Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Marți 13, zi cu noroc la bani pentru Motru: Peste 27 de miliarde de lei vechi pentru realizarea noului PUG-PMUD

Postat acum

on

Astăzi, într-o zi considerată cu ghinion, fiind marți, 13 decembrie, primarul de Motru, Cosmin Morega, a fost prezent la București pentru a semna contractul de finanțare cu o valoare de 2,7 milioane de lei(27 miliarde de lei vechi) pentru realizarea noului PUG.

De altfel, acesta a expirat în acest an și cu greu primarul PSD a reușit, în Consiliul Local Motru, să obțină prelungirea acestuia pentru maxim zece ani. La scurt timp după, edilul a obținut și finanțarea necesară realizării acestui Plan Urbanistic General fără de care nicio localitate nu mai poate elibera certificate de urbanism și autorizații de construcții.

Practic, fără PUG nu se poate construi nimic în localitate. Urmează scoaterea la licitație pentru începerea cât mai repede a lucrărilor ce vizează realizarea noului PUG care poate dura între trei și cinci ani de zile, în funcție de problemele fiecărei localități, de rapiditatea cu care sunt puse la dispoziție anumite documente, ocazie cu care, localitate poate să introducă ori să scoată anumite zone din perimetrul de construcții industriale ori civile. Acest lucru poate duce la o dezvoltare rapidă a localității.

Primăria Municipiului Motru nu a reușit în perioada de valabilitate a actualului PUG (zece ani) să găsească sursa de finanțare necesară pentru a fi realizat un nou PUG.

Și de data aceasta se vede că implicarea și munca de zi cu zi aduce un nou proiect de importanta pentru Motru, cu o valoare semnificativă prin PNRR, bani nerambursabili, fonduri pe care UAT Motru nu i-ar fi putut avea pentru realizarea unui astfel de proiect. Contractul a fost semnat azi în prezența celor doi lideri lideri ai PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, și în cabinetul înalților funcționari publici din minister. Astăzi s-au mai semnat aici alte proiecte pentru Gorj, cu primari PSD.

La Târgu Jiu se lucrează la un nou PUG de ani de zile, termenul de finalizare fiind 2023, dar speranțele sunt limitate pentru terminarea la timp a acestuia.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Tismana primește fonduri, pentru a deveni „oraș inteligent”

Postat acum

on

De către

Autoritățile din Tismana au obținut finanțare pentru două proiecte importante pentru comunitate. Unul dintre aceste prevede realizarea unei piste de biciclete, de la Motelul Tismana, până la Mănăstire, proiect în valoare de 70.290.000.000 lei (vechi). Al doilea proiect este unul îndrăzneț și se referă la transformarea Tismanei în oraș inteligent. „Aici vom investi în dotări pentru:
–Înființare sistem WIFI în spațiile publice din zonele centrale și școli (10 zone).
–Extindere sistem de monitorizare și siguranță a cetățenilor și a spațiului public 25 camere video și 5 camere cititoare număr.
–Sisteme de înregistrare și transmitere a documentelor, semnături electronice, etc.
–Sisteme de siguranță pentru zonele unde se execută lucrări în orașul nostru.
–Sistem de semafoare interconectate.
–Drone pentru cartografiere teren (cadastru).
–Imprimante, laptopuri, servere, licențe, etc”, a anunțat primarul Narcis Remetea.
Valoarea proiectului este de 27.210.000.000 lei (vechi).
„Doresc să mulțumesc personal domnului ministru, Cseke Attila-Zoltan, pentru ajutorul acordat, domnului președinte PSD GORJ, Weber Mihai ,domnului Președinte C.J. Gorj, Cosmin Popescu, domnului subsecretar de stat Drăghescu Dragoș pentru toată susținerea”, a postat edilul din Tismana.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Prima autorizație pe 2023: Altex construiește la Motru un magazin de 2000 mp!

Postat acum

on

De către

Altex își construiește un magazin la Motru și este primul investitor căruia i se eliberează o autorizație de construcție, în municipiu, pe 2023. Investiția se va realiza pe 2000 de mp pe strada Teilor din Motru. Lucrările au o valoare de peste 6 milioane de lei.

Investiția va cuprinde 60 de locuri de parcare, două stații de încărcare electrice și un spatiu care va fi închiriat PEPCO.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Centrul de zi pentru copii Turceni a fost finalizat!

Postat acum

on

De către

Terminarea acestei investiții a fost anunțată chiar de viceprimarul cu atribuții de primar din Turceni.

Lucian Mărgineanu susține că finalizarea investiției a avut loc în urmă cu doar câteva zile, constând în înființarea și dotarea „Centrului de zi pentru copii” Turceni.

Centrul are menirea de a îmbunătăți accesul copiilor și a adolescenților la servicii social europene.

„Dorința noastră a autorităților locale a fost aceea de a crește calitatea vieții cetățenilor printr-o dezvoltare socială permanentă”, a transmis șeful administrației locale din Turceni. Centrul își va începe activitatea din 2023.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR