Connect with us

ULTIMA ORĂ

Învățământul online în țara offline. Mii de elevi din Gorj nu au acces la tehnologie sau internet

Postat acum

on

0 Shares

Mii de elevi din județul Gorj nu participă la cursurile online. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a precizat că este vorba de un total de 3.796 de copii din toate ciclurile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu,  a declarat că elevii care nu participă la cursurile organizate online fie nu dețin echipamentul cu ajutorul căruia să participe la ore, fie nu au acces la internet sau semnalul este precar, fie nu nu au nici echipament nici internet.

Singura soluție identificată de șefii din învățământul preuniversitar din Gorj este ca profesorii să copieze la xerox lecțiile predate online și să le distribuie și elevilor, care acum stau acasă și nu mai au legătură cu educația.

„Se vor primi dispozitive și pentru cei care acum nu participă la orele online și vor putea să participe. S-a discutat cu profesorii. Trebuie să facă xeroxuri după materialele pe care le folosesc pentru a preda online sau după lecții și să facă în așa fel încât să ajungă și la ceilalți elevi care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În prezent, in județul Gorj există un număr de 47.299 de elevi în toate ciclurile de invățamânt.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

PSD Gorj, în echipă completă! Weber: Am validat lista de candidați pentru funcția de primar în toate localitățile

Postat acum

on

De către

A fost ședință ieri, la PSD Gorj la care au participat toți candidații la funcțiile de primari pentru cele 70 de localități din Gorj. Cu această ocazie s-au validat și restul candidaților din câteva localități unde nu se stabilise acest lucru dar și la Dănești unde candidatul ce fusese validat nu mai are voie să candideze, urmare a unei condamnări. 

„PSD Gorj, echipa câștigătoare! Partidul Social-Democrat Gorj rămâne la înălțime. Alături ce colegii mei, am validat lista candidaților la funcția de primar în cele 70 de localități ale județului Gorj. Am încredere în echipa mea și sunt convins că împreună vom obține rezultatele pe care ni le-am propus”, a transmis Mihai Weber.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A decedat un salariat al termocentralei de la Rovinari!

Postat acum

on

De către

Ion Licarete, salariat al SE Rovinari, a decedat după o luptă cu o boală grea. Salariatul este plâns de colegii de muncă deoarece a fost considerat un om bun, un prieten deosebit și un profesionist.

„Drum lin printre stele, colegul și prietenul nostru, Ion Licărete, un om deosebit care ne-a părăsit mult prea devreme! Odihnă veșnică!Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis Sindicatul Energia Rovinari. Pe rețelele de socializare sunt nenumărate mesaje de condoleanțe și păreri de rău pentru decesul mult prea devreme a lui Ion Licărete.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Incendiu de vegetație la Dobrița

Postat acum

on

De către

Jandarmii montani din Runcu au intervenit, astăzi, pentru a stinge un incendiu de vegetație la Dobrița. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona localității Dobrița, un echipaj de jandarmi a observat un incendiu de vegetație care se extindea pe o pajiște, existând riscul de extindere în zona locuințelor cetățenilor. Aceștia au intervenit pentru stingerea focului iar în sprijinul lor a venit și un pompier militar din cadrul ISUJ Vâlcea care se afla în timpul liber la activități agricole cu familia.
,,Vă recomandăm să respectați sfaturile autorităților care au competențe în prevenirea și gestionarea incendiilor, să evitați aprinderea focului în zone cu vegetație iar dacă observați situații de urgențe, anunțați SNUAU 112.
Rămânem vigilenți pe timpul executării misiunilor, fiind pregătiți să intervenim și să acordăm sprijin, unde situația impune”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!