Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrările de reabilitare ale Prefecturii Gorj, în SEAP

Postat acum

on

Prefectura Gorj, clădire monument istoric, înscrisă în lista de Patrimoniu Național, cod LMI GJ-II-m-A-09191, va fi reabilitată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții.

În urma cutremurelor din luna februarie, urmate de miile de replici care au afectat clădirea Instituției Prefectului, a fost depusă la Compania Națională de Investiții o solicitare pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare, consolidare și dotare al Palatului Administrativ, cuprins în lista sinteză prin Ordin de ministru.

Ieri, 21 august, în baza notei conceptuale și a temei de proiectare în scopul justificării necesităţii şi oportunităţii investiției, CNI a elaborat documentația de achiziție a serviciilor de proiectare, încărcând în SEAP documentația de atribuire pentru serviciile de proiectare – faza SF/DALI – conform certificatului de urbanism.

Pe baza acestei documentații se va estima valoarea lucrărilor, urmând ca în baza documentației de avizare a lucrărilor de intervenție să se demareze procedura de atribuire a serviciilor de proiectare, a proiectului tehnic și a lucrărilor de execuție.

Reabilitarea și consolidarea Palatului Administrativ al județului Gorj este prioritară pentru actuala conducere a Instituției Prefectului, un proces ce va reda strălucirea și funcționalitatea uneia dintre clădirile emblematice ale județului nostru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Film documentar, pentru localnicii unei comune din Gorj

Postat acum

on

De către

Locuitorii comunei Glogova sunt invitați la film. Vineri, 13 octombrie, va avea loc, la Casa Glogovenilor, proiecția în premieră a video-documentarului „Tudor Vladimirescu. Istorie, Revoluție și Legendă”, partea a doua.
În localitate se desfășoară, în acest weekend, zilele comunei, evenimentele fiind organizate timp de două zile, sâmbătă și duminică.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

17 străzi din Brănești, în reabilitare

Postat acum

on

De către

Datorită implicării autorităților locale, cu sprijinul echipei PSD Gorj, oamenii din localitatea Brănești vor beneficia de modernizarea ultimilor kilometri rămași neasfaltați din comună. Proiectul în valoare de 10.081.470 de lei a fost aprobat, iar în perioada următoare, lucrările la cele 17 străzi vor intra în execuție.

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber a transmis felicitări primarului Gheorghe Stoichitoiu pentru acest proiect.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

7000 mp la Aprilia: Cea mai lungă pârtie artificială de ski se deschide în Gorj!

Postat acum

on

De către

Patronii Aprilia Park de la Sănătești anunță că au realizat un nou spațiu de agrement pentru gorjeni. De data aceasta investiția este unică la nivelul țării, fiind vorba despre cea mai lungă pârtie artificială de ski care va fi inaugurată pe 28 octombrie.

„O tonă de efort și speranță mai târziu, zeci de mii de metri cubi de sol excavați, mii de ore de lucru, sute de tehnicieni, colaboratori și oameni implicați în proiect, zeci de utilaje și un singur an”, asta au investit cei de la Aprilia în noua pârtie.

De altfel, deschiderea oficială a celei mai lungi pârtii artificiale de ski și snowboard din România va avea loc, sâmbătă, 28.10.2023. Pârtia va satisface cu siguranță exigențele tuturor iubitorilor de sporturi de iarnă și amatorilor de adrenalină, care sunt invitați să încerce cei peste 7000 de metri pătrați de suprafață de pârtie artificială de ultimă generație și cele 3 benzi de tubby slide.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR