Connect with us

ACTUALITATE

Hotel de 4 stele poate deveni spital în Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Autoritățile din Gorj caută soluții după ce săptămâna trecută bolnavii de coronavirus au fost lăsați să aștepte ore în șir pentru că nu existau locuri la singurul spital COVID din județ – cel de la Târgu Cărbunești. Autoritățile au căutat o altă unitate medicală care să preia bolnavii de COVID, dar niciuna nu îndeplinește cerințele.

La cele trei spitale din Gorj – Rovinari, Dobrița și Bumbești-Jiu – pe care autoritățile au luat în calcul să le transforme în unități COVID, sunt mari probleme.

Spitalul din Bumbești-Jiu nu are pavilioane, deci nu pot fi create circuitele necesare. În plus, unitatea medicală nu are nici bani.

Managerul spitalului din Bumbești-Jiu, Aurel Stolojan a declarat că „Spitalul nostru are cel mai mic buget din județ, avem contractate doar 89 de paturi, disponibile ar fi cam până în 50 de paturi pe care le-am putea folosi pentru pozitivi. Lipsesc și specialiștii, nu există nici medic infecționist, nici epidemiolog și nici pneumolog”.

Nici la spitalul din Rovinari nu există infecționist și epidemiolog. Ba chiar nici secție de terapie intensivă, la fel ca la spitalul din Dobrița.

Nelu Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie: „Este foarte greu să creezi, să refaci circuite, să reorganizezi. O să fie greu și din punct de vedere al personalului”.

O altă variantă luată în calcul ar fi ca hotelul de 4 stele al stadionului din Târgu-Jiu să fie transformat în aripă externă a spitalului județean. Ansamblul a fost inaugurat în toamna anului trecut, iar de la inaugurare și până în prezent în acest hotel nu au fost cazate decât persoane care au avut nevoie de carantină.

Dacă se va decide transformarea hotelului în spital, zeci de cadre medicale din județ vor fi detașate în noua unitate medicală destinată bolnavilor COVID.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Medic al SJU Tg-Jiu, declarație cutremurătoare după moartea tânărului de 16 ani

Postat acum

on

De către

Garda unui medic în Spitalul Județean Târgu Jiu vine cu o declarație privind moartea tânărului de 16 ani.

„Cazul unui copil de 16 ani cu patologie complexă (diferite boli), se prezintă la UPU.
-Ești solicitat la consult și îl efectuezi imediat.
-Constați că acesta este insuficient investigat și soliciți un tomograf.
Se pune diagnosticul unei afecțiuni ce necesită intervenție chirurgicală (intervenție care nu se poate realiza imediat bătând din palme, necesită pregătire preoperatorie).
Copilul are stare stabilă, merge singur la pat, este stabil cardiac și respirator, nu îi este pusă viața în pericol.
Copil fiind, la 16 ani, se încadrează în specialitatea de chirurgie infantilă.
-Soliciți transferul la Craiova, cel mai apropiat spital cu medici de chirurgie infantilă de gardă.
Spitalul ia legătura și SE APROBĂ transferul.

Acum încep problemele:
– NU ESTE AMBULANȚĂ CU MEDIC LA TÂRGU JIU. Aflăm că vine de la Craiova echipaj corespunzător.
-Nu mai avem medici de chirurgie infantilă pentru a se ocupa de aceste cazuri din Târgu Jiu (scriu cazuri deoarece au fost, sunt și vor mai fi, nu putem impune bolilor sa nu afecteze cetățenii din Târgu Jiu).
-Nu avem medic de neurochirurgie pentru urgențe.
-Nu avem medic de chirurgie plastică.
-Nu avem medic cardiolog (nici medic de cardiologie infantilă) de gardă.
-Nu avem medic de chirurgie toracică.
Toți cei enumerați mai sus fiind necesari în urgență (ce facem fără ei în cazul unui accident?), iar lista cu „nu avem” devine îngrijorător de lungă.

Se întârzie peste 3 ore transferul pacientului și acesta face complicații care se datorează unei patologii mai complexe (alte boli pe care copilul le are).
Sosește ambulanța de la Craiova, dar este prea târziu.
Copilul este netransportabil și în curând decedează.

