Connect with us

EVENIMENTE

Greviștii foamei de la CEO s-au mutat la Guvern

Postat acum

on

Greviștii foamei din Complexul Energetic Oltenia, care de luni de află în fața Ministerului Muncii, în București, s-au mutat joi dimineață în fața Guvernului. Aici sunt acum peste 20 de sindicaliști. Toți cer aplicarea Legii 197, fără să fie pierdute drepturi. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că va emite o dispoziție prin care casele de pensii vor pune în aplicare Legea 197 din 2021. După ce au văzut Dispoziția, sindicaliștii au decis să își continue greva.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul Marius Budăi, Ministrul Muncii, discuții prin care ni s-a confirmat faptul că în ceea ce privește prevederile legii nr.197/2021, conform circularei trimise astăzi, de la Ministerul Muncii către casele de pensii, nu se beneficiază decât de reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, la o vechime de 25 de ani lucrați în activitate, iar celelalte prevederi (stagiul de cotizare împărțit la 25 de ani și coeficientul de grupă în valoare de 1,5) NU SE VOR APLICA!

Vă comunic că ținând cont de această BĂTAIE DE JOC venită din partea Guvernului României, prin Ministerul Muncii, eu împreună cu majoritatea protestatarilor din fața Ministerului Muncii, am luat HOTĂRÂREA de a rămâne în continuare în PROTESTUL EXTREM DE GREVĂ A FOAMEI!

REVENDICAREA noastră rămâne aceeași, adică Guvernul României să respecte Constituția și DECIZIA I.C.C.J prin care să se calculeaze în integralitate toate prevederile legii nr.197/2021, așa cum au fost calculate și emise sutele de dosare de către casele de pensii din țară, în urma DECIZIILOR DEFINITIVE ale instanțelor judecătorești.”, conform unui comunicat.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Muncitor care lucra la autogara din Novaci, în stare gravă, după ce a căzut în cap de la etaj

Postat acum

on

De către

Un angajat al unei firme din Dolj, care efectua lucrări la autogara din Novaci, a ajuns, în stare gravă la spital, după ce a căzut în cap, de la un etaj, în interiorul clădirii. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, la o unitate medicală din Craiova și se află la Terapie Intensivă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

136 de kilograme de ciuperci, confiscate de polițiștii gorjeni

Postat acum

on

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au desfășurat marți activități de verificare a respectării prevederilor legale, referitoare la recoltarea și comercializarea ciupercilor.

În cadrul activităților, polițiștii au oprit pentru control mai multe autoturisme ce transportau produse nelemnoase specifice, respectiv hribi, fără să dețină documente legale și fără a avea acordul proprietarului sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii.

În urma verificărilor, polițiștii au confiscat 136 de kilograme de ciuperci de la patru reprezentanți ai unor societăți comerciale, care dețineau și transportau ciupercile în scopul comercializării și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 lei, conform cu prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trenuri blocate între Lainici și Petroșani

Postat acum

on

De către

Traficul feroviar este întrerupt, pe calea ferată, între Lainici şi Petroşani, după ce bucăţi de stâncă desprinse de pe versant au rupt un stâlp şi firul de contact. CFR SA anunță că pasagerii mai multor trenuri sunt preluați cu mijloace auto. ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători pe relaţia Lainici şi Petroşani se desfăşoară în condiţii speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Măsura de transbordare cu mijloace auto a călătorilor din trenurile IR 1823 Bucureşti Nord – Deva, IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord şi R 2084 Petroşani – Craiova este necesară pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe intervalul Lainici – Petroşani, după ce mai multe bucăţi de stâncă, desprinse de pe versant, au rupt un stâlp de susţinere şi firul de contact între staţiile Stâmbuţa – Pietrele Albe, la km 108+600”, a transmis compania.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK