Connect with us

ACTUALITATE

Înșelăciune cu criptomonede: Trei inculpaţi arestaţi şi 10 sub control judiciar

Postat acum

on

Trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv, iar zece au fost puşi sub control judiciar în dosarul de înşelăciune cu criptomonede în care procurorii au stabilit un prejudiciu de aproximativ 5 milioane USD. Polițiștii gorjeni de la combaterea criminalității au oferit suport in anchetă și au participat la percheziții.

Potrivit DIICOT şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, în această speţă se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, fals informatic, înşelăciune şi evaziune fiscală.

„În cauză s-a reţinut faptul că grupul infracţional organizat a acţionat pe trei paliere, fiind constituit din persoane cu roluri bine definite, la aceasta aderând ulterior şi alţi membri. Membrii situaţi pe primul palier aveau rolul de a lua legătura cu potenţialii clienţi, care îşi manifestau intenţia de a investi sume de bani în criptomonedă, cât şi rolul de a îi consilia în deschiderea unui cont pe o platformă de exchange de criptomonede, unde efectuau cumpărări de monedă electronică pe numele lor, în măsura în care aceştia nu aveau cunoştinţele necesare, transferându-i apoi în contul deţinut, în alt exchange, de către liderul grupului şi care era utilizat de acesta cu suportul membrilor grupului pentru colectarea de fonduri”, arată anchetatorii.

Al doilea palier a acţionat, după efectuarea de către persoanele vătămate a primei investiţii, în scopul de a le determina să îşi suplimenteze fondurile.

„Astfel, acestora le erau create, de obicei la telefon, sentimente de euforie, prin falsa reprezentare a profesionalismului lor în activităţile de trading întreprinse, activităţi care, în realitate, generau pierderi. În fapt, criptomonedele transferate de părţile vătămate erau convertite de membrii grupului infracţional organizat în dolari, mare parte din aceste sume fiind cheltuite în interes personal, fie utilizate pentru efectuarea, pe sistem piramidal, a unor plăţi parţiale către clienţi mai vechi, care solicitau în mod insistent restituirea banilor”, spun sursele citate.

De asemenea, pe al treilea palier a activat liderul grupului, administrator al persoanei juridice, care lua majoritatea deciziilor legate de plăţi, alături de asociatul unic al societăţii şi un alt membru, ce deţinea contul utilizat pentru colectarea de fonduri.

Valoarea prejudiciului produs este în valoare de peste 4,71 milioane USD.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Ministrul Energiei, vizită în Gorj

Postat acum

on

De către

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va veni în județul Gorj, la finalul acestei săptămâni. Burduja a fost invitat, pe 6 octombrie, la aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea Centralei Hidroelectrice Tismana Subteran, cea mai mare unitate hidroenergetică din cadrul Complexului Cerna-Motru-Tismana, dar și pentru inaugurarea unor lucrări efectuate aici, a declarat subprefectul Mihai Istrate.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

410 pensionari din Motru, la petrecerea de Ziua Persoanelor Vârstnice! Premii și excursii

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Motru nu i-a uitat pe vârstnicii localității, nici în acest an. Astfel, de Ziua Persoanelor Vârstnice 410 pensionari din Motru au fost invitați la masă.

Autoritatea municipală a organizat și o excursie la Ocnele Mari la care au participat 50 de vârstnici din localitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK