Connect with us

COMUNITATE

Încă trei reținuți în dosarul culturii de canabis de la Termo Rovinari

Postat acum

on

La data de 24 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat o acţiune pe linia traficului de droguri de risc şi de mare risc.

Trei persoane împreună cu o alta (arestat anterior în această cauză) au înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis

Au fost decoperite și 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, patru grindere.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, din cercetările efectuate, a reieșit că, pe parcursul anului 2023, (până la data de 24 octombrie a.c.), trei persoane împreună cu o alta (arestat anterior în această cauză) au înființat și întreținut, în orașul Rovinari, județul Gorj o cultură outdoor de canabis, descoperită și ridicată la data de 6 octombrie a.c.. De asemenea, s-a stabilit că bănuiții, au deținut și comercializat, în mod repetat, canabis (drog de risc), 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal (drog de mare risc), precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Nouă percheziții !

Astfel, la data de 24 octombrie a.c., au fost puse în executare nouă mandate de percheziţie domiciliară, opt în judeţul Gorj şi una în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea fiind bănuite că, în cursul anului 2023, ar fi comercializat drogurile către consumatori din judeţul Gorj”, informează polițiștii. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ cinci kilograme de muguri de canabis, 26 de pungi din plastic ce conțineau substanțe pulverulente de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, 54 de comprimate de diverse culori, susceptibile a avea efecte psihoactive, trei plicuri din plastic cu sistem de închidere tip zip-lock, ce conţineau substanţe pulverulente, cinci cântare de precizie, 4 grindere, 4 telefoane mobile, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor, mai menționează sursa.

„Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 31 şi 34 de ani, toţi din judeţul Gorj, au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea a doi dintre aceștia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii, în formă continuată, a infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, și a celui de-al treilea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc, în formă continuată”, au completat anchetatorii.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Masă tradițională de 1 Decembrie, la Țicleni

Postat acum

on

O masă tradițională va fi oferită de Ziua Națională a României la Țicleni. Locuitorii orașului sunt invitați la evenimentele care vor fi organizate la Centrul de festivități al Primăriei din Țicleni(cantina), de la ora 11,00.

Înainte de masa tradițională va fi oficiată o slujbă religioasă și va avea loc un program evocator. Organizatori sunt Primăria și Consiliul Local Țicleni și Casa de Cultură din localitate.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Continuă greva generală la AJOFM Gorj

Postat acum

on

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj continuă și miercuri protestele. Este a patra zi de grevă generală a funcționarilor AJOFM Gorj. Greviștii cer majorări salariale și condiții mai bune de muncă, precum și angajări de personal. Activitatea cu publicul este suspendată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

FOTO: Bancă montată în memoria tânărul care a murit în râul Jiu

Postat acum

on

O bancă smart a fost montată pe faleza râului Jiu, în memoria tânărului de 16 ani, din Târgu Jiu, care a murit înecat în râu, în zona Parcului Central. Banca a fost instalată la solicitarea colegilor și a prietenilor adolescentului, lângă Podul Ferdinand.

„La cererea tinerilor am montat o bancă smart în Parcul Central, chiar lângă Podul Ferdinand. Banca este dotată cu panou fotovoltaic și porturi de tip USB.

Solicitarea a fost făcută pentru cei care se simt apropiați de tânărul care și-a pierdut viata în apele Jiului și doresc să rămână câteva momente în zonă.”, a anunțat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!