Connect with us

EDUCAȚIE

Liceul Tehnologic Motru: Bursele școlare restante nu s-au acordat nici în prezent! Nereguli pe bandă

Postat acum

on

Liceul Tehnologic Motru are aceiași conducere deficitară care a lăsat elevii unității de învățământ fără bursele școlare în perioada 2020-2021, și mai grav, același manager care comite și alte nereguli și în anul școlar în curs. Totul sub privirea toleranță, chiar indiferență, a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care pe o parte așteaptă anchetatorii să își facă treaba în dosarele penale legate de burse dar pe de altă parte permite ca directoarea să greșească în continuare fără să oprească erorile ce sunt semnalate.

Grav este că părtași la nereguli sunt și majoritatea membrilor CA-ului Liceului, care au făcut parte din organismul care a permis eroarea cu bursele, și care acum este la fel de supus greșelilor continue coordonate de directoarea școlii, Ruseț Adela.

Ultimele greșeli grave ale directoare au legătură cu neprogmarea practicii pentru elevii liceului in Săptămâna Altfel și în Săptămâna Verde, fapt care a fost tolerat de IȘJ deși sau încălcat prevederile legale. IȘJ a preferat să motiveze că practica se poate reprograma lucru total aberant și incorect. De altfel nici în prezent practica nu a fost reprogramată cei care au de suferit fiind elevii școlii dar și profesorii unității de învățământ.

Absurdul este atât de mare încât membrii CA-ului au ajuns să fie pusă să voteze împotriva unor hotărâri definitive date de instanțele de judecată. De altfel, aceiași membrii dau dovada de o tatăl lipsă de responsabilitate, ajungând să voteze propunerile aberante care vin de la managerul școlii.

Reamintim că ITM Gorj a sancționat recent școala pentru erori grave comise în Revisal iar corpurile de control ale Ministerului Educației au găsit permanent nereguli în activitatea de conducere a unității de învățământ.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Șiacu: 1 Iunie, festivitate cu 300 de copii! Primarii din Bolboși, Negomir, Drăgotești, Slivilești, alături de părintele Negomireanu

Postat acum

on

De către

Copiii din zona Jilțurilor au fost reuniți astăzi, de 1 Iunie, la Șiacu, la un eveniment cultural deosebit, organizat de părintele paroh Daniel Negomireanu.

Au oferit sprijin și primarii comunelor Bolboși, Negomir, Drăgotești și Slivilești care au venit la manifestări însoțiți de elevi de la școlile din localitățile pe care ei le conduc.

Primarul de Bolboși, Viorel Rotaru, a declarat că momentele care s-au desfășurat la Șiacu astăzi au fost memorabile, copiii participanți fiind deosebiți ca și organizarea pregătită de părintele Negomireanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Video: Profesorii de la școlile din Motru au protestat în stradă!

Postat acum

on

De către

250 de profesori din Motru au ieșit in stradă, astăzi,  între orele 11.00-12.00.

Dascălii au organizat un marș de protest, trecând prin fața tuturor instituțiilor de învățământ din municipiu.

 

Profesorii au purtat pancarte și au încercat să atragă atenția vizavi de problemele din Educație. Mitingul a avut loc, la o zi după cel de la București, și la două zile după marele protest de la Târgu Jiu cu 1700 de participanți.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fiul unui director din Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor!

Postat acum

on

Fiul unui șef din județul Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor. Este vorba de Mihai Bratu, multiplu medaliat la concursuri internaționale și elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, unde este șef de promoție. Mihai Bratu este fiul lui Alexandru Bratu, șeful Școlii Populare de Artă Gorj.

„Media 10 la Bacalaureatul olimpicilor, 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶-𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝘂 𝗕𝗿𝗮𝘁𝘂! Pentru noi vei rămâne elevul de 10: olimpic medaliat la competiții internaționale de Lingvistică și Geografie, cel mai bun olimpic al României din toate timpurile la disciplina Lingvistică, șef de promoție cu 10 pe linie, dedicat cu adevărat școlii tale, iubit și admirat în egală măsură de colegi și de profesori, cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu, elevul nostru de aur!”, conform unei postări a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR