Connect with us

COMUNITATE

Încă o mini-vacanță pentru salariații din Gorj

Postat acum

on

Românii se pregătesc în curând pentru o nouă minivacanță(12-15 august). Nu mai puțin de patru zile libere vor fi disponibile pentru a merge în vacanță la mare sau la munte.
Această minivacanță va fi posibilă datorită sărbătorii creștin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) din 2023, care cade într-o zi de marți și este marcată cu cruce roșie. Începând cu sfârșitul anului 2022, guvernul a decis să facă un pod în luna august, în jurul datei de Sfânta Maria. Sfânta Maria este în fiecare an o zi legală de odihnă, pe data de 15 august, și este sărbătorită în întreaga țară. Conform Codului Muncii, atât angajații din sectorul public, cât și cei din sectorul privat au liber în data de 15 august pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului.

Din cauza faptului că sărbătoarea religioasă din 2023 cade într-o zi de marți, Guvernul a decis încă din luna decembrie a anului trecut ca ziua de luni, 14 august, care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă. Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public, weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă două zile libere, respectiv luni (14 august) și marți (15 august).

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR