Home / EVENIMENTE / Inima tânără a doctorului Stăniloiu a încetat să bată

Inima tânără a doctorului Stăniloiu a încetat să bată

Doctorul Mihail Stăniloiu, fost chirurg al SJU Târgu Jiu, a trecut la cele veșnice. Povestea de viață a medicului este însă impresionantă, în pieptul său bătând, din 2003, inima unui fotbalist care a decedat la vârsta de doar 23 de ani, în urma unui accident de mașină. Moartea medicului este plânsă de foștii săi pacienți, de foștii colegi, de cunoscuți, prieteni și familie.

Cu 17 ani în urmă, medicul chirurg aștepta resemnat pe patul de spital un implant de cord. În tot acest timp, Mihai Șerbanoiu de 23 de ani din Scornicești era in moarte clinică, după un accident rutier.

Necazul băiatului a fost norocul meu, pentru că familia lui Mihai a decis ca el să trăiască mai departe prin mine„, declara cu zece ani în urmă pentru GSP.ro, Mihail Stăniloiu.

„Îmi luasem gîndul de la viaţă”
Stăniloiu, specialist în chirurgie maxilo-facială, spunea în 2010 că era conştient de şansa primită: „Sînt şapte ani pe care i-am furat de la viaţă. În 2003, eram pe ultimii metri, nu mai speram să apară la timp o inimă pentru mine. Îmi luasem gândul. Am avut noroc că inima lui Mihai a fost compatibilă, iar grefa a reuşit. Voi fi recunoscător toată viaţa familiei lui Mihai şi reputatului chirurg Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca, o valoare inestimabilă a României terfelită de guvernanţii noştri mafioţi. Nu-mi e frică de ceea ce spun, meseria nu mi-o pot lua, poate doar viaţa!”.

Nu-l cunoşteam pe Mihai, fiindcă nu sunt microbist şi n-am mers niciodată la meciurile Pandurilor. În tinereţe, ca tot olteanul, am ţinut cu Craiova Maxima„, mai declara, în acel an, Dr.Mihail Stăniloiu.

„Ne-am potrivit perfect”
Doctorul a mai adăugat: „M-am potrivit perfect cu Mihai, inclusiv la înălţime şi greutate, astfel că nu a fost nevoie ca vasele sangvine să fie modificate. Dumnezeu m-a ajutat fiindcă şi eu, la rîndul meu, le-am prelungit viaţa oamenilor pe care i-am operat de cancer. Acum am o viaţă normală, merg la control din 6 în 6 luni. Dimineaţa lucrez la spital, iar după-amiaza la cabinetul privat”.

Statul a plătit transplantul! Azi n-aş fi avut nici o şansă. Din cauza sistemului corupt, la noi nu se mai fac astfel de intervenţii, iar în străinătate costă vreo 250.000 de euro„, l-a mai citat pe medicul gorjean publicația sportivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *