin Târgu Jiu, echipat cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu, rămâne în arest, sub acuzația de tentativă la tâlhărie.

Magistrații Tribunalului Gorj au constatat că măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Marin Boboc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată, este legală și temeinică.  Trebuie spus că, pe 30 august a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul judecătoriei Târgu Jiu, a decis arestarea bărbatului pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins, luni, cererile lui Boboc de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar, ca neîntemeiate.

Marin Boboc a semănat panică printre trecătorii care l-au văzut, pe 20 august a.c., prin centrul municipiului Tg-Jiu, cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol la brâu. Bărbatul a fost identificat de polițiștii locali, în zona Pieței Centrale, după ce fotografii cu acesta au apărut în presă și pe rețelele de socializare. Acesta nu mai avea asupra sa pistolul. Polițiștii locali au stabilit că era vorba de un pistol de jucărie, pe care bărbatul îl vânduse. Boboc a fost amendat cu 500 de lei pentru injurii aduse trecătorilor.

Peste doar câteva zile de la acel incident, polițiștii locali l-au prins în flagrant pe Marin Boboc în timp ce încerca să smulgă poșeta unei femei în vârstă de 68 de ani. Era ora 5,30 dimineața și nu era nimeni pe trotuarul de pe Bulevardul Republicii, din zona Comisariatului Militar Județean. Boboc a fost încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, ulterior fiind reținut și, mai apoi arestat.

Femeia aflată în stare de șoc a suferit atac de panică și acuza dureri acute la nivelul șoldului, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acea dată, Boboc se afla sub control judiciar și era cercetat pentru infracţiuni de lovire, violenţe şi furt. Șirul acuzațiilor este completat acum și de o tentativă de tâlhărie.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbare la Primăria Târgu Jiu: Jianu, promovat în locul lui Nodea!

Postat acum

on

De către

Grigore Jianu nu mai este secretarul Primăriei Târgu Jiu, după sentința definitivă a instanței de la București în procesul cu CNSAS. Acesta a fost promovat însă de către primarul municipiului Târgu Jiu în postul de administrator public al UAT-ului.

Postul era liber de un an, după ce a fost eliberat de către Ramona Nodea în septembrie anul trecut. Jianu nu mai putea ocupa funcția de secretar de primărie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK