Connect with us

ULTIMA ORĂ

INCENDIU LA TÂRGU CĂRBUNEȘTI.UPDATE, CASA INCENDIATĂ ESTE A SUSPECTULUI DE CRIMĂ DIN PIAȚA MARE

Postat acum

on

Pompierii Isu au fost solicitați noaptea trecută să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă situată pe strada Plopilor din orașul Tg-Cărbunești. La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu precum și o autospecială din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul orașului Tg-Cărbunești, echipajele constatând că incendiul se manifesta violent la acoperișul construcției cu posibilitate de propagare la construcțiile invecinate.S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 150 mp precum și bunuri aflate în încăperile situate la etajul construcției.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

UPDATE  A fost o răzbunare cred oamenii locului.Incendiul vine la cateva zile după ce frații Daniel și Alin Dumitru au fost trimiși în judecată, primul pentru uciderea lui B.R, iar celălant pentru lovire. Daniel Dumitru era în piață cu fratele lui Alin, pe 31 decembrie, împreună lovind victima cu pumnii și picioarele. Când bărbatul a căzut, Dumitru Daniel i-a înfipt un cuțit în spate,  în scurt timp victima decedând.A fost omor cu premeditare, au concluzionat procurorii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Roboțel lego cu componente electronice, creația a patru elevi de la Liceul Henri Coandă

Postat acum

on

De către

Patru elevi de clasa a X-a de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Târgu Jiu au reușit, în timp record, să realizeze și să coordoneze prin telefon un roboțel construit din piese lego și componente electronice.

Pasiunea pentru robotică, dezvoltată în liceu, prin intermediul profesorilor de specialitate ai școlii, a făcut ca planurile de viitor ale acestor tineri să se axeze pe facultăți de profil în care știința și creația le vor putea asigura profesii de invidiat.

De altfel, pentru punerea în mișcare a robotului, elevii au utilizat tehnici de programare vizuală care îl determină  pe acesta să înainteze și să de-a înapoi, folosind pe post de telecomandă un celular.

Acesta utilizează, totodată, semnale luminoase și acustice iar creatorii de roboți nu sunt la prima realizare a unui astfel de dispozitiv smart, unul dintre elevi fiind deja premiant al unui concurs de robotică.

Este vorba despre Andrei Badea, care urmează, în cadrul liceului, specializarea tehnician electronist auto.Din echipă care l-a creat pe Gelu, roboțelul lego, mai face parte și Porojnicu George Alexandru, dar și Negru Mihăiță și Andrei Cîrlig, toți elevi în clasa a X-a la aceiași specializare.Experimentul s-a bucurat de sprijinul a două cadre didactice cu experiență în școală: Mihaela Bujor, profesor de informatică si Comănescu Gabriela, profesor coordonator robot nextlab.tech.Echipa de robotică a liceului târgujian nu se va opri aici, un nou robot urmând să aibă partea de creativitatea, entuziasmul și cunoștințele acestor elevi deosebiți.

De altfel, noul director al unității de învățământ, profesorul Ionuț Scorei, a fost primul care a scos în evidență activitatea și meritul celor patru elevi și cel al profesorilor coordonatori.Amintim că achiziționarea pieselor pentru robotul „Gelu” s-a realizat din fondurile proprii ale profesoarei de informatică.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se aglomerează spitalele

Postat acum

on

De către

Secțiile destinat pacienților Covid din spitalele din județul Gorj se aglomerează, pe zi ce trece. Numărul cazurilor este în continuă creștere și, din păcate, au început să fie înregistrate din nou cazuri care ajung la terapie intensivă.  În Gorj, au fost confirmate 65 de cazuri noi, în doar 24 de ore, interval în care, la nivel național, au fost înregistrate aproape două mii de cazuri. „De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 65 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 440 teste efectuate”, au comunicat reprezentanții Direcției de Sănătate Publica Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR