Connect with us

ACTUALITATE

Legea pensionării minerilor, pasată la Ministerul Muncii

Postat acum

on

Întâlnirea anunțată între unii sindicaliști din Complexul Oltenia și reprezentanți ai Guvernului a fost pasată la Ministerul Muncii. Reprezentanții PSD Gorj au anunțat că ministrul Marius Budăi se va întâlni, săptămâna viitoare, cu sindicatele și administrația companiei. Participanții așteaptă soluții de aplicare a Legii 197 din 2021. Actul normativ este în vigoare de peste un an, dar este blocat pentru salariații CEO. Mai multe instanțe de judecată din județe ale țării au obligat instituțiile statului să-i scoată la pensie pe angajații din minerit și energie, în condițiile prevăzute de Legea 197, iar sindicatele CEO cer aplicarea în mod unitar a legii.

O posibilă deblocare a acestei legi poate fi făcută de ministerul Muncii sau Casa de Pensii, iar cum reprezentanții acesteia din urmă nu au emis niciun document, dintre cele cerute de protestatari, se așteaptă un răspuns favorabil din partea ministrului Muncii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Incendiu într-un bloc din Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Este incendiu la etajul patru al unui bloc din Târgu Jiu. Focul e fost văzut de vecini, în locuința incendiată trăind un bărbat cunoscut cu patima alcoolului. Pompierii sunt la fața locului.

„În acest moment intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc situat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Tg-Jiu. La fața locului au fost dislocate 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă pentru lucru la înălțimi și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu.
Până în acest moment nu au fost identificate victime. Intervenția este in dinamică”, transmite ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Fostul ministru, Valeriu Stoica, la inaugurarea unui parc din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, a fost prezent, azi, la Târgu Jiu, la inaugurarea parcului de lângă Coloana Infinitului. „Am pregătit, la Târgu Jiu, o serie de surprize cu această ocazie specială, printre care și inaugurarea unui parc ce are ca scop punerea în valoare a Coloanei Infinitului, un eveniment la care au participat Valeriu Stoica și Irinel Stoica, reprezentanți ai Fundației Infinitul. Le mulțumim soților Stoica pentru implicarea în acest frumos proiect, un ajutor neprețuit oferit orașului nostru”, a apus primarul Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

1 Decembrie la Drăguțești: Depunere de coroane de flori și fasole cu cârnați și varză!

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din comuna Drăguțești s-a pregătit așa cum se cuvine pentru 1 Decembrie.

Mai exact, s-a pregătit un program de manifestări cu copiii comunei, s-au depus coroane de flori la monumentul reprezentativ al localității și s-a gătit fasole cu cârnați și varză pentru participanți.

Mai exact, peste 400 de persoane din localitate au servit fasole cu cârnați, cu varză și cu turtă sau pâine. S-a mai oferit vin fiert aromat celor câteva a sute de participanți invitați aici de edilul Ion Dumitru Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR