Connect with us

ACTUALITATE

Jandarmii, la biserici și în zonele aglomerate, de Paște

Postat acum

on

În perioada Sărbătorilor Pascale, aproximativ 350 de jandarmi gorjeni din structurile de ordine publică sunt planificați în misiuni pentru a preveni și combate faptele antisociale precum și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor care se află în spații publice. Totodată obiectivele aflate în responsabilitatea jandarmilor gorjeni vor fi asigurate măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională.
Jandarmii gorjeni vor fi alături de credincioşi pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului oficiate la lăcaşurile de cult din municipiile Târgu Jiu şi Motru şi localităţile Tismana, Polovragi, Bumbeşti-Jiu şi Rovinari.
Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi pentru a preîntâmpina situațiile care pot afecta liniștea publică și asigurarea unui climat de normalitate, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.
Se vor intensifica misiunile de patrulare și în zonele montane și de agrement din Rânca, Runcu și Tismana, unde ne asigurăm că nu vor fi probleme care să afecteze ordinea și liniștea publică.
Jandarmeria montană recomandă turiştilor care se află de Sfintele Sărbători în zonele turistice montane din județul Gorj, să nu se aventureze pe traseele turistice fără a avea un echipament adecvat, să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 incidentele sau problemele legate de ordinea publică şi să folosească numai traseele montane marcate corespunzător.
Împreună în misiuni cu polițiști, în cadrul patrulelor mixte sau independente, vom fi prezenți în această perioadă 24/24 ore în zonele aglomerate din zona mall, supermarcheturi, piețe, parcuri.
Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști în numele întregului personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, vă adresăm urări de sănătate, fericire, prosperitate și puterea de a dărui și ajuta semenii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CEO rămâne de azi doar cu 5 grupuri energetice

Postat acum

on

Complexul Energetic Oltenia rămâne de astăzi doar cu 5 grupuri energetice. Au fost închise grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și grupul energetic 7 de la Termocentrala Turceni. Un lider sindical din CEO se întreabă cum vor rezista cei peste 11.000 de salariați doar din vânzările de energie ale grupurilor rămase în prezent la companie.

„Încă două grupuri energetice pe cărbune, închise de la 1 iunie 2023!
Iată cum SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ prin Guvernul României, merge înainte cu închiderea activității de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum un tanc sovietic!
Țin să vă reamintesc că începând cu cel puțin din anul 2012, atunci când a fost creat Complexul Energetic Oltenia, s-au închis 7 grupuri și s-au pierdut aproximativ 9 mii de locuri de muncă, fără să fie emisă nici măcar o decizie de pensionare pe legea nr.197/2021! Asta pentru a combate trompetele SISTEMULUI care o țin langa cu manipularea precum că legea care recunoaște condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, este o lege care închide compania!
Oameni buni și stimați colegi, treziți-vă măcar acum când suntem deja pe marginea prăpastiei și conștientizați faptul că începând de mâine rămânem aproximativ 11.200 de salariați care va trebui să muncim doar pe 5 grupuri energetice, în cel mai fericit caz!
Guvernul României nu ne oferă nici cea mai mică alternativă, din punct de vedere social și economic, alternativă care să meargă în paralel cu acest PROGRAM DE ÎNCHIDERE !
Nici măcar legea nr.197/2021 nu vor să o respecte și să o aplice, cu toate că este o lege CONSTITUȚIONALĂ, publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE de aplicare a Înaltei Curți de Casație și Justiție!
Voi chiar continuați să îi mai credeți pe cei care continuă să vă mintă și să vă manipuleze spunându-vă să stați liniștiți că totul o să fie bine în ceea ce privește viitorul nostru în această activitate!?”, conform lui Manu Tomescu, lider sindical în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest în fața CEO

Postat acum

on

De către

Un protest are loc în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Câteva zeci de persoane, cu steaguri și pancarte în mâini, au blocat trotuarul.
Revenim cu informații de la fața locului!

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Autobuze electrice, la Rânca. Când intră în circuit

Postat acum

on

De către

Patru autobuze electrice urmează să ajungă la Novaci, pentru a fi introduse în circulație, pe traseul spre Rânca. Investiția în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, de modernizare a transportului public în comun în orașul Novaci, a ajuns la un procent de realizare de 30%. Proiectul prevede amenajarea a două autogări și o autobază. Primarul Dumitru Leuștean spune că autobuzele electrice trebuie să ajungă în Novaci, la finalul acestui an, iar cursele vor începe de anul viitor, atunci fiind și termenul de finalizare a proiectului de cinci milioane de euro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR