Connect with us

COMUNITATE

Incendiu la o locuință din Baia de Fier! Localnici revoltați la adresa pompierilor

Postat acum

on

Un incendiu de proporții a izbucnit astăzi la Negreni, sat aparținător comunei Baia de Fier. La fără locului au intervenit pompierii din localitatea vecină, nu cei ai comunei, spune revoltată chiar fiica proprietarilor care susține că aceștia ar fi venit de la Novaci chiar fără apă.

„Este inadmisibil să ai pompierii in comună(Baia de Fier), la 3 km, care pot să ajungă în 5 minute și să vină alți din localitatea vecină de la 8 km și aceștia în 30 – 40 minute și fără apă. Noroc că mai sunt fântâni și totuși mai pot salva câte puțin să nu ardă chiar tot. Stai neputincios și vezi cum îți arde casa și nu poți face nimic. De ce? Că trăim în România?”, a transmis, dezamăgită, fiica proprietarilor.

„Am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexa, care s-a propagat la acoperisul casei aflata in imediata apropiere, in comuna Baia de Fier. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Novaci, in sprijinul carora au fost direcționate cate a autospeciala de stingere din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Baia de Fier si Polivragi. La sosirea echipajelor de interventie incendiul se manifesta generalizat la anexa si acoperisul constructiei. S-a intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime!Cauza probabila a incendiului o reprezinta focul deschis folosit in spatii inchise (o afumătoare)”, a transmis ISU Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Drum asfaltat cu picioarele la Târgu Jiu! Edilitara face anchetă

Postat acum

on

De către

O stradă din Târgu Jiu a fost asfaltată cu picioarele de salariați ai firmei Edilitara Public. Cetățenii care locuiesc pe strada în cauză au privit șocați cum asfaltul era bătătorit cu încălțările a doi angajați și nicidecum cu un utilaj, cum ar fi fost normal.

Cert este că Edilitară a anunțat că a fost formată o comisie care analizează dacă a fost respectată sau nu procedura de aplicare a asfaltului.
Dacă se va constata că cei care s-au ocupat de această lucrare nu au respectat procedura, vor fi introduși într-o comisie de disciplină care, cel mai probabil, îi va sancționa.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Activitate sistată de ITM Gorj pentru angajatorul din Plopșoru. Plus amendă

Postat acum

on

De către

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Un polițist aflat în timpul liber a prins un hoț aflat în exercițiul funcțiunii

Postat acum

on

De către

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins, săptămâna trecută, un individ care fura produse dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Polițistul l-a dat pe făptaș pe mâna colegilor săi.

„La data de 20 ianuarie a.c., un ofiter de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant delict, un bărbat de 59 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, în timp ce sustrăgea mai multe produse alimentare dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu. Polițistul a procedat la urmărirea bărbatului, l-a imobilizat și a luat legătura cu patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor, asupra bărbatului au fost identificate produsele sustrase. Bunurile au fost predate reprezentantului societății comerciale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR