Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Marți 13, zi cu noroc la bani pentru Motru: Peste 27 de miliarde de lei vechi pentru realizarea noului PUG-PMUD

Postat acum

on

Astăzi, într-o zi considerată cu ghinion, fiind marți, 13 decembrie, primarul de Motru, Cosmin Morega, a fost prezent la București pentru a semna contractul de finanțare cu o valoare de 2,7 milioane de lei(27 miliarde de lei vechi) pentru realizarea noului PUG.

De altfel, acesta a expirat în acest an și cu greu primarul PSD a reușit, în Consiliul Local Motru, să obțină prelungirea acestuia pentru maxim zece ani. La scurt timp după, edilul a obținut și finanțarea necesară realizării acestui Plan Urbanistic General fără de care nicio localitate nu mai poate elibera certificate de urbanism și autorizații de construcții.

Practic, fără PUG nu se poate construi nimic în localitate. Urmează scoaterea la licitație pentru începerea cât mai repede a lucrărilor ce vizează realizarea noului PUG care poate dura între trei și cinci ani de zile, în funcție de problemele fiecărei localități, de rapiditatea cu care sunt puse la dispoziție anumite documente, ocazie cu care, localitate poate să introducă ori să scoată anumite zone din perimetrul de construcții industriale ori civile. Acest lucru poate duce la o dezvoltare rapidă a localității.

Primăria Municipiului Motru nu a reușit în perioada de valabilitate a actualului PUG (zece ani) să găsească sursa de finanțare necesară pentru a fi realizat un nou PUG.

Și de data aceasta se vede că implicarea și munca de zi cu zi aduce un nou proiect de importanta pentru Motru, cu o valoare semnificativă prin PNRR, bani nerambursabili, fonduri pe care UAT Motru nu i-ar fi putut avea pentru realizarea unui astfel de proiect. Contractul a fost semnat azi în prezența celor doi lideri lideri ai PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, și în cabinetul înalților funcționari publici din minister. Astăzi s-au mai semnat aici alte proiecte pentru Gorj, cu primari PSD.

La Târgu Jiu se lucrează la un nou PUG de ani de zile, termenul de finalizare fiind 2023, dar speranțele sunt limitate pentru terminarea la timp a acestuia.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Crasna: Colț de rai, la 30 de kilometri de Târgu Jiu! Tarife speciale de Ziua Copilului

Postat acum

on

De către

Un antreprenor privat din Crasna a realizat, la doar 30 de kilometri de Târgu Jiu, un adevărat colț de rai pentru cei care vor să petreacă momente de neuitat, alături de familie, într-un adevarat paradis.

Green Heaven Resort este pregătit să satisfacă orice pretenții în gastronomie și confort.

De altfel, Green Heaven Resort a pregătit tarife speciale pentru ziua de 1 Iunie dar și pentru mini vacanța de Rusalii.

Green Heaven Resort vă oferă:

🌿Vacanță gratuită pentru copii(cazare, mic dejun și cină festivă)

🌿Cazare 4 nopți

🌿Mic dejun diversificat

🌿Cină festivă în ziua de duminică

Preț pachet: 1600 ron

Pentru a face o rezervare apelați:

☎️ 0763 794 135

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu Jiu: Cum va arăta parcul de la Lido?

Postat acum

on

De către

Parcul din zona Lido (inclusiv locul de joacă) va fi modernizat în perioada următoare și avem deja un proiect în acest sens, anunță primarul municipiului, Marcel Romanescu.

„Ca și în cazul celorlalte zone verzi pe care le-am refăcut recent, se va interveni pentru reconfigurarea aleilor, plantarea de arbori, acoperirea întregii suprafețe cu rulouri de gazon, instalarea de sisteme de irigat și amplasarea de mobilier nou”, spune primarul municipiului.

Va fi modernizat sistemul de iluminat, cu accent pe iluminatul peisagistic cu proiectoare care vor pune în valoare elementele dendrologice.

„Acordăm o atenție deosebită acestor zone verzi care au un rol deosebit de important în revitalizarea cartierelor, asigurând nu numai un aspect plăcut, dar și spații deosebite pentru petrecerea timpului liber”, a completat Romanescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Echipamente digitale pentru toate școlile din Padeș

Postat acum

on

Toate unitățile de învățământ din comuna Padeș vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Bugetul este asigurat prin PNRR și are o valoare de 1,15 milioane de lei.

„Am susținut de la început toate proiectele care implică școala, am înțeles că pentru a da randament, copiii, dar și profesorii, trebuie să își desfășoare activitatea într-un cadru confortabil și adaptat la noile metode de studiu. În acest sens, Comuna Pades  a depus proiectul “DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE SI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITATILOR DE INVATÂMANT DIN COMUNA PADES”, în cadrul apelului de proiecte PNRR- componenta C15- Educație, proiect în valoare de 1.155.750,61 lei. Proiectul a fost declarat admis.”, a declarat Gabriel Troacă, primarul din Padeș.

Urmează etapa de achiziție materiale didactice, dotare unitate de învățământ și implementare proiect.

Se solicită:

– dotarea cu echipament a unui laborator de informaticã;

– dotarea cu echipamente pentru organizare in mediu virtual pentru 22 săli de clasă,

– dotarea cu mobilier pentru 10 săli de clasă, un laborator de informatică, un laborator de stiinte (multidisciplinar), un cabinet didactic si un cabinet psihopedagog

– dotarea cu mobilier specific si materiale specifice pentru laboratorul de stiinte (multidisciplinar),

– dotarea cu echipament digital pentru un laborator de stinte (multidisciplinar), un cabinet didactic si un cabinet psihopedagogic

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR