Connect with us

ACTUALITATE

Lucrările de reabilitare și modernizare ale SJU Târgu Jiu, în grafic

Postat acum

on

0 Shares

„În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, am responsabilitatea să vă informez periodic despre evoluția proiectului de creștere a eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, situat pe strada Progresului, nr. 18, un demers esențial pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite gorjenilor.

Proiectul, demarat în baza Contractului de finanțare nr. 73760 din 23.06.2022, se înscrie în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta 5 – Valul renovării, și vizează o serie de lucrări de reabilitare și modernizare care sunt menite să asigure o gestionare eficientă a resurselor energetice ale instituției.

Luni, 12 februarie 2024, însoțit de colegii responsabili de implementarea acestui proiect, am efectuat o vizită la șantierul spitalului, pentru a evalua progresul lucrărilor. Acest control riguros pe care îl facem periodic are ca scop asigurarea respectării graficului de execuție și anticiparea oricăror provocări ce ar putea influența negativ activitatea medicală sau confortul pacienților și al personalului.

Lucrările de reabilitare includ o gamă largă de intervenții, de la izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei și montarea de sisteme moderne de umbrire, până la modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare, precum și implementarea de soluții sustenabile, cum ar fi panourile fotovoltaice și solare, esențiale pentru reducerea amprentei de carbon a spitalului.

Conștientă de importanța fundamentală a accesului la servicii medicale de calitate, echipa Consiliul Județean Gorj și-a asumat responsabilitatea de a investi în modernizarea infrastructurii sanitare, asigurând finanțări consistente în acest scop.

În ciuda disconfortului temporar generat de lucrări, obiectivul nostru rămâne acela de a oferi cetățenilor județului Gorj un spital modern, echipat la standarde actuale, care să faciliteze actul medical și să contribuie la îmbunătățirea continuă a stării de sănătate a populației.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și pentru sprijinul dumneavoastră în acest demers complex, dar esențial pentru comunitatea noastră”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Începe reabilitarea Grădiniței „Vis de Copil” din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

„Începem lucrările de reabilitare a Grădiniței „Vis de Copil” din Târgu Jiu. De la 1 iulie, firma care a câștigat licitația va începe intervenția în obiectiv, fiind vorba de o investiție în valoare de aproximativ 2 milioane de lei cu TVA, finanțată prin PNRR. Am discutat cu reprezentanții societății despre modul de intervenție, pentru ca lucrările să dureze cât mai puțin și pentru a reduce disconfortul celor mici.
Investiția presupune:
-izolarea termică a pereţilor exteriori;
– schimbarea tȃmplariei;
– izolarea termică a podului/terasă (cu vată minerală);
– izolarea termică a planșeului peste pământ (cu polistiren extrudat);
– înlocuire corpuri de iluminat interior cu corpuri de iluminat de tip LED și instalare senzori de prezență;
– instalarea de panouri solare termice;
– instalare sistem de monitorizare/control sistem de încălzire;
– instalare de panouri fotovoltaice de putere – instalare de sisteme de ventilare cu recuperare de căldură;
– reabilitarea instalațiilor de încălzire.
Urmează și clădirea Grădiniței nr. 13, care apartine de „Vis de Copil”, o investiție de aproximativ 4 milioane de lei, tot prin PNRR și care, pe lângă reabilitare energetică, beneficiază și de ample lucrări de consolidare.
Aici este aproape finalizat proiectul tehnic, iar în aproximativ o lună organizăm licitația la care invităm, ca de obicei, firmele din județul Gorj.”, a anunțat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.
Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Puncte de ajutor pentru persoanele afectate de caniculă

Postat acum

on

De către

Primăria Municipiului Târgu Jiu a deschis puncte de ajutor pentru persoanele afectate de caniculă.
Astfel, au fost amenajate două căsuțe în centrul pietonal și în Piața Centrală și un cort în Piața Mică. Acestea au fost dotate cu aer condiționat, dozatoare de apă și personal medical și funcționează de luni până vineri, între orele 11:00 – 16:00.
Totodată, au fost amenajate centre la care oamenii pot apela în Cluburile Vârstei a Treia din străzile Constantin Branișteanu și Mioriței, Direcția de Protecție Socială din strada Oltețului nr. 5, Centrul Magnolia din strada Constantin Brâncuși nr. 53 (vizavi de Super 2000).
În municipiul Târgu Jiu sunt 76 de cișmele instalate în spațiul public.
Încurajăm cetățenii ca în această perioadă să urmeze sfaturile specialiștilor pentru a evita situațiile dificile, urmând câteva reguli simple:
– evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 – 18:00;
– dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
– purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
– pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă;
– beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute;
– nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
– evitaţi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr;
– consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă;
– o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă;
– evitaţi activitaţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).;
– aveţi grijă de persoanele dependente de dumneavoastră (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
– păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate.
Continuă să citeşti

ACTUALITATE

A mers la ușa unei femei cu…..un cuțit

Postat acum

on

De către

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112, de o femeie de 50 de ani, din localitate, despre faptul că un localnic de 32 de ani, a încălcat prevederile ordinului de protecție din data de 15.03.2024, emis de către Judecătoria Târgu Jiu, prin aceea că s-a apropiat la o distanță mai mică de 100 m de persoana vătămată și de locuința acesteia.

Astfel, bărbatul s-a prezentat la ușa ce asigură accesul în domiciliul apelantei, unde a amenintat-o pe aceasta cu un cuțit și cu acte de violență, fapt ce i-a creat o stare de temere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor prevăzute în ordinul de protecție și amenințare, iar față de bărbat fost luată luată măsura reținerii pe bază de ordonanță, pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Gorj.

În continuarea cercetărilor efectuate, cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Târgu Jiu, ocazie cu care a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 zile.

Continuă să citeşti