Connect with us

ACTUALITATE

Întârzierile la proiectele noilor centrale pe gaze și energie solară din CEO, sub lupa Corpului de Control al ministrului Energiei

Postat acum

on

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, ca, până la finalul acestei luni, va merge la Bruxelles. Asta, pentru a avea o discuție privind amânarea termenului de închidere a minelor pe bază de lignit, după ce planurile inițiate au înregistrat întârzieri care i-ar putea afecta pe actualii angajați ai Complexului Energetic Oltenia, implicit stabilitatea economico-socială în zonă.

De altfel, Burduja a menționat că întârzierile fac obiectul unei analize. Există chiar și o echipă a corpului de control care a finalizat un raport parțial legat de aceste aspecte, raport ce a fost înaintat tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv din sfera penală. „Raportul vizează incidentul de securitate și modul în care s-au derulat anumite achiziții. Mai multe detalii nu pot să vă dau, pentru că sunt anchete penale în curs”, a menționat ministrul.

Acesta a precizat că va solicita Comisiei Europene să aprobe amânare termenul de închidere a producției de energie pe bază de lignit – parte din jaloanele pentru care a primit deja bani prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după întârzierile înregistrate la proiectele noilor centrale pe gaze și energie solară din Oltenia.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se caută medici pentru gărzile din Spitalul Județean Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu caută medici, pentru a putea asigura liniile de gardă. Pe site-ul instituției a fost postat un anunț, pentru secțiile Urologie și Medicină Internă, dar și alte patru secții. ”În vederea acoperirii deficitului de cadre medicale de specialitate necesar pentru a desfășura activitate în linia de gardă, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu angajează medici confirmați în specialitățile Cardiologie, A.T.I., Radiologie și Imagistică Medicală, Boli Infecțioase”, arată reprezentanții unității medicale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Primăria Bălești dă zor la o investiție de canalizare, pe Anghel Saligny

Postat acum

on

De către

Primarul Mădălin Ungureanu anunță că s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei de canalizare de-a lungul DN 67, pe tronsonul cuprins între zona Mertecom și pod CF. De altfel, instituția este printre primele din Gorj care a dat bătaie la investiție aprobată pe programul Anghel Saligny.

„S-au început lucrările de extindere canalizare pe strada Ghencea din Ceauru. Urmează și alte zone, pe care le vom anunța în prealabil”, a menționat primarul.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Aparate anti-drog, achiziționate de Consiliul Județean Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a achiziționat aparate tip Drug Test, care vor fi folosite de poliție și jandarmerie. Reprezentanții județului spun că acestea sunt destinate combaterii consumului de stupefiante, care a devenit unul alarmant. Pe lista achizițiilor se află și o dronă, dar și aparatură, pentru activitățile de intervenție ale forțelor de ordine. ”Au fost sau urmează să fie achiziționate în următoarea perioadă următoarele echipamente: aparate Drug Test și kit-uri aferente (o componentă esențială pentru combaterea consumului și traficului de substanțe interzise); sistem complet Stereomicroscop pentru Activitatea Criminalistică de Laborator (un instrument de ultimă generație, menit să sprijine eforturile de investigație în cadrul activității criminalistice); dronă (un mijloc modern de supraveghere și intervenție, care va consolida capacitatea de monitorizare a situațiilor de urgență și de intervenție rapidă); echipamente specifice pentru Structura de Acțiuni Speciale (costume complete de intervenție pentru vară și iarnă, echipamente foto-video și materiale necesare pentru desfășurarea activităților de intervenție).
Sunt convins că aceste noi resurse vor contribui semnificativ la consolidarea capacităților operaționale ale poliției și jandarmeriei și, implicit, la creșterea nivelului de siguranță în comunitatea noastră”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!