Connect with us

ULTIMA ORĂ

Învățământul online în țara offline. Mii de elevi din Gorj nu au acces la tehnologie sau internet

Postat acum

on

Mii de elevi din județul Gorj nu participă la cursurile online. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a precizat că este vorba de un total de 3.796 de copii din toate ciclurile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu,  a declarat că elevii care nu participă la cursurile organizate online fie nu dețin echipamentul cu ajutorul căruia să participe la ore, fie nu au acces la internet sau semnalul este precar, fie nu nu au nici echipament nici internet.

Singura soluție identificată de șefii din învățământul preuniversitar din Gorj este ca profesorii să copieze la xerox lecțiile predate online și să le distribuie și elevilor, care acum stau acasă și nu mai au legătură cu educația.

„Se vor primi dispozitive și pentru cei care acum nu participă la orele online și vor putea să participe. S-a discutat cu profesorii. Trebuie să facă xeroxuri după materialele pe care le folosesc pentru a preda online sau după lecții și să facă în așa fel încât să ajungă și la ceilalți elevi care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În prezent, in județul Gorj există un număr de 47.299 de elevi în toate ciclurile de invățamânt.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Conac din Andreești, scos la vânzare la preț de apartament!

Postat acum

on

De către

Conacul Poenaru din satul Andreeşti, comuna Vladimir, ridicat la 1920 pe locurile natale ale lui Tudor Vladimirescu, este construit în stil neoclasic şi se vinde la 80.000 de euro, potrivit Romania Sotheby’s International Realty.

Conacul se vinde și cu doua hectare de teren și mai multe anexe. Localnicii spun că acest conac este afectat de degradare și învinuiesc autoritățile că nu au făcut nimic pentru clădire. Nu s-au făcut eforturi pentru achiziționarea de la moștenitori și astfel pentru salvarea unei bucăți de istorie a comunei.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Un vânzător de lubeniță din Peșteana Jiu a dat jos un indicator care îi interzicea oprirea în zonă

Postat acum

on

De către

Gest șocant al unui comerciant din Peșteana Jiu. Dorin să își vândă lubeniță într-un loc în care oprirea era interzisă, Relu Tătaru a dat jos indicatorul că sa nu fie deranjat de polițiștii din Bâlteni.

Omul nu are nicio treabă în a da jos indicatorul, arătând că nu era la prima abatere de acest fel.

De altfel în gestul său interzis de lege, cetățeanul primește ajutorul unui vârstnic, care nu vede nimic greșit în gestul comerciantului. Polițiștii din Bâlteni, evident, nu au văzut lipsa indicatorului…

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Bursa primarului de Ionești a urcat la 500 de lei

Postat acum

on

De către

Primarul de Ionești oferă bursa de 500 de lei elevilor din localitate care termina anul școlar cu media zece.

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul local Sorin Lambu astfel: ,,susținem financiar toate categoriile de elevi ai Școlii Generale Ionești. Anul acesta Bursa Primarului va fi în cuantum de 500 lei/persoană pentru elevii cu media generală 10″.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR