Connect with us

COMUNITATE

Guvernul promite că rezolvă până miercuri situația celor 1.800 de angajați ai CEO

Postat acum

on

Guvernul a promis, prin vocea premierului Marcel Ciolacu, rezolvarea problemei celor 1.800 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia încadrați pe perioadă determinată. Acestora le expiră contractele în data de 30 iunie. Nu pot fi prelungite pentru că la companiile de stat au fost plafonate cheltuielile cu salariile. Premierul Marcel Ciolacu a promis că Ordonanța de Urgență privind plafonarea va fi modificată până miercuri.

„Constantin Mitrescu, în ziua când a venit de la Târgu-Jiu, era sunat că se hotărâse să-i preia Minprest pe cei 1800 de noi angajaţi. Constantin Mitrescu i-a spus lui Ciolacu că s-a întârziat cu Legea nr.197 şi că pe cei 1800 îi dă la Minprest. Aici, domnul Ciolacu a spus că l-a informat domnul Weber, că au un proiect să modifice ordonanţa care obligă companiile de stat să nu majoreze fondul de salariu şi a spus că, până miercuri, va fi publicat în Monitorul Oficial, ca să aibă efecte cât mai repede şi să rămână copiii ăştia în companie. Deci, Ciolacu a promis ferm că va rezolva treaba asta, să vedem dacă se va ţine de cuvânt. Dar, a spus să nu ne mai facem griji că cei 1800 vor rămâne în companie” a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari din CEO.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR