Connect with us

COMUNITATE

Hartă digitală a județului Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Județul Gorj are, din această lună, o hartă turistică și administrativă digitală. Aceasta a fost realizată printr-un proiect al salvamontiștilor gorjeni, care este o premieră pentru județ. Harta este editabilă și se poate adapta și folosi conform necesităților.
”Proiectul ”Gorjul turistic și pitoresc” a cuprins atât culegerea de date necesare realizării hărții digitale cu o firma specializată, cat și amplasarea a 6 harți turistice printate pe panourile de informare turistică, de la intrările rutiere din județul Gorj, respectiv din localitățile Motru, Padeș, Bumbești Jiu, Polovragi, Logrești, Țânțăreni. Harta realizata cuprinde absolut toate localitățile județului, până la nivel de sat, toate căile rutiere și distanțele dintre acestea, principalele obiective de interes turistic, istoric, natural și cultural ale județului Gorj, amplasate geografic pe hartă, simbolizate prin pictograme specifice conform Sistemului Internațional de semnalizare. De asemenea hărțile amplasate în teren dețin și un cod QR, ce poate fi scanat si care îi va direcționa pe cei interesați către secțiunea de turism a paginii Consiliului Județean Gorj”, transmit salvamontiștii gorjeni.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Maraton: 4811 porumbei din Gorj, Dolj și Mehedinți, la linia de start

Postat acum

on

De către

La prima etapă de Maraton a Filialelor Dolj, Mehedinți și Gorj, Lubartow (Polonia), în data de 29.06.2024, au participat 4811 porumbei aparținând unui număr de 432 de columbofili din cele trei județe.Tandemul Frații Scorțar (Dolj) a obținut Locul 1 în Clasamentul General al Porumbeilor cu yearlingul 0167172. Acest excepțional porumbel(foto)a sosit în prima zi cu viteza medie de 1.014,45 metri pe minut.

Adrian Iordache (Dolj) a ocupat Locul 1 în Clasamentul General al Crescătorilor cu 7 porumbei clasați din tot atâția îmbarcați. Primii porumbei de la echipă au venit pe locul 20, respectiv 22 pe concurs, transmit organizatorii.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

S-a tipărit primul bilet pentru noile autobuze electrice din Motru

Postat acum

on

De către

Autobuzele electrice din Motru urmează să fie puse în mișcare pentru a transporta cetățenii din zonă pe rutele stabilite de autoritatea locală. Astăzi s-a și tipărit primul bilet iar personalul a fost instruit pentru inceperea activității.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gioncani: Lucrările la canalizarea din Albeni, criticate de cetățeni

Postat acum

on

De către

Drum îngust, curbă și pod! Cu toate acestea, în acest loc, la Gioncani, în comuna Albeni, se amplasează stația de pompare, la investiția de canalizare. Asta, în drum, pe asfalt deși este loc suficient în afara părții carosabile.

Constructorul a ales acest loc, în opinia cetățenilor, nepotrivit, dar nu a acceptat alte sugestii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!