Connect with us

EDUCAȚIE

Guvernul PNL minte elevii cu tablete. Cum s-a dat de gol premierul Orban

Postat acum

on

Mult trâmbițatele tablete, necesare elevilor în procesul de învățare online, vor fi luate înapoi. Premierul Ludovic Orban a declarat că aceste instrumente, achiziționate din bani publici, revin instituțiilor, care le vor da familiilor cu copii, prin contracte și le vor lua înapoi, la încetarea cursurilor online. ”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune prim-ministrul Ludovic Orban, citat de Antena3.

Tabletele se dau prin unitățile de învățământ sau prin autoritățile publice locale, care organizează licitații în acest sens. „Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a mai declarat Orban.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Consilierul aflat în conflict cu principalul candidat la postul de director al Liceului Bustuchin, înlocuit din comisie

Postat acum

on

De către

La cererea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Consiliul Local Bustuchin s-a întrunit ieri în ședință extraordinară, pentru a înlocui, din comisia de concurs pentru postul de director al liceului din localitate, un ales.

Practic, IȘJ Gorj, prin semnătura inspectorului general școlar Dana Constantinescu, a cerut CL Bustuchin să îl înlocuiască din comisie pe consilierul Scrădeanu Cristian, care era în conflict, evident, cu unul dintre candidați. Proba de interviu va avea loc chiar astăzi

 

Mai precis, cu actualul director al liceului, profesor nedorit pe funcție de către șeful administrației locale.

CL Bustuchin s-a întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, dar, ar fi înlocuit „tusa, cu jungiul” în acest organism, dă de înțeles consilierul PNL, Cornel Liviu Pătrulescu, într-o postare pe Facebook.

„Astăzi, 23 noiembrie 2021, Consiliul Local Bustuchin a fost convocat în ședință extraordinară de îndată pentru înlocuirea reprezentantului acestei instituții, la interviul pentru ocuparea funcției de director al liceului tehnologic din localitate. Deoarece consilierul Scrădeanu Claudiu este în conflict cu candidatul la funcția de director, profesorul Spiridon Vasile, folosind în ședințele de consiliu de administrație ale liceului un ton răstit și expresii neadecvate, s-a solicitat, conform metodologiei, înlocuirea acestuia. În urma ședinței acesta a fost înlocuit cu Hălîgă Valerian, 8 voturi pentru(ProRomânia, PMP, USR), 4 împotrivă, un vot nul. A fost singura propunere, domnii Popa Virgil și Lupulescu D. refuzând să fie nominalizați. Vă las pe dumneavoastră să analizați capacitatea, cunoștințele, probitatea profesională și morală a consilierului Hălîgă de a examina și nota pe directorul Spiridon Vasile. Am postat atât pagina cu site-ul oficial al primăriei (în chineză) și documente întocmite pentru această ședință”, transmite consilierul liberal, demonstrând că nu poți accesa site-ul primăriei sa afli informații despre noul component al comisiei.

Consilier Pătrulescu promite că va reveni cu informații după proba de astăzi.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Sindicaliștii USLI Gorj vor picheta Prefectura

Postat acum

on

De către

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj dezaprobă politica pe care Guvernul României o aplică sectorului învăţământ. De altfel, luni, sindicaliștii anunță că vor începe o prima acțiune se protest, în fața Prefecturii Gorj. 

Biroul Operativ al USLI Gorj solicită Guvernului României să dispună Ministerului Sănătății să reevalueze Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste
rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ. „Acest act administrativ cu caracter normativ va avea drept efecte blocarea activității unităților de învățământ și transformarea acestora în focare de infecție. Considerăm că aceste teste pot fi foarte ușor făcute de către părinți, aceștia urmând să comunice posibilele cazuri de infectare. Contestăm violența psihologică exercitată asupra cadrelor didactice prin amenințărilefăcute de Ministrul Educatiei. Potrivit disp. art. 2 alin. 7 din Legea Educatiei nationale, în România învățământul constituie prioritate națională, iar conform art. 233 alin. (1) din aceeași lege, personalul didactic cuprinde persoanele din sistemul de învățământ responsabile cu instruirea și educația (nu cu alte aspecte bio-medico-sanitare). Ținând cont de pericolul la care ar fi supuși angajații, care nu beneficiază nici măcar de echipament de protecție, considerăm că aceste testări, dacă se organizează în unitatea de învățământ, pot fi făcute doar de către personal medical calificat”, transmite, printr-un comunicat de presă, USLI Gorj.

Profesorii, victimele unei discriminări!

Prin obligativitatea vaccinării pentru a participa fizic la actul didactic, profesorii
ajung victimele unor discriminări, pe criterii medicale, ,,alegerea” lor nefiind in realitate o
alegere, din moment ce, dacă nu ,,aleg” intr-un singur fel, atunci vor fi sancționați.
Presiunea psihologică exercitată asupra cadrelor didactice (care, dacă nu acceptă
intervenția medicală, devin cele ,,vinovate” de lipsa învățământului fizic) reprezintă o
constrângere, o violență psihologică, care viciază și chiar anihilează dreptul la liberul
consimțământ. Stigmatizarea profesorilor ca fiind persoanele vinovate de eventuala lipsă a învățământului fizic atunci când se instituie câte un criteriu de acesta bio-medical, stigmatizare făcută de colegi ori de părinti, realizează componenta agravantă a infracțiunilor de șantaj si de abuz.
„Având în vedere opiniile prezentate de specialiști și faptul că, potrivit reglementărilor în vigoare, nici un salariat din învățământul preuniversitar nu poate fi constrâns să realizeze testarea elevilor sau să se vaccineze, nu trebuie să surprindă faptul că cele mai multe cadre didactice vor
refuza. În cazul în care Guvernul României nu va interveni pentru corectarea anomaliilor din această Instrucțiune, iar asupra cadrelor didactice se vor face presiuni, conform numeroaselor semnale pe care le primim, acestea sunt hotărâte să protesteze”, transmite președintele Constantin Huică

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Opt școli și grădinițe din Târgu Jiu au rata de vaccinare sub 60%

Postat acum

on

De către

Numărul unităților de învățământ din municipiul Târgu Jiu care ar trebui să intre pe învățământ online a crescut la nivelul orașului, nu a scăzut. Practic, dacă săptămâna trecută au fost sub procent două grădinițe din Târgu Jiu, o școală gimnazială, un liceu și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, acum numărul unităților care raportează o vaccinare de sub 60% a crescut la nouă(opt unități școlare și centrul de mai sus), din listă ieșit Liceul de Arte care raportează acum 63% vaccinare și Grădinița Vis de Copil din municipiu.

Practic, cu un procent de vaccinare sub 60% este: Grădiniță Samariteanul, Grădinița cu Program Prelungit Nr.7 Tg.Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Tg.Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Preajba(zero vaccinare), Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic, Școală Gimnazială Ecaterina Teodoroiu și Școala Postliceală Omenia.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR