Connect with us

ȘTIRI NAȚIONALE

Mai multe sondaje dau următorul clasament: PSD 31%, PNL 21%, AUR 19%

Postat acum

on

0 Shares

Daca mâine ar fi organizate alegerii, trei partide ar fi pe podium: PSD care ar fi creditat cu 31 de procente, PNL cu 21 și AUR cu 19 procente. Surpriza ar fi scăderea PSD în sondaje dar și ușoara creștere a PNL, asta deși ambele partide sunt la Guvernare.

Cifrele din sondajele nu ar rămas fără reacții în rândul politicienilor. Deputatul liberal Ionuț Stroe a precizat următoarele: „trei sondaje serioase din ultima perioadă indică o plasare a PNL în zona valorii de 20%, chiar peste. Este o consecință firească a unei abordări responsabile și echilibrate la guvernare. Cred că e limpede acum cine aruncă pe piață aiureli, dezinformări și care e de fapt realitatea. PNL a făcut ce trebuie și oamenii respectă asta. Poți să rămâi serios, la guvernare, în dezbateri, fără populism, și rezultate se văd și în opinia publică. Pe termenul lung, populismul este o ciumă și nu servește la nimic. Unii poate nu au crezut, dar seriozitatea aduce puncte. Atunci când țara e într-un moment mai greu, e nevoie de oameni maturi la butoane, nu de saltimbanci, nu de scandalagii. E un pariu pe care o să îl câștigăm, în primul rând pentru România”.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Legea „fugarilor”, dezbătută astăzi de CCR

Postat acum

on

De către

CCR va dezbate astăzi sesizarea ÎCCJ privind Legea ”fugarilor”, lege care a adoptată în plenul Camerei Deputaților, în data de 29 noiembrie 2023.

Sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu Legea ”fugarilor” urmează să fie dezbătută, astăzi, de Curtea Constituţională a României (CCR).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la finalul anului trecut, în urma convocării Secţiilor Unite, cu participarea a 88 de judecători, sesizarea CCR cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal.

În opinia Instanţei supreme, printre drepturile încălcate cetăţenilor prin această lege se află dreptul la un proces echitabil şi dreptul de libertate individuală.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare, în ceea ce priveşte Legea pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal.

Sesizarea de neconstituţionalitate priveşte prevederile actului normativ indicat, în ansamblul său, Secţiile Unite apreciind că ar fi încălcate prevederile art. 1 alin. (5) privind principiul legalităţii, art. 21 alin. (3) din Constituţia României cu privire la dreptul la un proces echitabil coroborat cu prevederile art. 23 alin. (2) privind dreptul la libertate individuală, precum şi art. 15 alin. (1) şi (2) din Constituţie privitor la neretroactivitatea legii”, se arăta într-un comunicat al Instanţei supreme, scrie Agerpres.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 29 noiembrie 2023, proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei care prevede că persoanele condamnate definitiv, care nu se prezintă în termen de şapte zile la Poliţie pentru a fi încarcerate, vor fi considerate evadate şi riscă o pedeapsă între 6 luni şi 3 ani.

”Evadarea din starea legală de reţinere sau de deţinere se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Când evadarea este săvârşită prin folosire de violenţe sau arme, pedeapsa este închisoarea de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Se consideră evadare: a) neprezentarea nejustificată a persoanei condamnate la locul de deţinere, la expirarea perioadei în care s-a aflat legal în stare de libertate; b) părăsirea, fără autorizare, de către persoana condamnată a locului de muncă, aflat în exteriorul locului de deţinere; c) încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerariului sau condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii.

Se consideră evadare şi fapta persoanei condamnate la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau la pedeapsa închisorii de a nu se prezenta la organul de poliţie în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei în termen de 7 zile de la data la care a rămas definitivă hotărârea prin care s-a dispus executarea pedepsei”, prevede proiectul de lege.

Pedeapsa aplicată pentru infracţiunea de evadare se adaugă la pedeapsa rămasă neexecutată la data evadării, mai stipulează actul normativ.

Alina Bica, Mario Iorgulescu, Paul de România, Dragoş Săvulescu sau Cătălin Cherecheş sunt doar câteva nume de pe lista persoanelor condamnate definitiv în România, care au reuşit să plece din ţară pentru a scăpa de închisoare. Italia şi Grecia sunt ţările preferate de fugarii condamnaţi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Accident mortal în Sibiu. Un bărbat de 29 de ani și un bebeluș și-au pierdut viața

Postat acum

on

De către

Un accident mortal a avut loc în noaptea trevută pe DN 14, la ieșirea din localitatea Copșa Mică spre Mediaș. Un bărbat de 29 de ani şi un bebeluș de 8 luni au murit, iar o tânără de 17 ani a fost grav rănită.

La fața locului au fost mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare una de stingere și două ambulanțe SAJ.

Echipele de intervenție au găsit trei victime – o tânără și un bebeluș încarcerați și un bărbat proiectat în afara autoturismului.

„S-a intervenit pentru extragerea tinerei în vârstă de 17 ani și a bebelușului în vârstă de 8 luni. Bebelușul era în stop cardio-respirator, astfel s-au aplicat manevre de resuscitare. Din nefericire micuțul nu a răspuns manevrelor, fiind declarat decedat. Tânăra de 17 ani a fost extrasă din mașina conștientă, aceasta având multiple traumatisme. A fost transportată la CPU a spitalului de pediatrie din Sibiu”, a transmis ISU Sibiu.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, proiectat în afara mașinii se afla și el în stop cardio respirator. Medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu au reușit să îl salveze.

„Șoferul a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a lovit un cap de pod de pe partea stângă a sensului de mers şi s-a răsturnat”, a transmis Poliţia Sibiu.

În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Patronul Untold, acuzat că a făcut sex cu minori

Postat acum

on

De către

Patronul UNTOLD, Bogdan Buta, este acuzat că a abuzat sexual doi minori. Informațiile au apărut prin intermediul publicației online ziar de cluj. Milionarul infirmă toate informațiile apărute în presă, însă poliția a deschis un dosar în acest caz.

Polițiștii din Cluj au deschis o anchetă după ce unul dintre fondatorii Untold, Bogdan Buta, a fost acuzat în presă că ar fi întreținut raporturi sexuale cu doi minori, în anul 2021. Polițiștii precizează că nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze aceste informații și că desfășoară toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz.

Milionarul infirmă toate informațiile apărute în presă și susține că scenariul este unul SF, iar în spatele s-ar afla mâna unor șantajiști.

Bogdan Buta susține că nu va „coborî în această mocirlă”, ci va apela la justiție ca singura formă de interacțiune cu cei care au complotat împotriva lui.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!