Connect with us

EDUCAȚIE

Guvernul PNL minte elevii cu tablete. Cum s-a dat de gol premierul Orban

Postat acum

on

Mult trâmbițatele tablete, necesare elevilor în procesul de învățare online, vor fi luate înapoi. Premierul Ludovic Orban a declarat că aceste instrumente, achiziționate din bani publici, revin instituțiilor, care le vor da familiilor cu copii, prin contracte și le vor lua înapoi, la încetarea cursurilor online. ”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune prim-ministrul Ludovic Orban, citat de Antena3.

Tabletele se dau prin unitățile de învățământ sau prin autoritățile publice locale, care organizează licitații în acest sens. „Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, a mai declarat Orban.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Elev din Târgu Jiu, calificat la 3 olimpiade naționale

Postat acum

on

Un elev din Târgu Jiu s-a calificat la trei olimpiade naționale. David Sbora este elev în clasa a VII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. În urma participării la etapele județene, David s-a calificat la faza națională la disciplinele informatică, matematică și geografie. La geografie a obținut cel mai mare punctaj din județ.

Elevul speră că va lua medalii la toate cele trei discipline. Anul trecut, David Sbora a obținut la olimpiadele naționale o medalie de aur, două de argint și una de bronz. A participat la patru olimpiade diferite.

 

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Pregătiri gratuite pentru elevi la un liceu din Târgu Jiu

Postat acum

on

Până pe 13 mai 2023 la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu se desfășoară pregătiri gratuite cu elevii de clasa a VIII-a interesați să aibă o pregătire adecvată susținerii probelor de aptitudini la specializările: arte plastice, arhitectură, muzică, arta actorului, în vederea înscrierii in clasa a IX-a. Cursurile de pregătire se desfășoară în fiecare sâmbătă, între orele 9.00-11.30, fiind susținute de cadrele didactice de specialitate din liceu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fast food în meniul elevilor, într-o comună din Gorj

Postat acum

on

Circa 300 de elevi de la școlile din Roșia de Amaradia primesc săptămâna aceasta hrană bazată pe fast food. Este vorba de pizza sau kebab. Primarul Liviu Cotojman a precizat că este vorba de o întâmplare și nimeni nu a intenționat să vină cu un astfel de meniu în care apare inclusiv maioneza. Hrana oferită elevilor este în cadrul unui program guvernamental. Se presupune că autoritățile le oferă elevilor o masă caldă sănătoasă, care nu le afectează starea de sănătate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR