Connect with us

EDUCAȚIE

Întâlnire emoționată la CNTV! Absolvenții promoției 2003 au răspuns PREZENT la întrevederea de 20 de ani de la terminarea liceului

Postat acum

on

0 Shares

Emoții,  fericire, zâmbete, îmbrățișări, râsete, glume, întrebări, răspunsuri, strângeri de mâini, fotografii și multă caldură. Așa s-a derulat, vineri, în curtea Colegiului National Tudor Vladimirescu(CNTV) din Târgu Jiu, întâlnirea absolvenților din promoția 2003 ai celebrei unități de învățământ.

Asta, la doua decenii, de la terminarea studiilor care și-au pus amprenta pe viața lor profesională dar și personală, în ultimii douăzeci de ani. Nu degeaba, amfiteatrul UCB a fost plin de 180 de absolvenți care au reușit în viață devenind: medici, profesori, juriști, polițiști, antreprenori, psihologi, economiști, ingineri și funcționari publici.

Printre cei 180 de participanți, care s-au ridicat mândrii în fața foștilor colegi și a foștilor dascăli, s-au mai aflat cadre militare, directori, funcționari bancari și mulți părinți. Cartea de vizită a multora dintre absolvenți a început cu starea civilă și numărul de copii care le-a completat, de la ultima întâlnire, viața și i-a maturizat, disciplinat, responsabilizat pe mulți dintre cei prezenți.

Întâlnirea s-a încheiat cu fotografii la intrarea în liceu, alături de diriginții și profesorii prezenți la acest eveniment.

Apoi, componenții celor nouă foste clase de a XII-a, mulți veniți cu drag de peste hotare pentru această magică întrevedere, alături de 11 dintre foștii dascăli, și-au dat întâlnire la o cunoscută sală de evenimente din municipiu unde s-a organizat o frumoasă petrecere.

Luis Popa, sufletul acestei întâlniri, a declarat, la finalul întâlnirii următoarele: „A fost o zi, dar și o seară specială pentru noi, plină de amintiri și râsete, dar și de nostalgie. Ne-am adus aminte de glumele vechi, de momentele în care ne  susțineam reciproc și de toate aventurile pe care le-am trăit împreună. E ciudat să vezi cum timpul a lăsat amprenta lui asupra noastră, dar în același timp să simți că legăturile dintre noi sunt la fel de puternice ca înainte. Ne-am schimbat, am crescut, dar prietenia noastră a rămas intactă”.

Absolvenții CNTV au promis că viitoarea întâlnire va fi organizată peste doar cinci ani de zile.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Competiție între grădinițe, în Parcul Central

Postat acum

on

De către

În Parcul Central „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, s-a desfășurat Concursul Național de Creație Tranzientă Integrată, strategie de evaluare a tehnicilor experimentate în cadrul pilotării conceptului G.R.L.I, concurs la care au participat cinci grădinițe din județul Gorj (Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Bălești, Grădinița cu Program Normal Nr. 27 Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Copiilor” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Normal Bâlta).

Cadre didactice, părinți și preșcolari din cele cinci unități școlare au realizat machete folosind diverse materiale din natură, temele abordate fiind în strânsă legătură cu orașul lui Brâncuși, anume „Masa tăcerii”, „Aleea scaunelor”, „Poarta sărutului”, „Coloana fără sfârșit” și Biserica Sfinții Apostoli.

Echipele formate pe grădinițe au creat tablouri, folosind elemente existente în natură, în care să se regăsească un mediu ce oferă relaxare, liniște și învățare.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, inspector școlar pentru educație timpurie – profesor Mîndruleanu Simona-Ionela, inspector pentru învățământ primar – profesor Vulpe Daniela, inspector management instituțional – profesor Staicu Marian, inspector management instituțional – profesor Răscol Gabriel, precum și Asociația „Creștini”, prin prezența doamnei Marlena Daniela Melinescu (președinte) și a Părintelui Albu Marin, îndrumătorul spiritual al asociației.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Întâlnire de lucru la UCB a EU Alliance

Postat acum

on

De către

Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu găzduiește prima întâlnire de lucru a Alianței de Universități Europene – Applied, Connected, Entrepreneurial and Engaged- EU Aliance.

Rectori, președinți de universități și alți membri ai staff-ului academic din opt universități de prestigiu din Europa au venit, astăzi, 11 iulie 2024, la Târgu Jiu, la această întâlnire de lucru. Studenți, profesori și cercetători din cadrul acestor universități vor beneficia de activitățile și rezultatele proiectului European, care va fi implementat de această alianță de universități.

Parteneri în cadrul alianței:

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu,Instituto Politecnico De Santarem, Portugal,University of Basilicata, Italy,Kaunas University of Applied Engineering Sciences, Lithuania,Latvian Academy of Culture, Latvia,Goce Delcev University, North Macedonia,Medical University if Gdansk, Poland, Carinthia University of Applied Sciences, Austria,Inholland University of Applied Sciences, Netherlands

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Bacalaureat: CNET Târgu Jiu, pe locul doi în județ! Pe primul, CNTV

Postat acum

on

De către

Bacalaureatul Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu 2024 în cifre, înaintea contestaţiilor, arată că unitatea de învățământ este pe locul al doilea la nivelul judeţului. Rata de promovare în liceu este de 98,6%, media 8,77, 99 de medii din cele 206 sunt peste 9, dintre care 43 peste 9,50, 25 de note de 10 si cea mai mare medie din Gorj, 9,96, alături de CNTV. „Una peste alta, nu este rău deloc. Ba chiar este foarte bine. Așteptăm şi contestaţiile. Felicităm promoţia 2020-2024 pentru rezultatele obținute. Felicitări doamnelor şi domnilor profesori care au făcut posibile aceste rezultate”, au transmis reprezentanții școlii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!