Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Marți 13, zi cu noroc la bani pentru Motru: Peste 27 de miliarde de lei vechi pentru realizarea noului PUG-PMUD

Postat acum

on

0 Shares

Astăzi, într-o zi considerată cu ghinion, fiind marți, 13 decembrie, primarul de Motru, Cosmin Morega, a fost prezent la București pentru a semna contractul de finanțare cu o valoare de 2,7 milioane de lei(27 miliarde de lei vechi) pentru realizarea noului PUG.

De altfel, acesta a expirat în acest an și cu greu primarul PSD a reușit, în Consiliul Local Motru, să obțină prelungirea acestuia pentru maxim zece ani. La scurt timp după, edilul a obținut și finanțarea necesară realizării acestui Plan Urbanistic General fără de care nicio localitate nu mai poate elibera certificate de urbanism și autorizații de construcții.

Practic, fără PUG nu se poate construi nimic în localitate. Urmează scoaterea la licitație pentru începerea cât mai repede a lucrărilor ce vizează realizarea noului PUG care poate dura între trei și cinci ani de zile, în funcție de problemele fiecărei localități, de rapiditatea cu care sunt puse la dispoziție anumite documente, ocazie cu care, localitate poate să introducă ori să scoată anumite zone din perimetrul de construcții industriale ori civile. Acest lucru poate duce la o dezvoltare rapidă a localității.

Primăria Municipiului Motru nu a reușit în perioada de valabilitate a actualului PUG (zece ani) să găsească sursa de finanțare necesară pentru a fi realizat un nou PUG.

Și de data aceasta se vede că implicarea și munca de zi cu zi aduce un nou proiect de importanta pentru Motru, cu o valoare semnificativă prin PNRR, bani nerambursabili, fonduri pe care UAT Motru nu i-ar fi putut avea pentru realizarea unui astfel de proiect. Contractul a fost semnat azi în prezența celor doi lideri lideri ai PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, și în cabinetul înalților funcționari publici din minister. Astăzi s-au mai semnat aici alte proiecte pentru Gorj, cu primari PSD.

La Târgu Jiu se lucrează la un nou PUG de ani de zile, termenul de finalizare fiind 2023, dar speranțele sunt limitate pentru terminarea la timp a acestuia.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

A 5-a ediție a Festivalului Lavandinne. CÂND are loc și ce SURPRIZE pregătesc organizatorii

Postat acum

on

De către

Veste bună pentru toți iubitorii de lavandă. Ana Neagu, cunoscută la nivelul județului Gorj pentru impresionanta plantație pe care o deține, organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandinne. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-23 iunie și așteaptă, ca în fiecare an, un mare număr de participanți.

Cei ce vor lua parte la noua ediție a festivalului își vor putea realiza o minunată serie de fotografii în câmpul de lavandă și vor putea achiziționa produse artizanale. Mai mult decât atât, organizatorii pregătesc și o expoziție de fotografii ce surprind portul popular, obiceiurile și tradițiile gorjenești. Atmosfera va fi animată de un recital folcloric.

În cea de-a doua zi a festivalului, vor avea loc mai multe ateliere creative.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrări avansate la primăria și la dispensarul din Telești

Postat acum

on

De către

În centrul comunei Telești, sunt în lucru două obiective importante. Este vorba despre dispensarul și sediul primăriei din localitate. Lucrările sunt avansate, spune primarul comunei Romulus Bâldea, care susține că investițiile sunt în grafic.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru dispensar a fost dat în februarie, investiția fiind realizată cu fonduri pe PNRR.

Și primăria suferă reabilitări interioare dar și exterioare, ambele clădiri urmând să fie dotate cu mobilier dar și cu aparatura necesară.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Creșă nouă, în satul Ceauru, lângă actuala grădiniță

Postat acum

on

De către

Într-o săptămână, se intră în șantier la Ceauru, pentru noua creșă ce este finanțată pe CNI. Firma care a câștigat lucrarea este din Gorj. În câteva zile se va emite ordinul de începere a lucrării.

Investiția este de un milion și jumătate de euro, fiind realizată pe Programul National „Creșe pentru România”, anunță primarul Mădălin Ungureanu.

Cresa va avea o capacitate de 40 de locuri.

În comună mai sunt active două grădinițe cu program prelungit și una cu program normal la Cornești.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!