Connect with us

ACTUALITATE

Gunoaiele de la Alba Iulia rămân în localitate, după închiderea depozitului de la Târgu Jiu

Postat acum

on

Depozitarea deşeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura oraşului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, estimată pentru sfârşitul lunii aprilie. Soluţia propusă de Primărie a primit acordul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, dar şi al Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Administraţia locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba documentaţia pentru autorizarea depozitării temporare a deşeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura oraşului. Documentaţia a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

Acordul favorabil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba a fost emis pe 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis şi de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deşeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat la rampa de transfer de pe centura oraşului. Spaţiul peste 2000 de metri pătraţi betonaţi, cămin de levigat, posibilitate de curăţare/spălare şi este îngrădită. A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding şi are toate avizele şi autorizaţiile pentru funcţionarea în cele mai bune condiţii.

Reamintim că până acum deşeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a suspendat autorizaţia de funcţionare a depozitului de deşeuri.

„Sintagmele neputinţei ” criză a gunoiului” ” Alba Iulia sufocată de gunoaie”, ” problema gunoaielor” trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele şi cine le-a generat, e o obligaţie pentru toţi cei implicaţi, de la primării până la Consiliul Judeţean să le rezolve definitiv. Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu ” gunoiul” plătit la zi, nu sunt vinovaţi cu nimic şi nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situaţie, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situaţie de genul asta, să se deschidă în sfârşit, după ani şi ani, rampa de la Galda şi totul să funcţioneze cum a fost proiectat”, a declarat Gabriel Pleşa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 100.000 de teste de salivă au ajuns la IȘJ Gorj

Postat acum

on

De către

Astăzi, 27.11.2021, Inspectoratul pentru Siuații de Urgență Gorj a distribuit Inspectoratului Școlar Județean un număr de 104.500 teste rapide de salivă pentru depistarea virusului Sars-Cov2.

ISJ Gorj a distribuit, la rândul său, aceste teste în intervalul orar 9-11 către toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Gorj.

Modalitatea de efectuare a testării este stabilită de Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO: Accident cu victime la Preajba

Postat acum

on

De către

Update:

La data de 26 noiembrie a.c., politisti din cadrul Poliției Municipiului Tg-Jiu au fost sesizati prin apelul 112, despre faptul că pe raza localității componente Preajba, din municipiul Târgu-Jiu ar fi avut loc un eveniment rutier, soldat cu o victimă.

Din cercetările efectuate de polițiști la fata locului, s-a stabilit că un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Preajba Mare, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aviatorilor, din localitate, din direcția loc. Preajba către strada Ciocârlău, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, căzând într-o excavație de canalizare, care era semnalizată corespunzător, prin indicatoare reflectorizante de obligare și interzicere, precum și balize de delimitare, realizată pe partea stânga a direcției de deplasare.

În urma impactului, a rezultat rănirea tânărului, care a fost transportat la spital pentru efectuarea de investigații medicale.

In urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul savârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în cartierul Preajba. Conform primelor informații, un autovehicul a cazut intr-o groapă adâncă, de peste 4 metri adâncime. Conducatorul auto a fost preluat de ambulanță și transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Oamenii legii se află la fața locului pentru a face cercetări și a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Doctorul Neață, trimis astăzi în judecată

Postat acum

on

De către

Medicul chirurg Gheorghe Neață, aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită în formă continuată, a fost trimis astăzi în judecată. Acesta este acuzat de 19 fapte de luare de mită, din care două în formă continuată.

Anchetatorii spun că doctorul ar fi luat mai multe sume de bani și bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Acesta este acuzat că lua mită între 200 și 2.000 de lei, dar și bunuri, constând în sticle de whisky sau cafea. Din datele aflate la dosar, în urma celor 19 fapte, chirurgul ar fi luat mită 17.200 de lei și 100 de euro. Cu ocazia perchezițiilor derulate în luna iulie, la domiciliul medicului și la cabinetul său au fost găsite peste 52.000 de lei, peste 3.400 de euro, 300 de dolari, 630 de lire sterline și 100 de franci elvețieni, precum și sticle de whisky, pachete de cafea și țigări, care au fost confiscate.Chirurgul a fost reținut, a stat în arest preventiv până în septembrie, când a fost plasat în arest la domiciliu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR