Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Lider de partid, în locuință socială

Postat acum

on

Al doilea om din conducerea județului locuiște într-un bloc, ce a fost construit pentru amărâți. În apartamentele cu două și trei camere ale imobilului stau, încă de la atribuire, numeroase “pile” ale liderilor PSD, aflați la conducerea orașului și a județului, la data dării în folosință.Unul dintre liderii politici din județul Gorj locuiște într-un bloc destinat amărâților din municipiul Târgu Jiu. Ninel Muja, numit recent președinte la ALDE Gorj, dar care este, de patru ani și vicepreședinte la Consiliul Județean Gorj, nu se jenează să ocupe un apartament, într-un imobil social, construit cu mai bine de 15 ani în urmă, prin Mivan Kier, destinat nevoiașilor. Locuința nu este pe numele politicianului, ci pe al consoartei. În blocul în care ar fi trebuit să primească apartamente persoanele cu probleme din municipiu, locuiesc mai mulți angajați ai unor instituții ale statului, care s-au bucurat de privilegii, acordate de fostul primar PSD, Florin Cârciumaru, actualmente senator. Din cele aproximativ 50 de apartamente din blocul situat în zona 9 Mai a municipiului Târgu Jiu, jumătate au fost acordate “pe sprânceană”. La fel s-a procedat și în cazul locuințelor ANL, în care au primit apartamente sau garsoniere odrasle ale unor șefi de instituții. Ninel Muja are un venit de aproximativ 135.000 de lei anual, de la Consiliul Județean, iar la capitolul venituri, vicepreședintele instituției are trecută și diurnă, pentru deplasările pe care le face în afara județului.

Ioana Cojocaru

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mașinile Primăriei Țicleni, numai acasă la primar și la viceprimar

Postat acum

on

De către

Cele mai bune autoturisme deținute de Primăria Țicleni, o Dacia Duster și o Dacia Logan, sunt permanent la dispoziția primarului și a viceprimarului localității. Cele două mașini sunt parcate zi lumină la porțile primarul Constantin Radu și  vicelui Băran Pompiliu, fara că Prefectura sa ai aibă vreo reacție, mașinile fiind alimentare din bugetul local.

Nu este pentru prima dată când se sesizează public un astfel de eveniment, care nu îi mișcă însă de niciun fel pe cei care folosesc bunurile primăriei drept bunuri publice.

Curtea de Conturi Gorj a venit recent la Primăria Țicleni pentru a verifica respectarea masurilor impuse în urmă controlului de anul trecut când s-a constatat un prejudiciu de 6 miliarde de lei vechi. Primăria a contestat raportul dar l-a pierdut la fond și la apel. Pentru a prelungi a uitarea banilor, UAT-ul a dat în judecată firma Gidazi, care a realizat lucrările de mantuilă prinse în raport. Asta pentru a trage de timp iar faptele sa se prescrie. IPJ Gorj și Parchetul are în cercetare un dosar privind acest prejudiciu care are la baza lucrări plătite și neefectuate pe raza localității Țicleni.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR