Connect with us

ACTUALITATE

Jaf la Mall-ul din Târgu Jiu, jandarmii în acțiune!

Postat acum

on

0 Shares

Un jaf la mall a fost simulat astăzi de Ziua Jandarmeriei Gorj. În fața publicului s-a rulat un episod cu niste indivizi mascați și înarmați care intră rapid în unitatea comercială. Jandarmii intervin și prind infractorii, asta spre deliciul publicului. În fața mall-ului s-au adunat o grămadă de copii cu bunici și părinți.

Jubileul Jandarmeriei Gorjene și Ziua Jandarmeriei Rurale se sărbătorește astăzi.

„Sărbătorim la 1 septembrie 2023, Jubileul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj împlinirea a 50 de ani de la înființarea unității, când, la 1 septembrie 1973 prin Ordin de ministru, o Unitate Militară din Slatina a fost dislocată în Garnizoana Tg-Jiu. Vineri, 1 septembrie 2023, între orele 10.00-15.00, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj va organiza o serie de activități la Shopping City Târgu-Jiu pentru a marca ziua cu dublă semnificație pentru jandarmii gorjeni, Jubileul Jandarmeriei Gorjene – 50 de ani de la înființarea unității și ziua Jandarmeriei Rurale.Pentru că dorim să sărbătorim împreună, în comunitate această zi aniversară cu o senificație aparte, am pregătit numeroase activități: ateliere interactive cu materiale specifice utilizate în misiuni și tehnica din dotare, exerciții demonstrative executate de luptătorii jandarmi, prezentare cai și câini de serviciu, prezentare Muzeu Mobil al Jandarmeriei Române și documente și fotografii din trecutul unității și promovarea instituțiilor de învățământ militare. Pentru acest moment festiv a fost reeditată revista aniversară a unităţii – Jandarmeria Gorjeană 1973-2023, în care au fost incluse aspecte din istoria unităţii de la înfiinţare până în prezent, galeria comandanţilor unităţii, repere din activitatea noastră, numeroase fotografii din arhiva unității și fotografii cu personalul unității”, a transmis IJJ Gorj.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prefectul Iulian Popescu: Vinul Brâncuși, un omagiu adus geniului sculpturii mondiale

Postat acum

on

De către

De Ziua Națională Brâncuși, la 148 de ani de la nașterea titanului din Hobița, a fost lansat la Târgu Jiu un vin de colecție, dedicat gorjeanului care a revoluționat arta modernă. Această ediție unică de vin, de 1890 de sticle, câte una pentru fiecare kilometru din călătoria epică a lui Brâncuși de la Hobița la Paris, reprezintă un tribut adus moștenirii sale culturale și parcursului său remarcabil.

„Este un proiect de comunitate, la care am început să lucrăm acum mai bine de 8 luni și în care au fost implicați mulți iubitori de Brâncuși. Așa a luat naștere un vin unic, dialog între două lumi: robustețea soiului originar românesc – Fetească Neagră – cultivat în inima Gorjului, ce reflectă conexiunea sa indisolubilă cu Gorjul, și eleganța – Syrah-ului – ce simbolizează triumful lui Brâncuși pe arena internațională a artei. Acest cupaj a fost realizat de un cetățean francez, vinificatorul Laurent Pfeffer, stabilit de peste 10 ani în România, chiar la granița Gorjului cu Mehedințiul”, a transmis prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

„Designul identității vizuale și etichetei, realizat de TARNOVSKI Branding Studio, reflectă fidel spiritul operei brâncușiene, fiind o punte între creația lui Brâncuși și experiența gustativă a acestui vin, cu o sticlă elegantă și minimalistă, care evocă geniul și spiritul lui Brâncuși. Este o poveste despre artă, cultură și excelență românească”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Comuna Plopșoru înflorește sub conducerea primarului Grigorie Petre

Postat acum

on

De către

Comuna Plopșoru înflorește sub conducerea primarului Grigorie Petre. Modernizarea comunei se face în ritm susţinut, edilul având foarte multe proiecte în desfășurare în acest moment. Toate sunt menite să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor comunei.

„Avem foarte multe proiecte în desfășurare, trei pe Anghel Saligny, o rețea de gaze, mai exact un sistem de alimentare cu gaze naturale în comuna Plopșoru care are o valoare de 670 de miliarde de lei vechi, un sistem de canalizare la o valoare de 14 milioane de lei noi, o asfaltare de drumuri, mai exact ulițele din satele Izvoarele, Broșteni, Ceplea, Cursaru, Broștenii de Sus unde se face și sistemul de canalizare pentru că sunt condiționate de execuție una de alta pe Anghel Saligny, finanțate amândouă și care se vor realiza parțial în acest an. Am emis ordinul de începere a lucrărilor la sistemul de canalizare după recepționarea primului tronson, voi trimite la București situațiile și se va încheia contractul la drumuri, până atunci facem și licitația”, a declarat primarul comunei Plopșoru, Grigorie Petre.

Nici educația nu este neglijată în comuna Plopșoru. Primarul gospodar, Grigorie Petre, dorindu-și condiții mai bune, moderne, pentru elevii din comuna sa.

„Mai avem un program de finanțare pe PNRR, dotare școli, amenajare laboratoare, table smart, calculatoare, modernizare care se află în fază de licitație. Vom construi al patrulea teren sintetic în satul Văleni pentru cetățeni. Am mai construit unul în satul Piscuri, satul Izvoarele, satul Olari”, a declarat primarul comunei Plopșoru, Grigorie Petre.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Mort de beat la volan. Alcoolemie de 2.48 la mie!

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au identificat în trafic, pe DJ 675 Ţicleni, un autovehicul, condus de un localnic de 42 de ani, care a refuzat testarea cu aparatul alcooltest. 

Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică înaintat polițiștilor la data de 19 februarie a.c., rezultă că bărbatul a condus cu o alcoolemie de 2,48 la mie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!