Connect with us

Uncategorized

Îl trimite pe prefect la ministru, să urgenteze lucrările la centură

Postat acum

on

Centura municipiului Târgu Jiu este departe de finalizare. Primarul Marcel Romanescu crede că prefectul poate să meargă cu jalba-n proțap la ministerul de resort, pentru a cere luarea de măsuri. Și asta deoarece prefectul este coleg de partid cu ministrul Turismului. Este, de altfel, instituția care gestionează contractul pentru construirea variantei ocolitoare a municipiului. Centura de la Târgu Jiu a început în 2014 și trebuia să fia finalizată în 2016. Ani la rând, lucrările au fost blocate, iar firma care a câștigat licitația, a cerut rezilierea contractului. Abia în 2020, a fost stabilit un alt constructor, însă nici de data aceasta, lucrările nu avansează. „Am tot luat legătura cu cei de la Ministerul Transporturilor, am vazut că domnul prefect a inițiat discuții. Sper că a găsit soluții. Dânsul, în calitate de reprezentant al guvernului și din calitatea de membru al aceleeași formațiuni din care provine ministrul Transporturilor, ar trebui să găsească soluții mult mai aplicate. Eu, din calitatea mea de primar, nu pot face altceva, decât apel la cei care coordonează această lucrare. Nu pot face altceva. Aici se poate discuta și pe linia politică, pentru că ministrul este politic, ca și prefectul”, a declarat Marcel Romanescu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 160.000 teste Covid au ajuns, azi, în școlile din Gorj

Postat acum

on

De către

O nouă tranșă de teste de salivă a fost distribuita școlilor din județul Gorj. 163.800 de teste au ajuns la unități, care le vor da părinților, urmând că testarea sa fie efectuata miercuri. „În această dimineață au fost distribuite la sediul ISJ Gorj teste pentru toate scolile. Acestea vor intra în posesia elevilor marți, iar testarea se va face miercuri dimineata”, a transmis șefa Inspectoratului Școlar Gorj, Dana Constantinescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se aglomerează spitalele

Postat acum

on

De către

Secțiile destinat pacienților Covid din spitalele din județul Gorj se aglomerează, pe zi ce trece. Numărul cazurilor este în continuă creștere și, din păcate, au început să fie înregistrate din nou cazuri care ajung la terapie intensivă.  În Gorj, au fost confirmate 65 de cazuri noi, în doar 24 de ore, interval în care, la nivel național, au fost înregistrate aproape două mii de cazuri. „De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 65 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 440 teste efectuate”, au comunicat reprezentanții Direcției de Sănătate Publica Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Noi secretari de stat numiți la MAE, MAI și Cercetare! Niciunul de la Gorj

Postat acum

on

De către

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Nicolae Ciucă la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Niciunul dintre noii numiți nu sunt de la Gorj, deși s-au trimis, la București, liste de propuneri și din județul nostru.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit ca secretar de stat Adrian Voican, iar ca subsecretar de stat Dumitru Drăgan.

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au fost numiţi trei secretari de stat – Bogdan-Mihai Dumea, Andrei Alexandru şi Tudor Prisecaru.

Janina-Mirela Sitaru va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Premierul a semnat şi eliberarea, la cerere, a Alexandrei Toader din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

O altă numire îl vizează pe Alexandru-Mihai Ghigiu, desemnat să ocupe funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie.

Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR