Connect with us

ACTUALITATE

Gunoaiele de la Alba Iulia rămân în localitate, după închiderea depozitului de la Târgu Jiu

Postat acum

on

Depozitarea deşeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura oraşului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos, estimată pentru sfârşitul lunii aprilie. Soluţia propusă de Primărie a primit acordul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, dar şi al Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Administraţia locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba documentaţia pentru autorizarea depozitării temporare a deşeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura oraşului. Documentaţia a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

Acordul favorabil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba a fost emis pe 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis şi de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deşeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat la rampa de transfer de pe centura oraşului. Spaţiul peste 2000 de metri pătraţi betonaţi, cămin de levigat, posibilitate de curăţare/spălare şi este îngrădită. A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding şi are toate avizele şi autorizaţiile pentru funcţionarea în cele mai bune condiţii.

Reamintim că până acum deşeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a suspendat autorizaţia de funcţionare a depozitului de deşeuri.

„Sintagmele neputinţei ” criză a gunoiului” ” Alba Iulia sufocată de gunoaie”, ” problema gunoaielor” trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele şi cine le-a generat, e o obligaţie pentru toţi cei implicaţi, de la primării până la Consiliul Judeţean să le rezolve definitiv. Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu ” gunoiul” plătit la zi, nu sunt vinovaţi cu nimic şi nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situaţie, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situaţie de genul asta, să se deschidă în sfârşit, după ani şi ani, rampa de la Galda şi totul să funcţioneze cum a fost proiectat”, a declarat Gabriel Pleşa, primarul Municipiului Alba Iulia.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CEO face listele de concedieri

Postat acum

on

De către

Conducerea CEO lucrează la întocmirea listelor de concedieri. Prioritate au angajații care depun cereri, din proprie inițiativă. Viitorii disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii, ce pot fi de 23.000 de lei. În această vară, 800 de angajați vor pleca din companie. Jumătate dintre ei se încadrează în condițiile de pensionare, începând cu data de 1 iulie și se vor pensiona până la afârșitul anului. În următorii ani, din CEO vor pleca 4.500 de salariați, conform planului de restructurare, aflat în analiza Comisiei Europene.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Furnizori de energie, amendați de ANRE

Postat acum

on

De către

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a amendat furnizorIi de energie, cu peste 1,1 milioane de lei. Informația a fost confirmată printr-un comunicat de presă, în care se precizează că acţiunile de control au vizat verificarea respectării frecvenţei de emitere a facturii pentru energia electrică, furnizată clienţilor; modalitatea de facturare în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsură; informarea clienţilor casnici din portofoliu cu privire la oferta pentru serviciu universal, ofertele concurenţiale proprii aplicabile, precum şi la dreptul clienţilor de a încheia un contract de furnizare a energiei electrice pe piaţa concurenţială cu orice furnizor licenţiat.
Enel Energie a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienţilor, iar Enel Energie Muntenia a primit o amendă de 200.000 lei. CEZ Vânzare a fost sancţionată cu 200.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvenţa de emitere a facturii şi facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive ale aparatului de măsurare. E.ON Energie România a primit o amendă contravenţională de 210.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea clienţilor şi frecvenţa de emitere a facturii. Electrica Furnizare a fost amendată cu 300.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind frecvenţa de emitere a facturii şi facturarea în perioada cuprinsă între două citiri consecutive, se arată în comunicatul emis de ANRE.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Șofer de 19 ani prins drogat la volan

Postat acum

on

De către

Șofer prins drogat la volan. Este vorba despre un tânăr de 19 ani din Târgu Jiu care a fost implicat într-un accident de circulație pe strada Victoriei din localitate.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier au procedat la testarea, cu  aparatul drugtest, a unui tânăr de 19 ani, din municipiul Târgu Jiu, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din localitate, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Întrucât aparatul a rezultat pozitiv la două substanțe, conducătorul auto  a fost însoțit  la  spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de urină și sânge pentru depistarea prezenței de substanțe psihoactive.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR