Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

0 Shares

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

După patru ani de proces: Contraexpertiză decisă de Tribunalul Gorj pentru terenul lui Florin Sărăcin!

Postat acum

on

De către

Litigiul pentru terenul de 2900 de mp, situat în Târgu Jiu, pe Aleea Sfântul Dumitru, la Nr. 27, aparținând lui Florin Sărăcin, proprietate ciuntită de ambii vecini, familia Buduran Ovidiu și Niculescu Constantin, continuă de patru ani, pe rolul Tribunalului Gorj. De data acesta, instanța de fond a decis, la ultimul termen, o contraexpertiză făcută la această proprietate de către trei experți(Popescu Ruxanda-Daniela, Nanu Marian și Gavrilă Marian), care trebuie prezentată judecătorului la termenul din 12 noiembrie.

Trebuie menționat că terenul a mai expertizat de doi experți, în 2020, dar fiecare a avut o alta variantă prezentată instanței, lucru a bulversat judecătorul și a prelungit termenele din proces( expertul Ion Toaxen prezentând expertiza abia după trei ani de la măsurători).

Expertiza decisă de instanță se va realiza la proprietatea Sărăcin pe data de 9 noiembrie, instanță cerând ca experții să țină cont de titlurile de proprietate, fapt care va atrage după sine, amânarea procesului pentru anul 2025.

Trebuie menționat că Florin Sărăcin deține un titlu de proprietate pentru terenul în litigiu din anul 1997. Vecinii proprietarului nu au titluri pe întregile suprafețe deținute în vecinătatea proprietății Sărăcin.

Reamintim că proprietatea de 2900 de mp a fost ciuntită de vecini încât acum proprietarul mai deține doar 1200 de mp. La strada, proprietatea are in titlu 25 de mp, dar acum sunt 13,5 mp, iar în spatele terenului, Sărăcin mai are doar 2,5 mp din 7 mp lățime care există trecuți în titlul de proprietate dat și în procesul verbal-schițe.

„Sper că, de această dată, experții stabiliți de instanța să realizeze la timp măsurătorile dar și raportul pe care îl vor înainta Tribunalului Gorj. Am avut o experiență neplăcută cu expertul Toaxen care a eliberat un astfel de raport la trei ani de la realizarea lui, la somația instanței, raport care nici macar nu arată situația reală din teren. Micșorarea proprietății mele este vizibilă cu ochiul liber iar vecinii motivează că au cumpărat proprietățile vecine cu această problemă adică cu terenul meu afectat. Am încredere în justiție deoarece după patru ani de zile cercetarea judecătorească nu s-a încheiat iar dosarul meu este inca pe masa instanței”, a declarat Florin Sărăcin, proprietarul terenul îngustat de proprietățile vecine.

Vecinii familiei Sărăcin sunt familia fostei directoare de la Taxe și Impozite Târgu Jiu, Mariana Budulan, și cea a fostei directoare a Casei de Pensii Gorj, Diculescu Dana.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ce a primit un gorjean în colet, după ce a comandat o Mystery Box de Lux

Postat acum

on

De către

Un târgujian a comandat de pe internet o cutie misterioasă pentru care a achitat 90 de lei. În reclama care l-a făcut să comande o Mystery Box era relatat că aceste cutii pot conține telefoane de ultimă generație, electronice și electrocasnice sofisticate. 

Mare i-a fost mirarea când tânărul a primit un colet mic acasă, livrat de o firmă din Oradea. În coletul pe care scria Mystery Box de Lux( în traducere Cutie Misterioasă de Lux) a găsit însă o ceașcă spartă, ambalată într-o cutie. Practic ceșcuța nu avea nici măcar toarta. A considerat că totul a fost o înșelătorie și a încercat să returneze produsul dar nu a mai avut cui.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mirii din Bengești, acuzați că au dat o țeapă de câteva mii de lei unei firme de evenimente!

Postat acum

on

De către

Organizarea cununiei religioase și a petrecerii de nuntă, în toamna acestui an, a determinat doi soți din Bengești să apeleze la o firmă de evenimente. Au încheiat cu aceasta un contract pentru un pachet complet de servicii pentru care trebuiau să achite firmei 7400 de lei. Deși nu au plătit decât un avans și după eveniment numai 1700 de lei din valoarea contractului, mirii au comandat, în plus, servicii premium pentru albumele foto, realizate conform înțelegerii, și au refuzat să plătească restul sumei. Diferența neachitată este astfel de 4700 lei.

Firma păgubită a somat, în scris, beneficiarii să respecte contractul, în caz contrar se va adresa instanței de judecată, fapt care va avea loc în următoarele 15 zile, conform legii.

Situația este cu atât mai neplăcută cu cât unul dintre soți este polițist în cadrul IPJ Gorj, mai exact, la unitatea din Novaci.

Firma de evenimente susține că nu va renunța la recuperarea pagubei, motivând că este pentru prima data, de la înființare, când se află într-o astfel de situație. Societatea are cheltuieli și este obligată să achite la rândul ei o parte din contravaloarea serviciilor prestate.

Situația este una cu totul șocantă ținând cont de faptul că mirii și-au primit nunta integral în mai puțin de 15 zile. Mirii au inventat tot felul de motive, care mai de care mai penibile pentru a se sustrage de la obligațiile contractuale. Mireasa chiar a invocat că oglinda magică ( cabină foto) nu a stat toată seara, deși chiar ea le specificase programul.

Albumele foto au fost gata în mai puțin de 15 zile de la finalizarea evenimentului.

Profitând de funcția deținută de mire au încercat să nu mai plătească nici un serviciu, deși firma respectivă le-a spus să plătească doar serviciile de care au beneficiat.

Continuă să citeşti