Connect with us

EDUCAȚIE

Liceenii gorjeni se pot înscrie la o competiție lansată de Google România

Postat acum

on

Tinerii între 16 și 18 ani, din județul Gorj se pot înscrie la o competiție în cadrul căreia pot beneficia de mentorat și ateliere în cadrul cărora vor învăța despre metoda „Sustainable Design Thinking” și își vor realiza proiectele înscrise.

Aceștia se pot înregistra singuri sau ca echipă de maxim 5 membri, în cadrul celor patru categorii: Mediu Înconjurător; Diversitate și Incluziune Socială; Educație; Dezvoltare durabilă.

În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la următoarea etapă a competiției. Cei selectați în etapa a doua vor beneficia de ateliere și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile propuse pentru a rezolva provocările din societate.

Calendarul Solve for Tomorrow, ediția 2023 – 2024

Lansare Competiție: 26 septembrie 2023

Perioadă de înscriere: 26 septembrie – 31 octombrie 2023

Jurizarea proiectelor înscrise: 1 – 8 noiembrie 2023

Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a, pe site-ul competiției: 8 noiembrie 2023

Validarea participanților în cea de-a doua etapă: 9 – 17 noiembrie 2023

Desfășurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 20 noiembrie – 15 decembrie 2023

Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție: 22 noiembrie – 20 decembrie 2023

Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 – 22 ianuarie 2024

Desfășurarea sesiunilor de mentorat: sesiunea I – 11 – 15 decembrie 2023; sesiunea II – 29 ianuarie – 7 februarie 2024

Eveniment Demo Day: 13 februarie 2024

Finala Competiției: 20 februarie 2024

La finalul competiției, echipele clasate pe primele poziții vor câștiga echipamente Samsung și sesiuni de training organizate de Google România.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Turburea: Club de lupte, înființat de primarul Bârcă

Postat acum

on

De către

Deoarece în Turburea s-a construit o sală de sport nouă și modernă, de 100 de locuri, primarul localității a făcut imposibilul pentru a realiza și un Club de lupte. Iar pentru asta a apelat la cei mai buni sportivi și antrenori din domeniul lupte libere.

Bârca l-a cooptat astfel în echipa sa pe președintele Federației Române de Lupte, pe vicepreședintele acestei structuri, pe „fostul selecționer al Lotului Național și un Campion European”. Respectivii i-au fost alături primarului la înființarea Clubului de lupte din comuna Turburea! Ca și sportivul Gelu Livezeanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Performanță pentru elevii din Novaci

Postat acum

on

Performanță pentru elevii din Novaci care au pariticpat la un concurs național de eseuri. Elevii Liceului Teoretic Novaci au participat la Concursul Național de Eseuri „Economia privită prin ochii mei” organizat de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Științe Economice. Cele două echipe participante, coordonate de profesoara Redeca Lăcătușu Amelia și Brînzan Ionela, au obținut două Mențiuni.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Sute de elevi au trecut pragul UCB

Postat acum

on

Peste 350 de elevi au trecut pragul UCB în cele două zile ale evenimentului Ziua Porților Deschise. Aceștia au vizitat spațiile de învățământ, au participat la activități interactive în cadrul laboratoarelor, dar și la simularea unui proces de judecată.

De asemenea, au avut parte de diferite activități extracurriculare desfășurate de Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, dar și de concursuri și tombole.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!