Ca medic, cu ani de experiență, cu mii de cazuri ajung în situația să mă întreb :
– sa îl operez, depășindu-mi competența, riscând să evolueze nefavorabil, să fiu acuzat că l-am operat nefiind de specialitate și că nu l-am trimis la Spital cu medici de chirurgie infantilă?
– Să solicit transferul pacientului către Spitalul cu medici de chirurgie infantilă sperând să-i cresc șansele la viață?

Am ales a doua variantă.

Ca medic cu ani de experiență, cu ani în care m-am dedicat complet meseriei mă întreb:
– mie mi se datorează situația Serviciului de Ambulanță Gorj?
– mie mi se datorează lipsa cadrelor medicale de specialitate din acest Spital?

Mă întreb după ani de experiență și mii de cazuri, mie mi se datorează această lunga lista cu ,,nu avem?”

Ma gândesc după atâția ani de experiență și mii de cazuri: de ce am ales această meserie, iar răspunsul vine în ochii pacienților mei, cei cărora am putut să le mai dau șansa de a-și strânge în brațe familiile, în ochii copiiilor care și-au luat părinții sau bunicii acasă bucurându-se din nou de viață, bucuria din ochii pacienților mei.

Dar ce facem cu această listă lunga de ,,nu mai avem”, care iată, ne răpește șansa la viață?”, a declarat Valentin Neagu, unul dintre cei mai buni chirurgi din cadrul SJU Târgu Jiu.

Marius, tânărul de 16 ani care s-a stins pe pat de spital luni seara, locuia în Scoarța alături de sora sa. Părinții și-i pierduse în urmă cu câțiva ani într-un accident de mașină, de atunci aflându-se în grija surorii sale. Ieri seară, Marius a ajuns de urgență la spital cu dureri abdominale cumplite și vărsături, ulterior suferind o criză de epilepsie. Acesta trebuia să fie transferat la Craiova, necesitând o intervenție chirurgicală imediată a unui chirurg pediatru, Chirurgie Infantilă. Din păcate, pentru Marius, a fost prea târziu. Acesta a decedat la spital în urma unui stop cardio-respirator.

Unitatea medicală desfășoară o anchetă iar poliția a deschis dosar penal.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Comisie de cercetare disciplinară, în cazul minorului decedat

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a anunțat Direcția de Sănătate Publică Gorj, care a trimis o echipă de control la unitatea medicală, după ce la UPU din cadrul unității medicale a decedat un adolescent de 16 ani.

Membrii echipei de control au solicitat relații de la medicii din liniile de gardă UPU, Chirurgie, ATI, Cardiologie si Neurologie. “Din dispoziția managerului, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară. De asemenea, au fost sesizate ANMCS și Colegiul Medicilor Gorj. Fiind vorba despre un caz medico legal, Serviciul de Medicină Legală Gorj a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Gorj”, a transmis Biroul de Presă a SJU după valva făcută de decesul tânărului din Scoarța.

”La data de 12 noiembrie 2024, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Gorj au fost sesizaţi în mod direct de personalul Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu, cu privire la faptul că la acea unitate medicală, la data de 11 noiembrie, s-ar fi prezentat un tânăr în vârstă de 16 ani, din localitatea Scoarţa, în vederea efectuării unor investigaţii medicale. Peste puţin timp, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, a fost declarat decesul tânărului, al cărui cadavru a fost transportat la Morga Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului”, a anunțat, astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Angajator din Bălești, sancționat de ITM Gorj

Postat acum

on

De către

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a dat amenzi uriașe în urma controalelor efectuate în perioada 04-08 noiembrie 2024. Astfel, au fost verificați zeci de angajatori din județul Gorj și au fost descoperite mai multe nereguli. Cuantumul amenzilor este de peste 181.000 de lei.

Pe parcursul a patru zile, reprezentanții ITM Gorj au efectuat 31 de controale și a aplicat 24 sancțiuni contravenționale, fiind depistate zeci de nereguli la angajatori sau chiar în rândul angajaților. Un constructor din Bălești a fost amendat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea in activitate a unei persoane fără a avea semnat un contract de muncă legal.

 

Continuă să citeşti