Connect with us

ACTUALITATE

Inundații pe Valea Pietroasei, au intervenit angajații Apele Române Jiu

Postat acum

on

Angajații Apele Române Jiu au intervenit pe pârâul Valea Pietroasei. Ca urmare a precipitațiilor căzute abundent în ultimele ore s-au produs creșteri de niveluri și viituri pe cursurile de apă din județul Gorj.

„Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit, în această dimineață, împreună cu Primăria Turcinești, pe pârâul Valea Pietroasei, cu 2 buldoexcavatoare (1aparținând S.G.A. Gorj și 1 Primăriei Turcinești), pentru deblocarea secțiunii de scurgere a apei și evitarea inundării propriețătilor riverane pârâului. Acțiunea de intervenție a celor două instituții a fost coordonată de către directorul S.G.A. Gorj și primarul comunei Turcinești. Situația în zona afectată a fost remediată, nivelul pârâului Valea Pietroasei a scăzut, fiind eliminat riscul de inundare a gospodăriilor din zonă”, transmit reprezentanții Apele Române Gorj.

Depășirea cotelor de apărare a fost înregistrată doar pe pârâul Orlea, la s.h. Celei, cu 10 cm Cota de Apărare.

Specialiștii Apele Române Jiu – Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează, în continuare, evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru gestionarea efectelor acestora în timp real.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Accident la Iezureni, pe fondul vremii nefavorabile

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp în zona Iezureni din municipiul Târgu Jiu. Totul, pe fondul vremii nefavorabile. Sunt doar pagube materiale în urma acestui accident rutier.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

O haită de câini și-a făcut culcuș vizavi de Tribunalul Gorj

Postat acum

on

De către

Tot mai mulți cetățeni reclamă prezența câinilor fără stăpân, adunați în haite, pe străzile municipiului Târgu Jiu, inclusiv în zona centrală a orașului. O astfel de situație este semnalată în parcul de lângă Muzeul Județean, vizavi de Tribunalul Gorj.

Oamenii susțin că patrupedele adunate în haite sunt de necontrolat, că ar fi periculoase și se tem să nu fie mușcați. De altfel, potrivit unei statistici a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în fiecare zi din acest an, o persoană a fost mușcată de un câine, victima primind îngrijiri medicale la SJU.

Autoritatea locală pare că nu găsește însă soluții la această problemă.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Plecat la medic, căutat de poliție

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 72 de ani, din Motru, este dat dispărut, după ce a plecat la medic, la Cluj și nu s-a mai întors acasă. „La data de 26 ianuarie, Poliția Municipiului Motru a fost sesizată cu privire la faptul că Gheorghe Nicolae de 72 de ani, a plecat voluntar de la domiciliul său la data de 25 ianuarie a.c., ora 05:00, cu un autocar înspre municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, unde avea o programare la un cabinet medical.
După ce s-a prezentat la cabinetul medical, bărbatul nu a mai răspuns la telefon”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR