Connect with us

ULTIMA ORĂ

Învățământul online în țara offline. Mii de elevi din Gorj nu au acces la tehnologie sau internet

Postat acum

on

Mii de elevi din județul Gorj nu participă la cursurile online. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a precizat că este vorba de un total de 3.796 de copii din toate ciclurile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu,  a declarat că elevii care nu participă la cursurile organizate online fie nu dețin echipamentul cu ajutorul căruia să participe la ore, fie nu au acces la internet sau semnalul este precar, fie nu nu au nici echipament nici internet.

Singura soluție identificată de șefii din învățământul preuniversitar din Gorj este ca profesorii să copieze la xerox lecțiile predate online și să le distribuie și elevilor, care acum stau acasă și nu mai au legătură cu educația.

„Se vor primi dispozitive și pentru cei care acum nu participă la orele online și vor putea să participe. S-a discutat cu profesorii. Trebuie să facă xeroxuri după materialele pe care le folosesc pentru a preda online sau după lecții și să facă în așa fel încât să ajungă și la ceilalți elevi care nu au posibilitatea de a participa la cursurile online.”, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

În prezent, in județul Gorj există un număr de 47.299 de elevi în toate ciclurile de invățamânt.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Primarul Radu nu i-a uitat pe pensionari: Petrecere de 15.000 de euro pentru vârstnicii din Țicleni!

Postat acum

on

De către

Constantin Radu, primarul PSD de la Țicleni, pregătește o petrecere de zile mari pentru pensionarii din oraș. Pentru masa festivă și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, edilul a achitat peste 15.000 de euro.

Ziua de 1 octombrie este prilej de bucurie si pentru pensionarii din Țicleni. Câteva sute de persoane sunt invitate la o petrecere organizată cu această ocazie de autoritatea locală. În fiecare an, primăria a avut grija de pensionarii din oraș, iar sărbătoarea nu a fost marcată doar in pandemie din cauza restricțiilor.

În toate localitățile, la acest sfârșit de săptămână, se organizează astfel de petreceri pentru vârstnici. O parte importanta a membrilor comunității din Țicleni este reprezentată de persoane de vârsta a treia.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident grav, pe noul drum. O victimă prinsă în cabina unei dube

Postat acum

on

De către

Un grav accident s-a produs în această dimineață, pe noul drum expres Craiova -Pitesti. O persoană a rămas încarcerată în cabina unei dube implicate în accident, iar circulația se desfășoară dirijat de poliție.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR