Connect with us

ACTUALITATE

După ce a încercat un bolid electric: Romanescu promite 40 de stații de încărcare în municipiu!

Postat acum

on

De la 4 la 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, asta promite să realizeze în Târgu Jiu, edilul Marcel Romanescu.

„Am fost astăzi la prezentarea unui nou autoturism electric, un eveniment al firmei INIDAN. Am acceptat cu multă plăcere invitația de a fi prezent aici, mai ales că mașinile electrice au devenit un subiect amplu dezbătut în spațiul public. La Târgu Jiu au început să apară tot mai multe astfel de autoturisme, iar noi venim în sprijinul cetățenilor. Deja am amplasat în oraș 4 astfel de stații, prin Fondul de Mediu, și urmează să amenajăm stații de încărcare în toate cartierele”, a transmis primarul municipiului.

„Am reușit să obținem fonduri importante prin PNRR pentru componenta C5 a programului, cea care ne oferă șansa instalării de stații de încărcare electrice pentru fiecare 4000 de metri pătrați de suprafață desfășurată.Având în vedere proiectele care ni s-au aprobat deja (reabilitarea termică a unor clădiri publice și blocuri), acest lucru înseamnă aproximativ 40 de stații electrice care vor fi amplasate în toate cartierele orașului.Este o soluție la îndemâna celor care s-au obișnuit deja să folosească autoturisme electrice”, a precizat Romanescu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul din Albeni, revocat de prefect, ținut în șah de instanță

Postat acum

on

De către

Primarul din Albeni, trimis în judecată pentru mită și revocat din funcție, încă este ținut ”agățat” de instituția publică, deoarece instanța nu a dat motivarea, care ar rezolva situația. Decizia de revocare a fost dată de Prefectura Gorj. Prefectul Iulian Popescu spune că legea a permis revocarea edilului Ionuț Stan, deoarece acesta nu a mai putut să desfășoare activitatea în istituție, din cauza restricțiilor puse de magistrați.
Încă nu există o hotărâre definitivă în acest caz, primarul putând contesta decizia, însă fără drept de recurs. Clarificarea situației de la Albeni trenează, deoarece instanța nu a dat încă motivarea în acest caz. Atribuțiile primarului Ionuț Stan au fost preluate de viceprimar.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Protest: Avocații din Baroul Gorj, cu banderole albe pe braț

Postat acum

on

De către

Instanțele din Gorj, paralizate, în această dimineață urmare a protestului avocaților din baroul județean. La instanțe se mai judecă doar urgențele, cauzele penale și ordonanțele președințiale.

„Nu suntem în prezența unui protest clasic, ci într-o campanie de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, o zi destinată la nivel național pentru mediatizarea problemelor cu care se confruntă avocatura, justițiabilii, și, implicit, întregul sistem judiciar. Această campanie debutează cu o zi de întrerupere a activității avocațiale in totalitatea formelor sale și pe întreg teritoriul țării, cu excepția cauzelor urgente privind anumite măsuri preventive s-au asiguratorii și orice alte cauze cu caracter de urgență, de natură a pune în pericol drepturi și libertăți fundamentale”, a precizat decanul Baroului Gorj, avocatul Constantin Groza.

Avocații prezenți la protestul de la Tribunalul Gorj au purtat peste robe, banderole albe pe brațe.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Criză de butelii

Postat acum

on

De către

Buteliile, cândva nelipsite din casa fiecărei familii, au ajuns la mare căutare. Gorjenii care încă folosesc acest tip de alimentare pentru aragaz au alergat, în ultimele zile, să caute un centru care încă mai are pe stoc. De la punctele din oraș, oamenii au fost direcționați către centrele din comune, în speranța că au noroc și găsesc acolo butelii. Problema a apărut în momentul în care stațiile GPL au refuzat să mai încarce recipientele goale, aduse de oameni, după tragedia de la Crevedia, care a fost urmată de controale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK