Connect with us

ACTUALITATE

Inundații pe Valea Pietroasei, au intervenit angajații Apele Române Jiu

Postat acum

on

Angajații Apele Române Jiu au intervenit pe pârâul Valea Pietroasei. Ca urmare a precipitațiilor căzute abundent în ultimele ore s-au produs creșteri de niveluri și viituri pe cursurile de apă din județul Gorj.

„Colegii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au intervenit, în această dimineață, împreună cu Primăria Turcinești, pe pârâul Valea Pietroasei, cu 2 buldoexcavatoare (1aparținând S.G.A. Gorj și 1 Primăriei Turcinești), pentru deblocarea secțiunii de scurgere a apei și evitarea inundării propriețătilor riverane pârâului. Acțiunea de intervenție a celor două instituții a fost coordonată de către directorul S.G.A. Gorj și primarul comunei Turcinești. Situația în zona afectată a fost remediată, nivelul pârâului Valea Pietroasei a scăzut, fiind eliminat riscul de inundare a gospodăriilor din zonă”, transmit reprezentanții Apele Române Gorj.

Depășirea cotelor de apărare a fost înregistrată doar pe pârâul Orlea, la s.h. Celei, cu 10 cm Cota de Apărare.

Specialiștii Apele Române Jiu – Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează, în continuare, evoluția fenomenelor hidrometeorologice pentru gestionarea efectelor acestora în timp real.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ce artiști vin la Festivalul Sarmalelor, din Peștișani

Postat acum

on

De către

Festivalul piftiilor, ce se organizează pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Peștișani, aduce, în acest an, artiști cunoscuți la nivel național. Cap de afiș este Ștefan Bănică.
„Ștefan Bănică vine sâmbătă seara, pe 30 septembrie, în Nucet la Peștișani. Motivul-Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”, anunță organizatorii.
Seara va fi deschisă de recitalurile susținute de Emeric Imre -nominalizat la titlul de ”Cel mai bun artist Folk” și Florin Chilian cu ale sale celebre piese ”Zece” și ”Chiar dacă”-melodie cu care a primit Premiul „Romanian Music Awards Best Male“ 2008.
Duminică, 1 octombrie, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat cu mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central cu ocazia Festivalului Luminii. Evenimentul se va desfașura sâmbată, 23 septembrie, în intervalul 16:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVII-a la nivel național și la cea de-a XII-a ediție desfășurată în Târgu Jiu. Organizatorul este Organizația Cercetașii României.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Zeci de elevi gorjeni, amendați pentru fumat

Postat acum

on

De către

Zeci de elevi, de la școli din județul Gorj, au fost sancționați, după ce au fost prinși că fumau în unitățile de învățământ. De la începutul noului an școlar, jandarmii gorjeni au amendat 20 de tineri liceeni. ”În primel opt zile, de la debutul anului, colegii noștri au sancționat 20 de elevi, toți de la licee”, a declarat locotenent colonelul Eugen Brânzan, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.
Legislația din țara noastră interzice fumatul în unitățile școlare, însă elevii cred că pot scăpa neobservați și nepedepsiți. Potrivit datelor oficiale, peste 40 la sută dintre fumătorii din România au acest viciu dinainte de a împlini 18 ani.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR