Connect with us

COMUNITATE

Incendiu la o locuință din Baia de Fier! Localnici revoltați la adresa pompierilor

Postat acum

on

Un incendiu de proporții a izbucnit astăzi la Negreni, sat aparținător comunei Baia de Fier. La fără locului au intervenit pompierii din localitatea vecină, nu cei ai comunei, spune revoltată chiar fiica proprietarilor care susține că aceștia ar fi venit de la Novaci chiar fără apă.

„Este inadmisibil să ai pompierii in comună(Baia de Fier), la 3 km, care pot să ajungă în 5 minute și să vină alți din localitatea vecină de la 8 km și aceștia în 30 – 40 minute și fără apă. Noroc că mai sunt fântâni și totuși mai pot salva câte puțin să nu ardă chiar tot. Stai neputincios și vezi cum îți arde casa și nu poți face nimic. De ce? Că trăim în România?”, a transmis, dezamăgită, fiica proprietarilor.

„Am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa, care s-a propagat la acoperisul casei aflata in imediata apropiere, in comuna Baia de Fier. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Novaci, in sprijinul carora au fost direcționate cate a autospeciala de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Baia de Fier si Polivragi. La sosirea echipajelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la anexa si acoperisul constructiei. S-a intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime!Cauza probabila a incendiului o reprezinta focul deschis folosit in spatii inchise (o afumătoare)”, a transmis ISU Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Acces limitat pe DN67C Rânca-Obârșia Lotrului

Postat acum

on

De către

Accesul pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00, din cauza condiţiilor meteo, a precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a SDN, decizia deschiderii mai târziu a tronsonului de drum a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

„Din cauza condiţiilor meteo, precipitaţii şi temperaturi scăzute ce duc la apariţia poleiului pe timpul nopţii, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de pe DN 67C, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00. (…) Seara, accesul este permis până la ora 17,00, având în vedere că se întunecă mai devreme şi temperaturile scad pe timpul nopţii”, au transmis reprezentanţii SDN.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

12.000 de gorjeni ies în stradă. Vezi de ce!

Postat acum

on

De către

Aproximativ 12.000 de voluntari din județul Gorj s-au înscris la o acțiune de curățenie, ce se desfășoară în întreaga țară. Mâine, începând cu ora 9.00, în județul Gorj va avea loc acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, acțiune ce trebuia să aibă loc în data de 17 septembrie, însă, din cauza ploii, s-a amânat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Anul trecut, voluntarii au adunat tone de gunoaie din păruri, de pe marginea apelor și a drumurilor din județ.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat de mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii, duminică, în intervalul 17:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVI-a la nivel național și la cea de-a XI-a ediție la Târgu Jiu și este organizat de Cercetașii României. Timp de patru ore, se vor desfășura ateliere atractive pentru copii și adulți, iar de la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului.

Ideea „Festivalului Luminii“ a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR