Connect with us

EVENIMENTE

Grenadă defensivă, descoperită într-o pădure din Rasovița

Postat acum

on

Flavius Marcău, lector universitar la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, anunță că a descoperit, întâmplător, o grenadă din Primul Război Mondial, asta, în pădure la Rasovița.

„Pericolele întâlnite în fostele zone de război.Astăzi, la o scurtă ieșire în natură, alături de familie, am avut surpriza să descopăr o grenadă defensivă activă (provenită din Primul Război Mondial) într-o pădure de lângă localitatea Rasovița. Aceasta se afla, la suprafață, lângă un mic drum de acces în pădure. În drumul spre o zonă cu semnal pentru telefonul mobil, în vederea apelării numărului 112, am întâlnit un echipaj al Jandarmeriei Montane Runcu cărora le-am spus despre posibilul pericol. Aceștia au gestionat situația exemplar, asigurând perimetrul și anunțând descoperirea obiectului periculos. Totul a decurs perfect, astfel că în aproximativ o oră și jumătate grenada a fost ridicată de către un echipaj de pirotehniști din cadrul ISU Gorj”, a transmis cadrul universitar.

„Grijă mare la astfel de obiecte periculoase. Nu trebuie mișcate sub nicio formă. Nu treceți indiferenți. Pot apărea adevărate tragedii. Anunțați descoperire prin numărul 112.Felicitări jandarmilor din cadrul postului Runcu, agenților de poliție din Arcani și lucrătorilor ISU”, a mai spus Marcău.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Târgu Jiu: Accident la Dacorex, două mașini lovite

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc în urmă cu cinsprezece minute in Târgu Jiu, lângă Dacorex. Participanții la trafic semnalează că sunt două mașini lovite, un BMW și o Honda. Nu ar fi victime ci doar pagube materiale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!